بازار تجهیزات پزشکی و دارو نیازمند شوک است

این روز‌ها کمبود تجهیزات پزشکی و دارو به مهم‌ترین چالش حوزه سلامت کشور تبدیل شده است.
کد خبر: ۵۶۲۲۲۷
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۹:۱۷ - 18December 2022
بازار تجهیزات پزشکی و دارو نیازمند شوک استبه گزارش گروه اجتماعی دفاع‌پرس، «مسعود پزشکیان» نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، با اشاره به کمبود دارو و تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی، اظهار داشت: در گذشته و زمانی که بحث بیمه‌ها و خودگردانی مطرح بود در مجلس قانونی دائمی تصویب شد که بر اساس آن دولت باید هزینه پرسنل وزارت بهداشت را پرداخت می‌کرد و هزینه دارو، غذای بیماران، تجهیزات و نگهداری از درآمد بیمارستان‌ها پرداخت می‌شد.
 
پزشکیان یادآور شد: متأسفانه در حال حاضر وزارت بهداشت توان پرداخت پول تجهیزات، دارو و غذای بیماران را ندارد و به جای هزینه کرد بودجه در مسیر‌های مشخص شده بودجه و منابع را خرج پرداخت هزینه پرسنل شرکتی، خدماتی و روزمزد می‌کند و به دلیل این اقدام غیرقانونی در پرداخت پول دارو تعلل می‌شود و به تبع آن داروخانه‌ها با مشکل مواجه می‌شوند و نمی‌توانند دارو تأمین کنند و بیماران مجبورند دارو را از جای دیگر تهیه کنند در حالی که این موضوع خلاف قانون است.
 
عضو سابق کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: وزارت بهداشت به هیچ وجه حق ندارد از درآمد اختصاصی حقوق پرسنل را پرداخت کند و در حال حاضر دارد خلاف قانون عمل می‌کند و با این کار خود را به بازار دارو، داروخانه و تجهیزات پزشکی بدهکار می‌کند و از سویی به مردم برای خرید دارو فشار وارد می‌کند.
 
ملک فاضلی نماینده مردم سراوان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: وضعیت خوبی در حوزه تجهیزات پزشکی نداریم و این مدیریت ناکارآمد را نشان می‌دهد.
 
وی افزود: تلاش هر ایرانی بالا بردن توان ملی برای تولید داخلی است، اما وقتی صحبت از سلامت جامعه به میان می‌آید بر هر چیزی ارجح می‌شود و سلامت مردم هدف اصلی و نهایی به شمار می‌رود.
 
فاضلی گفت: متأسفانه سیاستگذاری‌ها در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، به دلیل ناکارآمدی مدیران دچار مشکل شده است.
 
وی افزود: مدیریت نادرست موضوعی است که به شدت از آن ضربه خورده ایم و به وضعیت کنونی رسیده ایم.
 
با گذشت چند ماه از هشدار‌ها و انتقادات از عملکرد وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در عدم تأمین بازار و سیاستگذاری‌های غلط که نتایج آن‌ها منجر به بروز کمبودها، گرانی دارو و تجهیزات پزشکی شده است؛ همچنان هیچ تغییری که باعث امیدواری برای بهبود این وضعیت باشد، مشاهده نمی‌شود.
 
طرح موضوع استیضاح وزیر بهداشت به عنوان سکاندار وزارتخانه و تغییر رئیس سازمان غذا و دارو هم ظاهراً فقط یک جابه جایی بوده؛ نه تغییر در سیاستگذاری که باعث بهبود شرایط موجود شود.
 
در زمینه دارو نیز به رغم خبر‌های خوبی که از واردات و افزایش تولیدات داخلی به گوش می‌رسد، اما همچنان شرایط مطلوب نیست و مردم برای تهیه دارو با مشکل مواجه هستند.
 
در تجهیزات و ملزومات بیمارستانی، با وضعیت بحرانی کمبود آنتی بیوتیک‌ها هنوز فاصله داریم و باید منتظر بمانیم و ببینیم با این همه انتقاد از عملکرد ضعیف اداره کل تجهیزات پزشکی، آیا رئیس سازمان غذا و دارو می‌تواند تغییراتی ایجاد کند، یا ترجیح می‌دهد وارد این حوزه نشده و این حوزه را به حال خود رها کند.
 
به نظر می‌رسد تغییرات محدود در بدنه وزارت بهداشت و رفتن بهرام دارایی و آمدن سیدحیدر محمدی، تأثیر چندانی در بهتر شدن اوضاع و رفع کمبود‌ها به ویژه در تجهیزات و ملزومات پزشکی نداشته و در حال حاضر تمرکز بر رفع کمبود‌ها و مشکلات دارو است. با این اوصاف باید به زودی منتظر دعوت وزیر بهداشت برای چندمین بار به مجلس شورای اسلامی جهت پاسخگویی به کمبود تجهیزات پزشکی باشیم. در این صورت باید دید حمایت‌ها از سیاستگذاری و عملکرد اداره کل تجهیزات پزشکی تا کجا ادامه خواهد داشت.
 
انتهای پیام/ 241
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار