نفس‌های آخر تروریست‌ها در شمال سوریه

در چند روز گذشته اتفاقات مهمی در شمال سوریه به‌ویژه مناطق اشغال شده توسط تروریست‌ها روی داده که حکایت از نفس‌های آخر این گروه‌ها دارد.
کد خبر: ۵۵۲۷۳۹
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۶ - 29October 2022

نفس‌های آخر تروریست‌ها در شمال سوریه

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، در دو استان شمال غرب سوریه یعنی ادلب و حلب (هم مرز با ترکیه) که بخش‌هایی از این دو استان در تصرف گروه‌های تروریستی می‌باشد، از یک سو گروه‌های تروریستی به جان هم افتاده اند و از سوی دیگر این مناطق با بمباران روس‌ها مواجه شده و خسارات زیادی به تروریست‌ها وارد شده است.

مرحله جدید این درگیری‌های شدید در ۱۹ مهرماه گذشته آغاز شده و دلیل آغاز آن پس از بازداشت دو نفر از سرکردگان ارشد گروه تروریستی موسوم به «فرقه الحمزه» توسط به اصطلاح «تیپ سوم» گروه تروریستی موسوم به «الجبهه الشامیه» وابسته به ترکیه، به دلیل اثبات دست داشتن در ترور یک فعال رسانه‌ای بود.

بر همین اساس، عناصر تروریست «الجبهه الشامیه» به مقر‌های عناصر تروریست فرقه الحمزه در شهر الباب در شمال حلب حمله کردند و عناصر فرقه الحمزه نیز پاسخ این اقدام عناصر الجبهه الشامیه را دادند.

این دو گروه تروریستی از گروه‌های تروریستی موسوم به «جنبش التحریر و البناء و احرار الشام و جبهه النصره» کمک خواستند که به دنبال آن، تجهیزات نظامی گسترده‌ای به شهر الباب ارسال شد، اما در هنگام عبور از شهر عفرین، این کاروان هدف حمله قرار گرفت و درگیری‌ها به عفرین کشیده شد.

در اثر این درگیری‌ها تاکنون ده‌ها نفر از عناصر دو طرف کشته شده و شمار زیادی نیز زخمی شده اند.

در این درگیری‌ها همچنین خسارت‌های زیادی به منازل و دارایی‌های مردم وارد منطقه وارد شده است. در نتیجه این درگیری‌ها گروه تروریستی جبهه النصره (تحریرالشام) کنترل ۵ روستا در عفرین را به دست گرفته و گروه تروریستی الجبهه الشامیه نیز بر۴ روستا در الباب مسلط شده و عناصر گروه تروریستی فرقه الحمزه که تا پیش از آن در آنجا مستقر بودند، از آن مناطق اخراج شدند.

در این میان حمله بمب افکن‌های روسی به مواضع تروریست‌ها جالب توجه است؛ در حالی که گروه‌های تروریستی در شمال غرب سوریه و در مناطق یاد شده (در سطر‌های بالا قید شد) با هم درگیر بودند، نیروی هوایی روسیه از فرصت استفاده کرده و به صفوف هر دو طرف حمله کرد که بنابر اعلام منابع روسی حدود یکصد تروریست فقط در اثر بمباران روس‌ها به هلاکت رسیدند.

ژنرال "اولیگ ایگوروف" معاون مرکز روسی آشتی در سوریه در این باره اعلام کرد که در مناطق شمال غرب سوریه که در تصرف ترکیه و تروریست‌ها قرار دارد، درگیری میان گروه‌های تروریستی در دو منطقه "عفرین" و "اعزاز" همچنان ادامه دارد.

"ترکی الحسن" سرتیپ بازنشسته و کارشناس ارشد مسایل نظامی سوری درخصوص درگیری‌های شمال غرب سوریه میان گروه‌های تروریستی معتقد است که «درگیری‌های شکل گرفته میان گروه‌های تروریستی در شمال کشور در ماه جاری میلادی، اساسا از ماه ژوئن (تیرماه) آغاز شده و سپس گسترش یافت».

وی با تاکید بر این که همه گروه‌های حاضر در شمال غرب سوریه تروریستی هستند، می‌گوید، «چه آن دسته که همانند هیات تحریر الشام (جبهه النصره سابق) و احرار الشام و داعش وابسته به القاعده هستند و چه آن دسته که از نظر شکل گیری وابسته به اخوان المسلمین هستند، همه دارای تفکر تکفیری – تروریستی هستند، هر چند این گروه‌ها از نظر اعتقادی و خط مشی و شیوه مدیریت و شرایط شکل گیری و رویکرد با یکدیگر فرق می‌کنند».

وی با تشریح مناطق تحت تصرف گروه‌های تروریستی در شمال غرب سوریه، می‌افزاید، «منطقه‌ای که از عفرین تا الباب و جرابلس امتداد یافته در اختیار اخوانی‌ها و گروه‌های نژادی ترکمن به سرکردگی سازمان اطلاعات ترکیه قرار دارد و در ادلب گروه‌های تروریستی مهاجر (از دیگر کشورها) تسلط دارند که از جمله اُیغُورها، چچنی ها، ترکستانی ها، مغربی‌ها، جبهه النصره و احرار الشام هستند و همواره از نقطه‌ای به نقطه دیگر در منطقه (برای در امان ماندن از حملات هوایی روس‌ها و سوری ها) نقل مکان می‌کنند، اما در واقع همچون مین می‌مانند که هر لحظه آماده انفجار است».

این سرتیپ سوری با تشریح اختلافات موجود میان حامیان گروه‌های تروریستی در شمال سوریه می‌گوید، «هم اکنون میان آمریکا و ترکیه در شمال سوریه اختلاف وجود دارد. ایالات متحده می‌خواهد یک اقلیم سنی مذهب را در شمال حلب که در آن گروه‌های جبهه الشام و جبهه ملی و قسد حضور دارند، ایجاد کند؛ یعنی در واقع آمریکایی‌ها می‌خواهند قسد (نیرو‌های کُرد سوریه که با آمریکایی‌ها هم پیمان هستند) را با گروه‌های تروریستی موجود در پایگاه التنف ادغام کند.

وی می‌افزاید: «وقتی آمریکا پایگاه التنف را در مرز میان سوریه، عراق و اردن (جنوب سوریه) اشغال کرد، در صدد تشکیل یک اقلیم مستقل در منطقه واقع میان مرز عراق و سوریه برآمد و این امر به دغدغه اصلی آمریکا تبدیل شد؛ یانکی‌ها در شمال سوریه نیز یک چنین هدفی را دنبال می‌کردند، زیرا شبه نظامیان قسد که زیر چتر حمایتی آمریکا هستند، در این منطقه حضور دارند؛ آمریکا در عین حال در داخل عراق در شهر‌هایی همچون الرمادی و موصل نیز می‌خواست یک منطقه سنی مذهب ایجاد کند و با این کار به دنبال آن بود که ارتباط جغرافیایی موجود میان ایران، شیعیان عراق و سوریه تا لبنان را قطع نماید، اما جبهه مقاومت از همان ابتدا به این توطئه آمریکا پی برد و بر همین اساس پس از آزادسازی منطقه البادیه توسط جبهه مقاومت اسلامی یک نوع رقابت میان این محور و گروه‌های تروریستی به سرکردگی آمریکا به منظور تسلط یافتن بر مرز‌های عراق و سوریه آغاز شد».

نتیجه

در واقع باید گفت که هدف اصلی جبهه النصره به عنوان بزرگترین و خشن‌ترین گروه تروریستی حاضر در سوریه (پس از داعش) تسلط کامل بر تمامی مناطق میان ادلب و جرابلس به طور یکپارچه می‌باشد که این مساله تقریبا اتفاق افتاده است هر چند مناطق تحت تصرف گروه‌های تروریستی در شمال غرب سوریه کمتر از پنج درصد می‌باشد.

بر اساس آخرین اخبار دریافتی از منطقه، هم اکنون گروه تروریستی جبهه النصره یا همان هیأت تحریر الشام و متحدان آن شهر عفرین را تصرف کرده و بر آن مسلط شده اند، شهری که تا پیش از آن در تصرف دیگر گروه تروریستی یعنی "فرقه الشامیه" بود.

نکته مهمی که در این میان وجود دارد و باید گفت اشتباهی از سوی رسانه‌ها رخ می‌دهد این است که گفته شده گروه تروریستی "فرقه الشامیه" فقط وابسته به ترکیه می‌باشد و این موضوع کاملا اشتباه است، چرا که تمامی گروه‌های تروریستی حاضر در استان ادلب و شمال حلب همگی زیر پرچم ترکیه قرار دارند و از سوی آنکارا تجهیز و پشتیبانی می‌شوند، ولی این گروه ها، یکدیگر را قبول ندارند.

نکته بعدی این که تنها دو راه در مقابل گروه‌های تروریستی حاضر در شمال غرب سوریه وجود دارد؛ یا بازگشت به آغوش ملت و دست برداشتن از اقدامات ضدانسانی خود و آباد کردن و ساخت کشورشان، یا این که منتظر مرگ خفت بار باشند، همانگونه که سران و عناصر داعش در سال ۱۳۹۶ آن گونه سرنوشتشان رقم خورد.

شرایط جنگ سوریه که وارد دوازدهمین سال خود شده، هم اکنون به نفع مردم، دولت و ارتش سوریه تقریبا روبه پایان است و شرایط یک دهه گذشته ثابت کرده که جنگ و تجزیه این کشور که دشمنان مردم سوریه خواهان آن بوده و هستند، پروژه‌ای شکست خورده می‌باشد و وحدت ملی در کنار استقامت و پایمردی مردم، ارتش و دولت سوریه در کنار زحمات جبهه مقاومت اسلامی نگذاشت که تجزیه این کشور که خواست اصلی دشمنان سوریه بود، رقم بخورد.

همانگونه که «ترکی الحسن» کارشناس و تحلیل گر سوری اعلام کرده، تحقق اصل حاکمیت ملی و تمامیت ارضی و استقلال، تنها راه‌حل سیاسی در سوریه است و راه دیگری وجود ندارد و تروریست‌ها و حامیان آن‌ها باید این مساله را بدانند.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/ ۹۱۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار