به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «علیاصغر زارعی» کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتوگویی در ارزیابی خود از تحولات اخیر لبنان و این که میشل عون به عنوان رئیس جمهور فرمان پذیرش استعفای دولت موقت به ریاست نجیب میقاتی را امضا کرد، اظهار داشت: انتظار میرفت بعد از سه چهار جلسه اعضای پارلمان لبنان به اتفاق نظر در تعیین نخست وزیر دست یابند، اما این جلسات به شکست انجامید و لبنان هم از نظر اقتصادی و هم سیاسی در یک وضعیت نا به سامان به سر میبرد.
وی تصریح کرد: دولت لبنان با بی سامانی و بی ثباتی در تعیین اجزای سه گانه حاکمیت سیاسی این کشور مواجه است، اکنون نیز میشل عون به عنوان رئیس جمهور قانونی دورهاش تمام شده و رئیسجمهور جدید باید از میان مسیحیان مارونی انتخاب شود، از طرف دیگر میقاتی نتوانست دولت را تشکیل داده و به نوعی استعفا کرد؛ بنابراین خلاء قدرت در لبنان به وضوح قابل مشاهده است.
کارشناس مسائل غرب آسیا همچنین بیان کرد: همچنین در مورد پارلمان نبیه بری هم از شیعیان است، اما نتوانست اتفاق آرا را در پارلمان لبنان برای رسیدن به یک اجماع کسب کند، در نتیجه شاهد عدم اجماع در حاکمیت سیاسی لبنان هستیم.
زارعی ادامه داد: لبنان شرایط سیاسی، امنیتی و اقتصادی خاصی را تجربه میکند، از یک سو با کمبود سوخت و انرژی مواجه است ضمن این که مسائل اقتصادی، گرانی و فشارهای خارجی و تحریمها از ناحیه آمریکا و برخی از کشورهای منطقه به ویژه عربستان سعودی نیز عوامل تشدید کننده این شرایط هستند.
وی خاطرنشان کرد: در صورتی که بن بست سیاسی در لبنان استمرار یابد چشم انداز روشنی در آینده نزدیک وجود ندارد و این مسائل پیچیدهتر میشود و لبنان به یک معضل امنیتی برای کل منطقه تبدیل خواهد شد. در نتیجه باید هر چه سریعتر حاکمیت سیاسی به اجماع برسد و حتی اگر لازم باشد با برگزاری انتخابات پارلمان جدیدی را انتخاب کنند.
کارشناس مسائل غرب آسیا درباره تحرکات و مداخلات رژیم صهیونیستی در مسائل لبنان هم گفت: دولت لبنان رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمیشناسد، موفقیتی که اخیرا دولت و ملت لبنان در تعیین مرزهای دریایی، منابع گازی و سواحل دریایی لبنان به دست آوردند دستاورد بزرگی است. همچنین فاکتورهای قدرت خوبی در لبنان وجود دارند از جمله حضور قدرتمند حزب الله لبنان که یک بازدارنده قوی است که هر گونه اقدامی از ناحیه صهیونیستها را خنثی میکند.
زارعی تاکید کرد: مشکلات اقتصادی و فشارهایی که امروز متوجه لبنان است به بخش زیادی از کشورهای اروپایی، فرانسه، آمریکا و عربستان سعودی بر میگردد که شرایط را پیچیدهتر میکند، اما ملت و دولت لبنان و همچنین حزبالله در جغرافیای سیاسی این کشور یک بازدارنده و اقدام خوبی در برابر هرگونه تلاش از سوی صهیونیستها هستند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/ ۹۱۱