به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاعپرس، «سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی» معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در نشستی با اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گزارشی از برنامهها و اقدامات بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره خدماترسانی به ایثارگران ارائه داد.
قاضی زاده هامشی در این نشست، با اشاره به فرمایشات امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری در مورد ایثارگران اظهار داشت: بنیاد شهید و امور ایثارگران پاسخگوی نیاز بیش از سه و نیم میلیون نفر ایثارگر در جامعه است و همه نیازهای جامعه از جمله مسکن، اشتغال، آموزش، بهداشت و درمان و خودرو نیازهای جامعه ایثارگری است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه در گذشته ۱۹ درصد قوانین مربوط به ایثارگران اجرا شده است و برخی ایثارگران مغفول ماندهاند، افزود: در خصوص اشتغال میزان بیکاری در جامعه ایثارگری دو برابر جامعه است، درخصوص مسکن ۴۳ درصد جامعه ایثارگری اجارهنشین هستند و رویکردهای اجرایی در خصوص ایثارگران به درستی اجرا نشده است و برخی بیشتر از امکانات برخوردار شده و برخی کم برخوردارتر بودهاند.
وی افزود: بر اساس بررسی صورت گرفته برخی از والدین شهدا در گذشته حقوق و مستمری دریافت نکردهاند که به آنها مراجعه انجام شد و در مواردی که این عزیزان تمایل داشتند این حقوق برقرار شد ضمن اینکه مقرر شد ایثارگران بر اساس دهکها شناسایی شوند و سه دهک پایین بیشتر مورد توجه قرار بگیرند. هم اکنون به ۱۱۰ هزار نفر از ایثارگران فاقد شغل و درآمد کمکمعیشت پرداخت میشود و ۲۰ هزار ایثارگر مشمول نیز قرار است که به این آمار افزوده شوند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران تصریح کرد: بنیاد شهید و امور ایثارگران باید از یک سازمان خدماتی به سازمان معاضدتی و مطالبهگر تبدیل شود و نیازهای ایثارگران را مطالبه کند. اجرای ماده ۷۴ قانون جامع ایثارگران از جمله موضوعاتی بود که از سال گذشته مقدمات آن فراهم شد و امسال به طور جدی پیگیری میشود. در مورد اجرای قوانین ایثارگری در دیگر سازمانها احکامی وجود ندارد و بسیاری از دستگاهها حاضر نشدند که توضیح بدهند که چه اقداماتی برای ایثارگران انجام دادهاند.
قاضیزاده هاشمی با تأکید بر اینکه به لحاظ حقوقی باید قوانین به گونهای باشند که بنیاد بتواند اجرای این قوانین را از سایر دستگاهها مطالبه کند، افزود: بنیاد شهید و امور ایثارگران مجری قانون است و بر اساس قوانین عمل میکند و تاکنون نزدیک ۳۰ درصد قوانین مربوط به ایثارگران اجرا شده است و نباید در جامعه اینگونه مطرح شود که کار زیادی برای ایثارگران انجام شده به عنوان نمونه اگر سهمیه قانونی اشتغال ایثارگران از زمان تصویب اجرایی میشد باید حداقل ۲۵ درصد کارکنان دولت را ایثارگران تشکیل میدادند که این میزان اکنون حدود ۱۰ درصد است.
معاون رئیس جمهور با اشاره به مشکلاتی که در خصوص اشتغال ایثارگران وجود دارد، خاطرنشان کرد: برای ۲۰ هزار فرصت شغلی که برای ایثارگران وجود دارد بیش از ۳۰۰ هزار نفر متقاضی شغل هستند که نشان میدهد این مقدار فرصت شغلی کافی نیست و برنامههای مختلفی برای کارآفرینی در جامعه ایثارگری باید اجرایی شود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به مشکلاتی که در مورد رزمندگان وجود دارد و اینکه این گروه تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران نیستند، عنوان کرد: ۵ سازمان متولی امور رزمندگان هستند که باید َتجمیع شوند. قوانین باید به گونهای باشد که رزمندگان از تسهیلاتی که به آنها داده میشود رضایت داشته باشند تا این افراد ترجیح ندهند که به عنوان جانباز معرفی شوند و این دوگانگی که وجود دارد حل و فصل شود.
قاضیزاده هاشمی با اشاره به خدمات انجام شده توسط بنیاد در حوزه بهداشت و درمان ایثارگران، گفت: در مورد تجهیزاتی مثل آمبولانس ۱۹ دستگاه آمبولانس خریداری شده است. طبق قانونی که سال ۹۸ به تصویب رسید باید از کالاهای داخل کشور استفاده شود، اما ویلچر جانبازان با ویلچر گروه سالمندی تفاوت دارد و به دلیل اینکه جانبازان بر روی ویلچر زندگی میکنند باید ویلچر آنها سبک باشد و این ویچلر در کشور تولید نمیشود. تهیه مواد اولیه اروتز و پروتز برای جانبازان نیز با مشکلاتی همراه بود که تا حدی برطرف شد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به اینکه طبق قانون ۱۰۰ درصد خدمات درمانی به ایثارگران رایگان است، گفت: برای دندانپزشکی خدمات ارائه نمیشود و برای اجرای کامل خدمات درمانی ایثارگران ۲۰ هزار میلیارد تومان مورد نیاز است.
معاون رئیس جمهور در این نشست به برخی سؤالات اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس در خصوص شعبهها و باجههای بانک دی در شهرستانها و همچنین توزیع نیروها و کارکنان بنیاد شهید و امور ایثارگران پرداخت و گفت: در مورد ایجاد شعب بانک دی در سراسر کشور نیاز به مجوز بانک مرکزی داریم و این در حالی است که توسعه شعب بانکها را ممنوع کرده، اما ما تلاش میکنیم که مجوز احداث ۳۰۰ شعبه در سراسر کشور را دریافت کنیم.
وی افزود: به دنبال ایجاد نظام گسترده مددکاری هستیم و سازمانی را نیز بدین منظور با محوریت فعالیت بانوان طراحی کردهایم. هر سازمانی باید یک درصد بودجه خود را به موضوع ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اختصاص دهد به عنوان مثال وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ستادی برای شهدای این وزارتخانه به ویژه شهدای سلامت تشکیل داده است و سایر وزارت خانهها مثل وزارت آموزش و پرورش و سازمان انرژی اتمی نیز میتوانند در مورد شهدای این سازمانها برنامه فرهنگی تهیه کنند.
«طاهر موهبتی» معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامهریزی بنیاد شهید و امور ایثارگران در این نشست به ارائه گزارش کاملی از عملکرد بنیاد شهید و امور ایثارگران در خصوص خدماترسانی به ایثارگران پرداخت و گفت: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد اهداف بنیاد در حوزههای مختلف فرهنگی و علمی و دانشبنیان برنامههای مختلفی مانند راهاندازی ۱۵ خانه ایثار، استانداردسازی آسایشگاهها، بازسازی مراکز اعصاب و روان جانبازان و طراحی احداث ۵ بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی اجرایی شده است.
«محمود پاکدل» معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران، در این نشست با اشاره به تبدیل وضعیت بیش از ۹۰ هزار ایثارگر، گفت: حدود ۷ هزار نفر از فرزندان شهدا و جانبازان ۷۰ درصد در آزمون استخدامی پذیرفته شدهاند، اما هنوز ۲۷ هزار فرزند شهید و جانباز بالای ۷۰ درصد استخدام نشدهاند که مکاتباتی در این زمینه انجام شده است و مقرر شده است که پستهای دستگاههای دولتی در مقطع تحصیلی دیپلم به فرزندان شهدا و جانبازان ۷۰ درصد اختصاص پیدا کند.
«عبدالرضا عباسپور» معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز با اشاره به کمبود بودجه برای موضوع درمان ایثارگران گفت: هزینه سرانه درمان ایثارگران نسبت به مردم عادی کمتر است و هزینه سرانه درمان برخی مردم ۳۸۰ هزار تومان و سرانه درمان ایثارگران ۳۵۰ هزار تومان است که باید سرانه معقول و واقعی در اختیار بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار داده شود که مشکلات درمانی این عزیزان کاهش یابد.
انتهای پیام/ 141