«قاسم حبیبزاده» جانشین رییس سازمان بسیج دانشآموزی کشور در گفتوگو با خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع پرس، با اشاره به اینکه بعد از دوران دفاع مقدس کمتر به نسل نوجوان و جوان کشور اعتماد کردهایم اظهار داشت: هر مجموعهای که تاکنون برای استفاده از ظرفیتهای جوان و نوجوان کشور اقدام کرده، جواب مثبت و قانع کنندهای را دریافت کرده است.
وی با بیان اینکه پیدایش انقلاب اسلامی از درون لایههای فرهنگی مختلف ملت بزرگ ایران بوده، و قطعا تداوم و استمرار آن نیز با حضور اقشار مختلف مردم محقق میشود، تصریح کرد: این انقلاب برای پیشبرد اهداف و مقابله با تهدیدات پیشرو به نیروی قدرتمند مردمی متکی است که نسل جوان و نوجوان مهمترین نقش را در این رابطه ایفا میکنند.
حبیبزاده افزود: یک نمونه بسیار روشن از تاریخ ثبت شده کشور ما بحث دوران دفاع مقدس است، همانطور که میدانید قریب به 500 هزار نفر از رزمندگان دوران دفاع مقدس را نوجوانان و دانش آموزان تشکیل می دادند. که تقدیم 36 هزار دانش آموز شهید سند گویای حضور فعال این قشر در عرصههای بحرانی بعد از انقلاب است.
وی با بیان اینکه دو نوع رویکرد نسبت به قشر نوجوان و جوان وجود دارد، افزود: رودیکرد اول میگوید بر روی این قشر باید بهعنوان یک ظرفیت بالقوه کار آموزشی و فرهنگی صورت گیرد تا در آینده نسبت به پیشبرد اهداف نظام مفید و موثر باشند. اما رویکرد دوم معتقد است علیرغم پرورش ظرفیتهای بالقوه نسل نوجوان، این عزیزان قادر هستند در شرایط فعلی نیز منشا اثرات و برکات متعددی باشند، که تقدیم 36 هزار شهید دوران دفاع مقدس نیز موید این رویکرد است.
جانشین رییس سازمان بسیج دانشآموزی کشور با اشاره به اینکه امروز نوجوانان و جوانان بخش عظیمی از ظرفیت بالفعل و بالقوه کشور را تشکیل می دهند، افزود: بنابراین برای به صحنه آوردن نوجوانان و دانش آموزان باید الگوهایی را به آنان معرفی نماییم، تا با تاسی و الگوپذیری شاهد شکوفایی و نقش آفرینی شان باشیم.
وی تاکید کرد: ما مدعی هستیم تمامی شهدای دانش آموز به نوعی الگوی نسل فعلی هستند، اما تعدادی از آن عزیزان به خاطر دلایلی چون نحوه شهادت و ویژگیهای خاص، نسبت به دیگر شهدا برجسته ترند، لذا ما سعی می کنیم با معرفی شهدای برجسته به نسل جوان، در واقع الگوهایی را در اختیار آنها قرار دهیم که بیشترین اثربخشی را در روح و فکر آنان داشته باشند.
حبیبزاده با بیان اینکه اگر جوانان و نوجوانان فعلی ما از نسل قبلی که در دوران دفاع مقدس از کشور و میهن دفاع کردند پیشرو تر نباشند، قطعا عقبتر نیستند، افزود: اگرچه امروز تهاجمات نرم دشمن قسمتهایی از جامعه را تحت تاثیر قرار داده که البته این هم تنها به جامعه جوان ما برنمیگردد، اما باید توجه داشت که برآیند و معدل کلی قشر جوان انقلابی ما فزاینده و امیدوار کننده است.
وی ادامه داد: ما در مجموعه بسیج دانش آموزی کشور چیزی قریب به 22 هزار دبیرستان داریم که از هر دبیرستان 3 نفر را جهت پذیرش مسئولیتهای بسیج دانش آموزی مورد آموزش قرار دادیم تا در راس دانش آموزان قرار گیرند، که الحمدالله این طرح تاکنون با موفقیت همراه بوده و در مدارسی که از فرمانده بسیجی دانش آموز استفاده کردیم به مراتب نشاط شادابی و فعالیت بیشتر و عمیق تری را شاهد بودیم.
جانشین رییس سازمان بسیج دانشآموزی کشور خاطرنشان کرد: اگر امروز فعالیتهای این نسل خیلی ملموس نیست تقصیر ما بوده که بعد از دفاع مقدس کمتر به این قشر مراجعه کرده و به آن نقش دادهایم .
وی در خصوص رویکرد حضرت امام (ره) به نوجوانان و جوانان اظهار داشت: بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی دو مولفه را برخورد با جوانان کشور برجسته تر از دیگر مولفهها مد نظر داشتند، اول این که ایشان این عزیزان را باور کرده بود چیزی که الان در لسان برخی از مسئولین دیده میشود اما در عمل خلاف آن ثابت میشود در صورتیکه امام هم در لسان و هم در عرصه عمل نسل جوان را باور کرده بود.
حبیبزاده افزود: نکته دوم اعتماد به جوانان از سوی حضرت امام و دادن نقش و مسولیت به آنان بود، جوان 19 ساله ای که فرمانده ردههای مختلف نظامی در دوران دفاع مقدس بود، حاکی از همین حس اعتماد و هویت دادن به نسل جوان بود، لذا وقتی جوان این مسئله را می دید با تمام ظرفیت هایش وارد عرصه می شد.
وی در پایان تصریح کرد: مسئولین ما هم امروز باید همین گونه عمل کنند، یعنی اول این عزیزان را باور نمایند و بعد بسترهای لازم را جهت ورود آنان عرصه های اجتماعی و فرهنگی و سیاسی فراهم کنند و مطمئن باشند که همانطور که جوانان و نوجوانان ما در دوران دفاع مقدس خوش درخشیدند، امروز هم نیز مقتدرانه و اثربخش عمل میکنند.
انتهای پیام/