مسئول ستاد مرکزی راهیان نور:

اجرای اردوهای غرب و شمال غرب بعد از ماه رمضان/ راهیان نور از دوران دفاع مقدس ادامه دارد

در مناطق عملیاتی غرب و شمال غرب اتفاقاتی رخ داده و شخصیت های بی نظیری را در غرب داریم که کمتر به آنها پرداخته شده و در حقیقت مغفول مانده اند.
کد خبر: ۵۶۲
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۸:۱۰ - 19June 2013

اجرای اردوهای غرب و شمال غرب بعد از ماه رمضان/ راهیان نور از دوران دفاع مقدس ادامه دارد

نادر ادیبی، مسئول ستاد مرکزی راهیان نوردر خصوص نحوه شکل گیری کاروان های راهیان نور به خبرنگار خبرگزاری دفاع مقدس گفت: شروع اعزام کاروان راهیان نور از جنوب خوزستان و در سال 67 بود زیرا این مناطق یادمان های جنگ را برای مردم تداعی می کرد، از این رو بیشتر در ذهن مردم جا گرفته است.

ادیبی با بیان اینکه آمار به دست آمده از سوی نیروهای مسلح، حکایت از حضور 20 هزار راوی در سراسر کشور دارد، گفت: عمده ی روایت گری جنگ را فرماندهان و رزمندگان برعهده دارند، اما در این میان جوانانی هستند که روایتگری را فرا گرفته اند و آن را به نسل های دیگر انتقال می دهند.

وی تصریح کرد: تا کنون هیچ کاروانی بدون راوی در مناطق عملیاتی ورود پیدا نکرده است. همچنین در حال حاضر تعدادی از راویان مقیم در یادمان ها هستند.

این مقام مسئول در ستاد مرکزی راهیان نور در ادامه تاکید کرد: هر سال تعداد راویان نسبت به حضور مردم در یادمان ها افزایش می یابد و بسیاری از راویان در شلمچه و بعد در طلاییه، اروند رود و و مناطق دیگر کاروان ها را از مبدأ تا مقصد همراهی می کنند.

وی به تعدد انجام عملیات و شهدا در خوزستان گفت: بیشترین و بزرگترین عملیات ما در خوزستان انجام شد. از این رو ابتدا شلمچه و طلاییه را به عنوان مناطق یادمانی مطرح کردند چون در آن مناطق عملیات زیادی انجام شده بود و باعث شد که کمیته مفقودین شهدای بیشتری را در این منطقه جستجو کنند و مطرح شدن این شهدا عاملی برای روی آوردن بیشتر مردم به سمت خوزستان شد.

ادیبی از اعزام، کاوان راهیان نور بعد از ماه مبارک رمضان به غرب و شمال غرب خبر داد و افزود: اعزام اردو به این مناطق از سال های گذشته انجام می شده، اما در دور جدید اعزام گستردگی مناطق لحاظ شده است.

وی در ادامه ی گفتگوی خود تاکید کرد: در مناطق عملیاتی غرب و شمال غرب اتفاقاتی رخ داده و شخصیت های بی نظیری را در غرب داریم که کمتر به آنها پرداخته شده و در حقیقت مغفول مانده اند.

مسئول کاروان راهیان نور به شهادت فرماندهان بزرگ در جبهه های غرب و شمال غرب اشاره و خاطرنشان ساخت: فرماندهان زیادی در شمال غرب و غرب به شهادت رسیدند و یگان های زیادی از نیروهای مسلح در این مناطق وجود دارند، عملیات وسیعی مثل والفجر4، والفجر2، والفجر 10 و تحلل القدس و تعداد زیاد دیگری از عملیات های بزرگ ما در این مناطق اتفاق افتاده که باید به آنها پرداخته شود.

ادیبی یادآور شد: اردوهای راهیان نور به غرب و شمال غرب برای تقویت و احیای این مناطق است که امسال با کمک سپاه و آموزش و پرورش حوزه ی اعزام دانش آموزان به راهیان نور، ناخوداگاه به سمت خانواده ها هم کشیده می شود، این مناطق یک سری جاذبه های معنوی و بصری هم دارد که ناآگاهانه همه را به خود جذب می کند؛ امیدوارم امسال کارهای بهتری را بتوان انجام دهیم.

مسئول ستاد مرکزی راهیان نور کشور به فواید حضور خانواده ها در این اردوها اشاره کرد و افزود: راهیان نور به صورت فعلی و در دوران دفاع مقدس رواج داشت. معمولأ بعد از عملیات رزم، سپاه و ارتش، خانواده ها را برای بازدید از مناطق عملیاتی و دیدار با رزمندگان هم در جمع خودشان پذیرا بودند و زمینه هایش از همان موقع فراهم شده بود که چقدر در روحیه ی کسانی که جنگ را ندیده اند مفید می باشد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه معارف دفاع مقدس برای مردم می تواند عمیق و اثر بخش باشد، گفت: این حوزه که از سال 67 تشکیل شد، مردم به صورت خودجوش حضور پیدا می کردند که پس از آن به سمت اردوهای دانشجویی کشیده شدند. با وجود اینکه سال هاست که از جنگ تحمیلی گذشته ایم، اما حضور مردم و عطش آنها برای دریافت حوادث، معارف دفاع مقدس و آشنایی با شخصیت های بزرگ دوران جنگ بیشتر شده است.

مروری به گذشته ی راهیان نور

وی به تاریخچه شکل گیری تشکیلات و ساختاری در حوزه ی راهیان نور در سال 78 اشاره کرد و افزود: بنیاد حفظ آثار به عنوان متولی اصلی سیاست گذاری ستاد راهیان نور است. قرارگاه های مربوط به حوزه ی ساماندهی راهیان نور تشکیل شده از محتوای آموزشی و نیازمندی های مورد نیاز این ارزش ها که مردم به آنها علاقه ی زیادی نشان داده اند.

ادیبی تاکید کرد: چون موضوع شهدا هستند باید کار جدی تری در وسایل روایت گری، تولید محتوای توزیع کتاب، محصولات فرهنگی و نرم افزارصورت گرفته شود که کامل و قابل توجه باشد؛ خصوصأ علاقه مندان در حوزه های موسسات فرهنگی که از راهیان نور هستند همکاری های مناسبی در طرح نظرسنجی که در مناطق عملیاتی داشت صورت گرفته است.

آقای ادیبی در پایان گفت: آمار نشان می دهد نزدیک به 80 درصد آنان جوانان 30 سال به پایین بودند و این آمار بسیار خوبی است. رویش حوزه ی معارف انقلاب و دفاع مقدس را در جوانان ما نشان می دهد آنها موظف نیستند که الزامأ در این اردوها حضور داشته باشند، اما شماری از آنها خود جوش در این جبهه ها حضور داشتند.

برچسب ها: ادیبی ، راهیان نور
نظر شما
پربیننده ها