حجتالاسلام «سید ابوالفضل طباطبایی اشکذری» مدیر موسسه فرهنگی جبلالصبر و نماینده سابق ولی فقیه در کشور سوریه در گفتوگو با خبرنگار دفاعپرس در مشهد، درباره حضورش در سوریه بین سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ اظهار داشت: پیش از این سمت؛ من امام جمعه شهر فریمان بودم. حضورم در سوریه یک توفیقی بود که همراه با احساس تکلیف انجام شد.
حجتالاسلام طباطبایی اشکذری با اشاره به جایگاه رفیع سپهبد شهید حاج «قاسم سلیمانی» در جبهه مقاومت و به طور خاص در کشور سوریه، در ادامه صحبتهای خود یادآور شد: هر چند که من به عنوان نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در سوریه حضور داشتم اما شهید سلیمانی در سمت فرماندهی وقت سپاه قدس؛ فرمانده سوریه و محور مقاومت بود و من نیز خود را سرباز چنین فرماندهی میدانستم به طوری که یک بار در جلسهای به ایشان عرض کردم: «رهبر معظم انقلاب اسلامی اختیارات برنامه های سوریه را به شما واگذار کردند؛ بر همین اساس بنده نیز سرباز شما هستم».
وی همچنین درباره نحوه تعامل و ارتباطش با شهید سلیمانی یادآور شد: ایشان بخشی از حضورش در کشور سوریه بود و به به دلیل پیگیری کارهای متعدد به طور دائم در این کشور حضور نداشت؛ بر همین اساس، این توقع نیز وجود نداشت که هرگاه شهید سلیمانی به سوریه می آید با ایشان یک جلسه یا گعدهای داشته باشم! اما ارتباطات با ایشان برقرار بود و هرگاه کاری پیش میآمد خدمت ایشان میرسیدم. مثلا برخی اوقات بود که من ایشان را در هواپیما میدیدم؛ در همان لحظه، زمانی را برای صحبت از ایشان طلب کرده و در مورد مسائل جاری و قابل پیگیری با هم صحبت میکردیم که ایشان همواره نسبت به من محبت داشتند.
نماینده سابق ولی فقیه در کشور سوریه درباره نقش سردار شهید سلیمانی در انسجام بخشی به مجاهدین جهان اسلام و تشکیل جبهه مقاومت، متذکر شد: این شهید؛ یک پدیده استثنائی و ماندگاری بود که الگو شد. برخی اوقات ما شاهدیم که پدیدههایی ظهور و بروز میکنند و بعد از مدتی افول دارند اما پدیدهای که هم بماند، هم الگو باشد و هم تاثیرگذار؛ خیلی نادر است. از جمله جهات پدیده بودن سپهبد سلیمانی این بود که ایشان محور مقاومت و بخصوص سوریه را تبدیل کرد به یک پادگان یا یک جبهه برای تمرین تشکیل لشکر صاحب الزمان (عج).
وی با بیان اینکه وقتی که امام عصر (عج) ظهور میکنند در سپاه ایشان از همه اقشار، افراد و قبایل حضور دارند به طوری که چنین افرادی را میتوان در اصحاب آن حضرت نیز مشاهده کرد، یادآور شد: در دوره مقاومت سوریه تمرینی شکل گرفت برای همان حرکت آینده ساز؛ لذا مشاهده میشود که در آنجا از کشورهایی مثل ایران، سوریه، افغانستان، پاکستان، عراق، لبنان و حتی برخی از فلسطینیهایی که مقیم سوریه بودند و در اتفاقات سالهای اخیر این کشور شهید دادهاند! علاوه براین؛ حتی برخی از کشورهای غیرمسلمان نیز در جبهه مقاومت سوریه حضور داشتهاند منتهی به دلیل محدودیت در تعداد و همچنین برخی از ملاحظات سیاسی از آوردن نام آن کشورها خودداری میکنم.
حجتالاسلام طباطبایی در تشریح ویژگیهای اخلاقی سردار شهید سلیمانی بیان داشت: در روایات آمده است که بهترین مدیر، مدیری است که جمع کننده باشد و هم گرایی ایجاد کند و نه مدیری که بین اعضا تفرقه بیندازد. سپهبد سلیمانی مدیری بود که نظرات گوناگون، گرایش و سلایق مختلف را دور یکدیگر جمع کرد؛ لذا میتوان گفت که ایشان یک پدیده مجمع الاضداد است.
وی با بیان اینکه شهید سلیمانی مظهر قدرت بود اما در عین قدرت داشتن، از دیگران نیز حرف شنوی داشت، افزود: معمولا افرادی که به قدرتی میرسند کمتر از دیگران حرف شنوی دارند اما ایشان هم از نیروی خود و هم از کسانی که به او مشاوره میدادند حرف شنوی داشت. به یاد دارم در نشستی که با حضور ایشان بودم در آن جلسه یا نشست موضوعی درباره سوریه مطرح شد. من به ایشان گفتم: «فلان موضوع؛ یک موضوع سرگردان است و ما نمیدانیم که در این باره تکلیف چیست؟ شما یک نظری دارید، دیگران هم نظر دیگری دارند لذا در اینجا باید یک همفکری به وجود بیاید». ایشان بلافاصله نظر من را پسندید و به من گفت: «هماهنگ کنید در سفر آینده که به سوریه می آیم؛ سید حسن نصرالله؛ دبیرکل حزب الله لبنان یک نماینده بفرستد، فلان شخص هم در سوریه بیاید، شما باشید و من هم باشم تا بنشینیم نزدیک به چهار ساعت در این باره گفتگو کنیم». اصلاً خصلت سپهبد سلیمانی این طور بود که هرگاه مسئلهای پیش می آمد میگفت: «بنشینیم دربارهاش صحبت کنیم».
مدیر موسسه فرهنگی جبلالصبر؛ سردار شهید سلیمانی را فرمانده میدان و در عین حال سرباز ولی فقیه توصیف کرد و گفت: این شهید به لحظ شخصیتی نزدیک به مالک اشتر بود. امیرمؤمنان؛ حضرت علی (ع) در مورد مالک اشتر در نهج البلاغه دو نامه دارند؛ یکی از آنها همان عهدنامه معروفی است که خطابش به خود مالک است و دیگری خطابش به مردم مصر است به جهت معرفی مالک اشتر و تشریح فضائل شخصیتی او. امیرالمومین (ع) در نامه دوم می فرمایند: «من بندهای از بندگان خدا را به سمت شما فرستادم. کسی که در دورههای سخت احساس ترس از دشمن ندارد و عقبنشینی نمیکند». آن حضرت خصوصیات مختلفی را از مالک برمیشمارند تا اینکه به اینجا میرسند: « او نه یک وجب به عقب میرود و نه یک وجب به جلو میرود مگر به دستور من!» شهید سلیمانی نیز همین خصلت بارز را داشت؛ یعنی نه یک قدم جلوتر می رفت و نه یک قدم عقب تر حرکت میکرد مگر آنکه قبلش از ولی فقیه اذن گرفته باشد.
وی در پایان این قسمت از صحبتهای خود در تشریح ولایتمداری شهید سلیمانی اظهار داشت: زمانی قرار بر این شد که این شهید حامل پیامی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی برای جایی باشد اما برخی افراد در خارج از ایران به ایشان گفتند که الان مصلحت نیست، بهتر است کمی صبر کنید اما سردار سلیمانی در پاسخ به چنین توصیهای؛ به آنها گفته بود: «من یک سرباز هستم، فرماندهام به من پیامی داده است و من باید آن را به مقصد برسانم. اگر میخواهید این پیام به دست صاحبش نرسد به فرماندهام بگویید تا اگر ایشان صلاح دیدند؛ صبر کنم!»
انتهای پیام/