نماینده اعزامی رهبر معظم انقلاب اسلامی به زاهدان:

مأموریت ما شنیدن گلایه‌ها و مطالبات مردم سیستان و بلوچستان است/ امام خامنه‌ای دستور رفع مشکلات مردم را دادند

حجت‌الاسلام حاج علی اکبری با بیان اینکه مأموریت ما شنیدن گلایه‌ها و مطالبات مردم است، تاکید کرد: جمع‌بندی موارد به رهبر انقلاب اسلامی تقدیم می‌شود.
کد خبر: ۵۵۵۹۱۱
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۰ - 14November 2022

مأموریت ما شنیدن گلایه‌ها و مطالبات مردم سیستان و بلوچستان است/ امام خامنه‌ای دستور رفع مشکلات مردم را دادندبه گزارش گروه اخبار داخلی دفاع‌پرس، جمعی از علمای شاخص اهل سنت سیستان و بلوچستان، شب گذشته با هیئت اعزامی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار و به گفت‌وگو کردند.

در این دیدار حجت‌الاسلام محمدجواد حاج علی اکبری رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور اظهار داشت: توفیق داریم که به اتفاق دوستان مأموریتی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی داشته و برای ابلاغ سلام ایشان به استان شما بیاییم.

حجت‌الاسلام حاج علی اکبری افزود: در جلسات مختلف مقام معظم رهبری ابراز علاقه و محبت به استان داشته و فرموده‌اند: «این ابراز علاقه من به سیستان و بلوچستان مبنای عقلانی دارد و یک جهت آن برای زمانی است که در استان بودم و ظرفیت‌های مختلفی از مردم در منطقه را کشف کردم و جهت دیگر آن نیز محرومیت‌های تاریخی استان بوده است» و در مجموع می‌توان گفت که ایشان احساس خوب و تعلق خاطر به این استان دارند.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه افزود: در ماجرا‌های اخیر استان، مقام معظم رهبری ناراحت و نگران شدند و دستور بررسی داشتند و پس از اینکه گزارش‌هایی خدمت ایشان رسید خواستار شدند تا جوانب مسئله مشخص و مستندات و دلایل کاملاً بررسی شود.

وی ادامه داد: خواسته مقام معظم رهبری این بود تا بر اساس آنچه از واقعیت‌ها به دست می‌آید عمل شود که بررسی‌ها صورت گرفت و حاصل آن در شورای عالی امنیت ملی جمع بندی و تصمیماتی اتخاذ شد.

تحت هیچ شرایطی رهبر انقلاب اسلامی اجازه نمی‌دهند حقی ضایع شود

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور گفت: تصمیمات اتخاذ شده ناظر به همان بررسی‌ها بود و در خصوص آنچه در زاهدان و برخی شهر‌های دیگر اتفاق افتاد باید نگاه ما کمی جامع‌تر باشد.

حجت‌الاسلام حاج علی اکبری خاطرنشان کرد: بر اساس نظر صریح مقام معظم رهبری افرادی که بیگناه مورد اصابت قرار گرفته‌اند از نگاه ایشان شهید و کسانی که بیگناه مجروح شده‌اند جانباز و در بنیاد شهید دارای پرونده خواهند شد.

وی تاکید کرد: در این میان با افراد یا کسانی که به امنیت خدشه وارد کرده و جرمی مرتکب شده‌اند مماشات نخواهد شد و باید مجازات و محاکمه شوند، زیرا امینت جامعه خط قرمز همه نظام‌هاست و تحت هیچ شرایطی مقام معظم رهبری اجازه نمی‌دهند حقی ضایع شود و نظر ایشان رسیدگی بر اساس موازین حق است.

حجت‌الاسلام حاج علی اکبری با تاکید بر اعتماد به فرایند‌های موجود در نظام، ادامه داد: قضایا به شکل روشن در مراکزی که مسئول رسیدگی‌های فنی و قضائی هستند بررسی می‌شود همان‌گونه که در بخش مقدماتی کار تشخیص داده شده و جابجایی‌هایی صورت گرفت.

وی گفت: در حوادث اخیر استان غیر از افرادی که به عنوان مجرم شناخته می‌شوند به لطف و یاری خداوند عدد قابل توجهی از کسانی که تحت تأثیر هیجانات دست به اقداماتی زده‌اند در اولین فرصت آزاد خواهند شد.

انتظار از بزرگتر‌ها همین است که در چنین مواقعی آتش فتنه را خاموش کنند

این مقام مسئول عنوان کرد: در ماجرا‌های اخیر استان کسانی عامل تحریک مردم بوده‌اند و حساب آن‌ها جدا است و باید خطایی که در تحریک عمومی مرتکب شدند را اصلاح و عذر خواهی کنند و از این کوتاهی‌های صورت گرفته نمی‌توان به راحتی عبور کرد.

حجت‌الاسلام‌حاج علی اکبری افزود: در ماجرا‌های اخیر بسیاری از رؤسای طوایف، علما، مسئولین و نهاد‌های امنیتی، نظامی و انتظامی زحمت کشیدند تا آسیب‌های بزرگ‌تر ایجاد نشود و از این جهت از همه تشکر می‌کنیم.

وی تاکید کرد: انتظار از بزرگتر‌ها همین است که در چنین مواقعی آتش فتنه را خاموش کنند به خصوص در استانی همچون سیستان و بلوچستان که مردمانش با روحیه کرامت، احترام ریش سفیدان خود را دارند و جلوی فتنه‌گری‌های دشمن را می‌گیرند.

حجت الاسلام حاج علی اکبری گفت: در سطح کشور نیز دشمن با هر اتفاقی به دنبال موج سواری و سو ءاستفاده بوده که مردم بصیر و انقلابی خط خود را از فتنه گران جدا کردند.

وی گفت: نظام اسلامی نسبت به اهل سنت نگاه و سیاست تعریف شده‌ای دارد هر چند ممکن است در این زمینه مطالباتی وجود داشته باشد، اما خدمات انقلاب به محیط عمومی اهل سنت در تاریخ بی‌نظیر است و چنین چیزی از گسترش مساجد، مدارس و انواع رسیدگی‌های دیگر مشخص است.

رئیس هیئت اعزامی از سوی مقام معظم رهبری ادامه داد: اگر مطالبه‌ای وجود داشته باشد قابل مباحثه و پیگیری است و نباید خطا‌های فردی را به نام یک سازمان بدانیم و کل مجموعه را زیر سوال ببریم.

کلید عمران شرق، استان سیستان و بلوچستان است

وی ادامه داد: طبق بیان مقام معظم رهبری کلید عمران شرق، استان سیستان و بلوچستان است و این عمران و آبادانی از سواحل مکران شروع شده و در آینده نیز به سایر نقاط گسترش پیدا خواهد کرد.

حجت‌الاسلام حاج علی اکبری افزود: اینکه از حوادث و اتفاقات اخیر برداشت مذهبی داشته باشیم صحیح نیست، زیرا چنین چیزی اسباب فتنه‌های دیگر خواهد شد.

وی ادامه داد: مزیت ویژه سیستان و بلوچستان از نگاه نظام اسلامی مسئله وحدت و زیست مسالمت‌آمیز شیعه و سنی در کنار یکدیگر است و نباید اجازه دهیم کسی این مهم را به بازی بگیرد.

وی گفت: مقام معظم رهبری تاکید دارند که حتی یک نفر هم نباید آسیب بینند و توقع دارند علما، معتمدین و سران طوایف منطقه سنجیده عمل کرده و با آرامش مسائل را پیگیری کنند.

حجت‌الاسلام حاج علی اکبری گفت: باید در برابر گرگ‌هایی که به دنبال آسیب به ما هستند هوشیار عمل کرده و بر اساس مصلحت استان و کشور پیش برویم.

وی خاطرنشان کرد: یکی از مأموریت‌های مهم ما در این سفر شنیدن درد دل، گلایه‌ها و مطالبات مردم است و در این جهت جلسات متعددی برگزار و سپس مسائل را جمع بندی و برای اتخاذ تصمیم‌های جدید خدمت مقام معظم رهبری تقدیم خواهیم کرد.

علما سعی کردند تا امنیت استان خدشه‌دار نشود

در ابتدای این دیدار هم مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی امام جمعه مسجد مکی زاهدان با اشاره به امنیت حاکم در سیستان و بلوچستان به ماجرای چابهار اشاره کرد و افزود: در ماجرای چابهار التهاباتی به وجود آمد که تلاش کردیم تا جلوی آن را گرفته و دستگاه قضائی بی‌طرفانه رسیدگی کند.

وی افزود: در این خصوص حجت الاسلام والمسلمین محامی نماینده، ولی فقیه در استان هم توصیه کردند و ما هم به مردم توصیه کردیم تا مقامات قضائی در این خصوص نظر دهند.

امام جمعه مسجد مکی درباره واقعه ۸ مهرماه زاهدان، تاکید کرد: هیچکس از ما نمی‌دانست و آمادگی هم نداشت که حادثه و اتفاقی پیش می‌آید ما نماز خواندیم و صحبت‌های ما هم در آرامش انجام شد و بعد از اتمام نماز معمولاً اینجا اهل سنت نوافلی می‌خوانند و برخی در چهار رکعت اول بوده و برخی چهار رکعت را تمام کرده بودند که صدای تیراندازی به صورت مسلسل شنیده شد و ادامه پیدا کرد و مردم سراسیمه شده بودند.

مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی ادامه داد: این درگیری دو قسمت بود و یک قسمت آن بعد از نماز مغرب کار به خیابان خیام کشیده شده و تعدادی در چهارراه خیام و توحید کشته شدند و چند نفر از مأمورین نیز همان‌جا کشته شدند.

مولوی اسماعیل زهی با اشاره به حادثه خاش و اینکه جوانانی احساساتی شدند، ادامه داد: نماینده مقام معظم رهبری، مسئولان استان، علما و طوایف سعی کردند تا امنیت استان خدشه‌دار نشود و مردم را دلداری دادیم که مسئولین رسیدگی می‌کنند.

در این دیدار حجت‌الاسلام مهدوی مهر دبیر شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و حجت‌الاسلام کاظم لطفیان دبیر شورای برنامه ریزی مدارس دینی اهل سنت و تعدادی از علمای اهل سنت سیستان و بلوچستان حضور داشتند.

انتهای پیام/۳۷۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار