به گزارش خبرنگار دفاعپرس از مشهد، نشست ستاد گرامیداشت مناسبتهای ملی دفاع مقدس و مقاومت و شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان خراسان رضوی به ریاست حجتالاسلام «حجت گنابادینژاد» معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی و با حضور سردار سرتیپ دوم پاسدار «عباس بایرامی» رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس، سردار سرتیپ دوم پاسدار «حسینعلی یوسفعلیزاده» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی، اعضای این شورا و جمعی از نویسندگان دفاع مقدس استان امروز در سالن شهید سلیمانی مشهد برگزار شد.
سردار بایرامی در این نشست با بیان اینکه خراسان در حوزه تالیف کتاب و ادبیات دفاع مقدس سرآمد است، بیان داشت: دفاع مقدس اقیانوس بیکرانی است که هرچه تلاش شود در برابر عظمت آن ناچیز است.
وی افزود: براساس سند راهبردی، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سیاستگذار است و باید همه دستگاهها، ساختارها و تشکلهای مردم نهاد نسبت به حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس اهتمام داشته باشند.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس ادامه داد: انتشار کتابهای دفاع مقدس در سطح کشور حاصل حرکت جهادی نویسندگان در حوزه دفاع مقدس است که نشانگر حضور این قشر در وسط میدان دارد که باید این روند حفظ و تقویت شود.
وی تأکید کرد: بهمنظور شبکهسازی و انسجام نویسندگان دفاع مقدس و همچنین انتقال تجارب نویسندگان پیشکسوت به نوقلمان، باید انجمن نویسندگان دفاع مقدس در استانها راهاندازی شود که در این راستا اداراتکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس بهترین تکیهگاه برای این انجمنها هستند.
بایرامی با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه دفاع مقدس بشارت بود، ادامه داد: یکی از مأموریتهای اصلی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس جلوگیری از تحریف دفاع مقدس است لذا با توجه به اهمیت این موضوع، ممیزی آثار تألیفی بهعنوان مأموریت اولویتدار توسط سازمان ادبیات و تاریخ بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس پیگیری میشود.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس هماهنگی و انسجام بین دستگاههای متولی و بهرهگیری از ظرفیت فضای مجازی را برای معرفی کتابهای دفاع مقدس ضروری دانست.
وی در خصوص اهمیت مراکز فرهنگی دفاع مقدس بیان داشت: این مراکز به دلیل برخورداری از مرکز اسناد و کتابخانه تخصصی دفاع مقدس بهترین پاتوق برای نویسندگان دفاع مقدس به شمار میرود از سوی دیگر بهترین مکان برای روایتگری دفاع مقدس است.
بایرامی در پایان در خصوص اقداماتی که در راستای رفع دغدغههای نویسندگان در سطح کشور صورت گرفته توضیحاتی کرد.
فرهنگ و هنر ظرفیتهای ممتاز خراسان رضوی
حجتالاسلام گنابادینژاد نیز در این نشست بیان داشت: جلسات شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس از جمله جلساتی است که بهصورت منظم و مستمر برگزار میشود لذا باید از این فرصت در جهت حل مشکلات موجود در حوزه ترویج فرهنگ دفاع مقدس استفاده کرد.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی از دفاع مقدس بهعنوان ذخیره عظیم و گنج تمام نشدنی نام میبرند، تصریح کرد: نشست نویسندگان و هنرمندان عرصه دفاع مقدس باید برگزار شود تا این حوزه آسیبشناسی شود و با بهرهگیری از ظرفیتهای استانی نسبت به رفع مشکلات گام برداشت.
این مسئول ادامه داد: فرهنگ و هنر جزو ظرفیتهای ممتاز استان خراسان رضوی است که در کنار سایر ظرفیتها باید مورد توجه قرار گیرد، این مهم با اعمال احساس وظیفه و اقدام جهادی مدیران محقق میشود.
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی تأکید کرد: باید در راستای رونقبخشی به حوزه نویسندگی دفاع مقدس از ظرفیتهای استانی بهره برد.
وی حمایت از انجمن نویسندگان دفاع مقدس، تسریع در روند چاپ آثار تألیفی حوزه دفاع مقدس، بهرهگیری از ظرفیت ادارهکل کتابخانههای عمومی استان جهت رونمایی و معرفی کتابهای دفاع مقدس، اختصاص محلی به منظور ارائه کتابهای دفاع مقدس در سطح شهر توسط شهرداری مشهد، اهتمام کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان برای تألیف کتاب در حوزه کودک و نوجوان، رصد مداوم فعالیتهای حوزه کتاب دفاع مقدس و ارائه گزارش بهصورت فصلی به استاندار خراسان رضوی و استفاده از ظرفیت حرم مطهر رضوی، مساجد، هیئات مذهبی، دانشگاهها و مدارس در جهت معرفی کتابهای دفاع مقدس ضروری دانست.
گنابادینژاد با بیان اینکه از سال ۱۳۹۸ تاکنون ۴۰۰ عنوان کتاب در حوزه دفاع مقدس توسط نویسندگان خراسان رضوی به رشته تحریر درآمده، گفت: یکی از اقدامات ارزشمندی که در استان صورت گرفته راهاندازی انجمن نوراست. این انجمن در پرورش نوقلمان فعالیت دارد لذا باید از طریق ظرفیتهای استانی در جهت حمایت از انجمن نورا استفاده کرد.
انتهای پیام/