۱۶ سال از اعدام صدام گذشت/ بزرگترین جنایات صدام علیه ایرانیان

ارتش بعث عراق به فرماندهی صدام در دوران جنگ تحمیلی علیه ایران جنایت‌های بزرگی را مرتکب شد که برخی از آن‌ها به قدری وحشتناک است که مردم درباره آن بسیار شنیده‌اند و برخی هنوز ناشنیده و یا کمتر شنیده شده است.
کد خبر: ۵۶۴۴۵۷
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۳ - 30December 2022

۱۶ سال از اعدام صدام گذشت/ بزرگترین جنایات صدام علیه ایرانیانبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، امروز شانزدهمین سالگرد اعدام صدام حسین در پی حمله آمریکا و برانداختن او در عملیاتی ۱۸ روزه در نوروز ۱۳۸۲ است. صدام پس از آن مخفی شد تا به دام افتاد و آن‌گاه نوبت بازجویی و محاکمه رسید. در نهایت دیکتاتور خلع شده عراق در ۳۰ دسامبر ۲۰۰۶ یعنی ۹ دی ۱۳۸۵، به دار آویخته شد. در حالی که تصور می‌شد به خاطر تقارن این روز با یکی از اعیاد اسلامی و نزدیک بودن به آغاز سال نو میلادی به تعویق افتد، اما چنین نشد و او را اعدام کردند.

* صدام محاکمه و به اعدام محکوم شد

به بهانه این روز نگاهی به برخی از جنایات صدام و ارتش بعث عراق در دوران دفاع مقدس می‌کنیم. ارتش بعث عراق به فرماندهی صدام در دوران جنگ تحمیلی علیه ایران جنایت‌های بزرگی را مرتکب شد که برخی از آن‌ها به قدری وحشتناک است که مردم درباره آن بسیار شنیده‌اند و برخی هنوز ناشنیده و یا کمتر شنیده شده است.

* فاجعه شیمیایی حلبچه

این فاجعه نخستین مرحله از نسل کشی تکان دهنده‌ای بود که صدام بلافاصله پس از پایان جنگ در کردستان عراق به راه انداخت.  فاجعه حلبچه خون بارترین حمله شیمیایی به غیرنظامی‌ها در طول تاریخ با بیش از ۵ هزار قربانی بی‌دفاع است.

فاجعه حلبچه در طول جنگ تحمیلی یکی از فاجعه بارترین و غم انگیرترین صحنه‌های این دوران است که تا همیشه در یاد‌ها باقی خواهد ماند.

* بمباران شیمیایی شهر‌های ایران

علاوه بر استفاده از سلاح‌های ممنوعه علیه نیرو‌های نظامی ایران، ارتش بعث در چندین نوبت شهر‌های ایران را هم با بمب شیمیایی مورد هدف قرار داد تا رنج آورترین آسیب‌ها را به افراد غیرنظامی وارد کند.

بمباران شیمایی سردشت و نودشه از وحشیانه‌ترین این حوادث هستند.

* استفاده از سلاح‌های شیمایی در جنگ 

ارتش عراق بار‌ها و بار‌ها در طول جنگ از سلاح‌های ممنوعه استفاده کرد تا جلوی پیشروی و مقاومت نیرو‌های مسلح ایران را بگیرد.

حجم و گستردگی استفاده از سلاح‌های شیمیایی به حدی بود که اکوسیستم بسیاری از مناطق جنگی و مورد حمله را تا حد زیادی از بین برد. هنوز پس از گذشت ۴ دهه از جنگ تحمیلی، رزمندگان بسیاری از عوارض این سلاح‌ها رنج می‌برند.

* حمایت از تروریست‌ها

با انتقال پایگاه گروهک تروریستی منافقین به خاک عراق و تشکیل یگان نظامی آن، فصل تازه‌ای از جنایت‌های صدام علیه ایران شکل گرفت.

