به گزارش دفاع پرس از شیراز، دکتر بهزاد مریدی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تعزیه یک هنر اصیل ایرانی ـ اسلامی است که بر اساس فرهنگ نمایشی، هنری و ادبی ایران است و در واقع هنر تعزیه امتزاج تفکرات و اندیشههای اسلامی با هنر ایرانی است.
به گفته وی، تعزیهخوانی و شبیهخوانی از عهد باستان در ایران مرسوم بوده و ایرانیان شیعه نیز در ساختن تعزیه و به نمایش در آوردن واقعههای کربلا و حدیث مصایب سیدالشهدا (ع) به سنت نمایشهای آیینی ایرانیان قدیم و شیوه اجرای مناسک و آیینهای آنان و پارهای از عناصر اسطورهای و حماسی نظر داشتهاند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با تصریح بر این که تعزیه هنری است که در راستای هنر نمایش، واقعه کربلا را برای ما با درگیر کردن بیشترین حواسمان محسوستر میکند افزود: وقتی ما یک نقاشی را میبینیم حس دیدن ما را تقویت میکند یا هنر سینما دیدن و شنیدن ما را مورد تاثیر قرار میدهد ولی تعزیه هنری است که دیدن، شنیدن و لمس کردن را در بر میگیرد و هنری برتافته از ویژگیهای آیینی ملت ایران است که واقعه کربلا را بازسازی کرده است.
مریدی با بیان اینکه ما انسانها دوست داریم از حواس بیشتری برای انتقال پیامها استفاده کنیم گفت: بازسازی واقعه کربلا با همه ویژگیهایش فلسفه پیدایش تعزیه است، فلسفهای که نشان میدهد انسان مقلد است و تقلید را دوست دارد و انسان با نمایش میخواهد اندیشههای خود را انتقال دهد و به این وسیله اندیشه و آیین مذهبی خود را منتقل کند که تعزیه بازتاب آن است.
وی در پایان از اجرای گروههای تعزیه در سطح شهر شیراز خبر داد و ادامه داد: در ایام دهه اول محرم هنرمندان فارس نیز به شیوه خود به سوگواری حسینی میپردازند که از جمله آن میتوان به اجرای نمایشهای «هنگامهای که آسمان شکافت» به کارگردانی دکتر بنیادی در محوطه بیرونی تالار حافظ و «بازار شام» با هدایت سید کاظمی در سطح شهر شیراز اشاره کرد.
انتهای پیام/