به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، نشست خبری چهارمین جشنواره فیلم حوزه (اشراق) همزمان با یکصدمین سالگرد تأسیس حوزه علمیه قم با حضور «مسعود معینیپور» دبیر جشنواره و معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد.
معینیپور به تشریح جزئیات این جشنواره سینمایی پرداخت و با بیان اینکه وضعیت روایت دین و دینداری در سینمای ایران و جهان ژانر معتبر و قدیمی است، اظهار داشت: با نگاهی به فیلمهای تاریخ سینما، اقتباسهایی خوبی از زندگی دینداران و تاریخ دین دیده میشود. در جمهوری اسلامی باید جریان سینما و تئاتر از زاویه نگاه دینی کار بسازد و تولید کند که حتی اگر نگاه انتقادی هم داشته باشد آوردهای برای مکتب و دین به عنوان پشتوانههای کشور داشته باشد.
* استقبال از نگاه انتقادی آثار سینمایی نسبت به دستگاههای دینی
وی با تاکید براینکه فقط نظام ما دینی نیست بلکه کشورهای گوناگونی در دنیا دینیاند، تصریح کرد: حتی برخی کشورهای گوناگون لیبرالیستی هم پشتوانه معرفتی مسیحی دارند و کشور ما پشتوانه دینی دارد لذا جریان هنری آن نمیتواند فارغ از فضای دینی باشد. برای همین در این رویداد میخواهیم نگاه دینی به سینما را بررسی کنیم و به فیلمهایی بپردازیم که با دین ارتباط دارند که توصیفی، تحلیلی و حتی انتقادی است.
دبیر جشنواره فیلم اشراق خاطرنشان کرد: در دورهای در سینمای ایران موج فیلمهای معناگرا در سینما و تلویزیون بود و حتی در تئاتر نیز دیده میشد. برای همین متولیای باید باشد که به این حوزه بپردازد. سالهای قبل کارهای خوبی در جشنواره شرکت کرده بود، اما فاصلهای افتاد که کرونا در آن اثرگذار بود تا اینکه تصمیم به احیای آن گرفتیم. امیدوارم که امسال فیلمهای خوبی به جشنواره بیاید که تولید فیلمهای دینی را تقویت کند.
معینی پور درباره بخشهای جشنواره اشراق عنوان کرد: در کنار فیلمها که داستانی، مستند و فیلمنامه است بخش نقد فیلم را هم داریم. بخش رواق برای طلاب حوزه است و بخشی ویژه نیز با توجه به صدمین سالگرد حوزه در نظر داریم.
* یکصدمین سالگرد تأسیس حوزه علمیه قم موضوع محوری جشنواره اشراق
وی یکصدمین سالگرد تأسیس حوزه علمیه قم را موضوع محوری جشنواره معرفی کرد و ادامه داد: تأسیس موزه و مدرسه فیضیه قم تکاپویی برای ارتقای سبک تربیت طلاب قم بوده و هم ارتقای معارف حوزوی نجف که به ایران میآید. در مقابل رضاخان تلاش کرد تا مظاهر دینی و هویتی تمدنی ایران اسلامی را حذف کند؛ بنابراین بهخاطر اهمین صدمین سالگرد تأسیس حوزه که در مقابل جریان ضددینی رضاخان ایستاده بود این بخش بهطور ویژه در جشنواره امسال وجود دارد.
دبیر جشنواره اشراق ایران را کمکارترین کشور در زمینه تولیدات سینمایی دینی دانست و سپس از تولیدات مختلف سینمایی با موضوع حوزه علمیه و یکصدمین سالگرد تأسیس حوزه علمیه قم در ایران و کشورهای جهان اسلام خبر داد و افزود: براساس اطلاع بنده بیش از ۴۰ فیلم درباره حوزه و روحانیت در حال ساخت است که میتواند جهان گوناگون روحانیت را در این صدسال بررسی کند و ما در جشنواره از فیلمنامههای برتر برای تولید حمایت خواهیم کرد.
معینیپور درباره بودجه جشنواره گفت: امسال جوایز خوبی در نظر گرفتهایم، اما رقم بودجه جشنواره مشخص نشده است. از تولید حمایت میکنیم و اقداماتی هم در دوره مدیریت خودم در شبکه چهار انجام دادم که نتیجه این شده است که الان نزدیک به ۲۰ تا ۳۰ اثر تولید شده است؛ به نظرم میرسد فیلمهای زیادی به جشنواره برسد.
وی در پاسخ سوالی درخصوص نوع نگاه جشنواره به سینمای دینی عنوان کرد:سینمای دینی محدود به موضوعات دینی صرف نمیشود، اما نیت فیلمساز در اینکه چه فیلمی دینی است یا نه مهم است. اما باید نگاه موسعی به دین داشت که نه سینمای دینی و نه خود دین را محدود کند. ما در جشنواره اشراق به فیلمی که نگاه هنجارشکن دینی داشته باشد نمیپردازد، اما اگر نقد به عملکرد و جایگاه نهادهای دینی داشته باشد، حتماً خواهیم پرداخت.
* استقبال جشنواره اشراق از آثار سینمایی مربوط به ادیان مختلف
دبیر جشنواره اشراق درباره آثار ادیان مختلف در جشنواره اظهار داشت: جشنواره اشراق در سالهای گذشته میزبان آثار مختلفی از ادیان بوده است و فیلمهای درباره مسیحیت و ارامنه داشتهایم.
معینیپور دربارههای اکران فیلم در استانها گفت: تهران، قم، مشهد، اصفهان، اهواز و سیستان میزبان جشنواره خواهند بود و انتخاب ما در این استانها بخاطر ظرفیتهایی است که ما در این استانها داشتهایم و در همین راستا از ظرفیتهای دفاتر حوزه هنری نیز بهره خواهیم گرفت.
براساس این گزارش؛ مدت زمان ارسال آثار این جشنواره تا ۱ بهمن ماه و اعلام اسامی فیلمهای منتخب ۱۶ بهمن ماه خواهد بود. زمان برگزاری جشنواره و نمایش آثار ۴ تا ۸ اسفندماه است و مراسم اختتامیه ۸ اسفندماه خواهد بود.
انتهای پیام/ ۱۲۱