تجهیز، آموزش و پشتیبانی گروهکی که ترور هزاران شهروند ایرانی را در کارنامه خود دارد، سنگ بنای جنایت‌های بزرگتری بود که بعد‌ها و در تابستان ۱۳۶۷ به اوج خود رسید.

* حمله به شهر‌ها و مناطق غیرنظامی

ارتش بعث در راهبرد غیر انسانی خود طی سال‌های جنگ، بسیاری از مناطق مسکونی و غیرنظامی را بار‌ها بمباران کرد تا با استفاده از این اهرم فشار، نیرو‌های مسلح ایران را به تسلیم وادار کند.

ارتش بعث تمام شهر‌هایی که در تیررس موشک‌ها خود بود را بار‌ها بمباران کرد و در این بمباران‌ها هزاران غیر نظامی آسیب دیدند و در برخی حملات نیز عده‌ای به شهادت رسیدند.

* حمله به مدارس

موشک‌های زمین به زمین، بمب‌ها و خمپاره‌های ارتش عراق بار‌ها به مدارس و مراکز آموزشی اصابت کرد و باعث شهادت کودکان و افراد غیر نظامی شد.

در حمله دشمن بعثی به مدارس ایرانی، در  مدرسه شهید حمدالله پیروز بهبهان ۶۹ دانش آموز و در مدرسه زینبیه میانه ۳۳ دانش آموز شهید شدند.

* به شهادت رساندن اسرای ایرانی

ده‌ها نفر از نیرو‌های مسلح ایران پس از اسارت به دست نیرو‌های ارتش صدام به شهادت رسیدند؛ در صحنه دستگیری، حین انتقال، حسن تخلیه اطلاعاتی، زیرشکنجه و در زندان‌های انفرادی.

این جنایت ارتش بعث که نقض آشکار کنوانسیون ژنو به شمار می‌رفت، هیچگاه توسط نهاد‌های بین المللی محکوم نشد.

* حمله به مراکز درمانی

علی‌رغم تمامی قوانین حقوق بشر، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی از تهاجم رژیم بعثی عراق در امان نبودند. بیش از ۲۰۰ پست امدادی، ۱۵۰ پست اورژانس و ۵ بیمارستان ایران در دوران جنگ تحمیلی مورد هدف قرار گرفتند.

دشمن بعثی حتی در یک مورد بیمارستان حضرت فاطمه که در کنار رودخانه بهمنشیر بود را مورد حمله شیمیایی قرار داد.   

* حمله به هواپیما‌های غیرنظامی

ارتش صدام علاوه بر حمله به فرودگاه‌های غیر نظامی و هدف قرادادن هواپیما‌های مسافربری ایرانی، حداقل در دو نوبت هواپیما‌های غیرنظامی را ساقط کرد.

نخستین هواپیمایی که توسط ارتش بعث ساقط شد، هواپیمای حامل وزیر خارجه الجزایر بر روی آسمان ترکیه بود و پس از آن هم سه سال بعد هواپیمای حامل آیت الله محلاتی و همراهانش در خوزستان توسط رژیم بعثی ساقط شد.

* غارت مناطق اشغالی ایران

ارتش بعث عراق پس از اشغال شهر‌ها و روستا‌ها اموال غیرنظامی‌ها را مصادره می‌کرد. به عنوان مثال پس از اشغال خرمشهر که یکی از ثروتمندترین شهر‌های خلیج فارس بود، سربازان صدام تمام دارایی‌های رهاشده مردم را با خود جمع کردند و به پشت جبهه انتقال دادند.

اموال باقیمانده در گمرک، لنج ها، شناور‌های پهلوگرفته در بندر و حتی دام‌های مردم از این غارت درامان نبودند.

این‌ها تنها گوشه‌ای از جنایات صدام و رژیم بعثی عراق در دوران جنگ تحمیلی علیه ایران است که بسیاری از آن‌ها به دلیل وحشتناک بودن قابلیت بازگو کردن را ندارد.

منبع: فارس

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار