جهنمی به نام «اسرائیل»

با روی کار آمدن بنیامین نتانیاهو به عنوان نخست وزیر رژیم صهیونیستی که در تاریخ هشتم دی ماه جاری صورت گرفت، اختلافات موجود میان احزاب و گروه‌های صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی بالا گرفته و «بی بی» که همچون مار زخمی قدرت را در تل آویو بدست گرفته، اسراییل را به شکل جهنم برای صهیونیست‌های غاصب درآورده است.
کد خبر: ۵۶۶۹۴۷
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۹ - 12January 2023

جهنمی به نام اسراییل

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، نتانیاهو که از ائتلاف حاصل میان حزب لیکود به رهبری خودش با احزاب راستگرای افراطی و ارتدوکس یهودی در کِنِسِت ۱۲۸نفره (پارلمان) رژیم صهیونیستی توانست با ۶۴ رای مثبت در مقابل ۵۴ رای مخالف، (مابقی رای‌ها سفید بود) برای چهارمین بار نخست وزیر اسراییل شود، با روی کار آوردن کابینه افراطی شرایط ویژه‌ای در سرزمین‌های اشعالی حاکم کرده است، شرایطی که هم فلسطینیان با آن مخالف هستند و هم صهیونیست ها.

اقدامات و جنایات بیشمار نتانیاهو در گذشته در داخل سرزمین‌های اشغالی و کشور‌های اطرف نه تنها از او در پیش مردم فلسطین و منطقه شخصیتی منفور ساخته، بلکه شهروندان اسراییل غاصب نیز او را همچون دربان جهنم می‌بینند.

بنابر اعلام برخی رسانه‌های عبری، با روی کار آمدن کابینه نتانیاهو غیرعادی‌ترین چهره‌های سیاسی (صهیونیست) زیر چتر کابینه نتانیاهو جمع شده‌اند تا اوضاع را در سرزمین‌های اشغالی فلسطین به سمت یک بحران تمام عیار بکشانند، مساله‌ای که با نگرانی زیادی در تل آویو روبه‌رو شده است.

اظهار نظر "آویگدور لیبرمن" نماینده فعلی کِنِسِت و رئیس حزب "اسرائیل بیتنو" که سابقا وزیر دارایی و جنگ رژیم صهیونیستی بوده، درباره کابینه نتانیاهو جالب است؛ وی اذعان کرده که شروع به کار کابینه تازه "بی بی" پایان صهیونیسم خواهد بود.

وی طی سخنرانی تند خود علیه دولت نتانیاهو گفته که، «شروع بکار دولت نتانیاهو پایان دولت اسرائیل نیست، بلکه پایان صهیونیسم است».

ژنرال صهیونیست "ایال بن رووِن" معاون سابق فرمانده منطقه شمالی ارتش رژیم صهیونیستی نیز در واکنش به آغاز کار کابینه جدید این رژیم گفته که نتانیاهو امنیت اسرائیل را با تصمیمات غیرمسئولانه‌اش، تهدید می‌کند.

وی در یک مصاحبه رادیویی تصریح کرده که «نخست‌وزیر خوب می‌داند برای به خطر انداختن امنیت اسرائیل تصمیماتش چقدر غیرمسئولانه هستند».

روون در ادامه از برخورد حتمی میان سربازان ارتش اسرائیل و افرادی که تحت فرمان اسموتریچ (وزیر دارایی رژیم صهیونیستی) هستند ابراز ترس و نگرانی کرده است.

"یائیر لاپید" نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی نیز در واکنش به تلاش یکی از حامیان "بی بی" به زیر گرفتن تظاهرات کنندگان مخالف نتانیاهو، گفته که «تحریک‌های دولت او به خون ختم می‌شود».

(اشاره لاپید به خودرویی می‌باشد که با سرعت به سمت یکی از خیابان‌های بئر السبع در جنوب رفته، جایی که در آنجا، ده‌ها اسرائیلی علیه طرح‌های دولت نتانیاهو برای وارد کردن اصلاحات جنجالی علیه دستگاه قضائی این رژیم در حال تظاهرات بودند.)

لاپید در این خصوص گفته که «تلاش خطرناک برای زیر گرفتن تظاهرات کنندگان از سوی یک شخصی بود که قدرت و دیوانگی برانگیخته شده توسط وزیر امنیت ملی اسرائیل و وزیر دادگستری، او را به این کار سوق داد».

سرزمین‌های اشغالی در آتش و خون

سرزمین‌های اشغالی طی روز‌ها و ماه‌های گذشته شاهد اتفاقات و سلسه حوادثی بوده که علت هیچ‌کدام هنوز اعلام نشده است.

در روز‌ها و ماه‌های اخیر حوادث و شرایط غیرعادی بسیاری در سرزمین‌های اشغالی فلسطین به وقوع پیوسته که در یک ئمونه آن، منابع عبری در واپسین ساعات شامگاه دوشنبه از وقوع یک انفجار شدید در پایگاه ارتش رژیم صهیونیستی واقع در شمال کرانه باختری خبر دادند. رسانه‌های صهیوئیستی با انتشار تصاویری گزارش دادند که این انفجار در یک پایگاه ارتش اسراییل در جنین به وقوع پیوسته و علت آن تا لحظه انتشار گزارش مشخص نشده است. پایگاه خبری شهاب فلسطین، در حساب کاربری خود در شبکه توئیتر در این باره نوشت که این انفجار در یکی از پایگاه‌های ارتش (رژیم صهیونیستی) در شمال کرانه باختری رخ داده و منجر به تخریب دیوار‌های اتاق فرماندهان آن شده است. طبق ادعای رادیو ارتش رژیم صهیونیستی، این انفجار تلفات جانی نداشته است.

همچنین آتش سوزی در چند نیروگاه برق و خاموشی چند شهر در فلسطین اشغالی و حملات بیشمار سایبری و استشهادی در سرزمین‌های اشغالی به ویژه شعله ور شدن قیام مردم کرانه باختری در یک سال اخیر نمونه‌هایی می‌باشد که سران تل آویو را با چالش بزرگ امنیتی مواجه کرده است.

در همین راستا، روزنامه صهیونیستی "هاآرتص" در مطلبی با تیتر «تا اسرائیل در آتش نسوخته، کابینه نتانیاهو را ساقط کنید»، نوشته است: همه خطرناک‌ترین سیاستمداران اسراییل (صهیونیست) این روز‌ها همگی باهم زیر یک چتر جمع شده‌اند تا به قول نیویورک تایمز راست گراترین و افراطی‌ترین کابینه تاریخ ۷۵ ساله تل آویو تشکیل شود. با روی کار آمدن کابینه نتانیاهو، واکنش‌های خشمگینانه نه تنها در میان فلسطینی‌ها و دیگر دولت‌های منطقه، بلکه در میان متحدان تاریخی تل آویو در غرب نیز آغاز شد. در نیمه آبان ماه، مقامات ارشد آمریکا به آکسیوس گفته بودند که بعید است دولت بایدن با "ایتمار بن گویر"، سیاستمدار برتری طلب یهودی که متهم به نژادپرستی است، تعامل داشته باشد.

با این حال، بن گویر تنها فرد محکوم در دولت نتانیاهو نیست. همچنان که شخص نتانیاهو دارای چندین پرونده اختلاس و دزدی می‌باشد، "آریه دری"، رهبر حزب افراطی ارتدوکس شاس، در اوایل سال ۲۰۲۲ (بهمن ماه ۱۴۰۰) به کلاهبرداری مالیاتی محکوم شد و در سال ۲۰۰۰، زمانی که سمت وزیر کشور اسراییل را برعهده داشت، به دلیل دریافت رشوه، محکومیت زندان را سپری کرد. همچنین «بزالل اسموتریچ»، یکی دیگر از شخصیت‌های جنجالی کابینه نتانیاهو است که نژادپرستی ضدفلسطینی او سال‌هاست بر شخصیت سیاسی اش حاکم است و هیچ کس رفتار و طرح‌های او را عادی نمی‌داند. این افراد محکوم و مسئله دار، اما اکنون قدرت را در تل آویو و در کابینه نتانیاهو در دست دارند. در حالی که بن گویر به عنوان وزیر امنیت ملی کابینه نتانیاهو منصوب شده است، دری وزارت داخلی و اسموتریچ وزارت دارایی رژیم صهیونیستی را به عهده دارند.

برخی کارشناسان معتقدند که با وجود روی کارآمدن تندرو‌های صهیونیست در سرزمین‌های اشغالی، اما تل آویو چندان تغییری نکرده است، بلکه این عادت همیشگی صهیونیست‌هاست که همواره کابینه‌های بعدی رژیم صهیونیستی تندروتر و افراطی‌تر می‌شوند. در سال ۲۰۱۶ نیز وقتی "آویگدور لیبرمن"، سیاستمدار راست افراطی پست وزارت جنگ را در کابینه اسراییل دست گرفت، نشریه‌های غربی مانند پولیتیکو نسبت به روی کارآمدن تندرو‌ها در تل آویو هشدار دادند و سناریوی قدرت گیری تندرو‌ها دوباره در سرزمین‌های اشغالی تکرار شد، اما این بار یک تفاوت جدی میان تندرو‌های فعلی و دوران قبلی وجود دارد و آن این که تندرو‌های فعلی در کابینه نتانیاهو به‌دنبال اجرایی کردن عقاید مذهبی خود در فلسطین اشغالی هستند و همین هدف آنهاست که حتی دیگر صهیونیست‌ها در تل‌آویو را نیز نگران ساخته است.

در واقع کابینه فعلی نتانیاهو بیش از آن که تندرو سیاسی باشد، یک کابینه تندرو مذهبی است که براساس متون دینی خود معتقد به برتری ن‌ژادی صهیونیست‌ها بر دیگران است و اشغال کامل کرانه باختری را هدف خود می‌داند.

همین تندروی هاست که باعث شده تا روزنامه عبری زبان‌هاآرتص چند روز پیش به نقل از یک تحلیلگر صهیونیستی خواستار سرنگونی کابینه راست‌گرا و انحرافی نتانیاهو شود.

"یحیام وایس" در مقاله خود در روزنامه عبری "هاآرتص" می‌نویسد: «اسرائیل از زمان تأسیس خود (در سال ۱۹۴۸ در فلسطین اشغالی) تاکنون ۳۷ دولت از جمله دولت جدید جناح راست تشکیل داده است، که کابینه افراطی نتانیاهو باعث شده من بر اهمیت اقدام سریع مردم اسرائیل (اشغالگران صهیونیست) برای پایان روز‌های دولت جدید تحریف شده به رهبری بنیامین نتانیاهو تاکید کنم؛ دولتی که در آن بسیاری از احزاب راست‌افراطی مشارکت دارند که رفتار آن‌ها منجر به شعله‌ور شدن اسراییل (سرزمین‌های اشغالی) خواهد شد».

این نویسنده عبری زبان در ادامه تحلیل خود از وضعیت کابینه نتانیاهو و خطراتش، می‌نویسد: «احساساتی که بلافاصله پس از تشکیل دولت جدید توسط نتانیاهو به وجود آمد، احساسات کاملاً متفاوتی است. احساس خشم، شرم و انزجار نسبت به حکومتی که بی‌سابقه، غیرقابل تحمل و بیگانه با تمام دولت‌های قبلی است و دلایل بسیاری برای سرنگونی اش وجود دارد».

باید گفت که مخالفت‌ها و اعتراضات مقامات صهیونیست با روی کار آمدن کابینه افراطی نتانیاهو به دلیل نگرانی از سرنوشت و آینده خودشان می‌باشد، چرا که تفکرات احزاب راست افراطی یا همان "حریدی‌ها" که روز به روز در جامعه صهیونیستی توسعه پیدا می‌کند، از نظر صهیونیست‌های مهاجر در حکم بمب ساعتی است که سرزمین‌های اشغالی را منفجر خواهد کرد. صهیونیست‌ها اعتقاد دارند که حضور رهبران تندرو در راس قدرت، سبب ایجاد دودستگی در جامعه خواهد شد و از دوقطبی شدن جامعه هراس دارند. تندرو‌ها سعی دارند افکار و عقاید خود را در بین صهیونیست‌ها رواج دهند، تفکراتی که مقامات تل‌آویو آنرا برخلاف سنت و عقاید دین یهود می‌دانند.

گسترش شهرک‌های صهیونیست نشین، معافیت دانش آموزان حریدی از خدمت سربازی و اختصاص بودجه و امکانات بیشتر به یهودیان ارتدکس، همچنین تشدید قوانین مهاجرت و سخت‌گیری درباره پایبندی مهاجران به قوانین یهودیت از جمله مهمترین خواسته‌های راست‌های افراطی است که از هم اکنون موج مخالفت‌ها با آن شروع شده است.

نگرانی از قدرت گیری احزاب افراطی در سرزمین‌های اشغالی تاجایی است که حتی افرادی مانند "بنی گانتس"، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی که خودش یکی از جنایتکاران جنگی در سرزمین‌های اشغالی به شمار می‌رود گفته که هر آنچه در توان داشته باشد برای مقابله با سیاست‌های کابینه راست افراطی انجام خواهد داد.

به عقیده تحلیلگران و کارشناسان مسایل منطقه، حضور راست‌های افراطی و احزاب دینی صهیونیستی و حریدی در قدرت از یک سو باعث خواهد شد که بحران و چند دستگی داخلی در رژیم صهیونیستی تشدید شده و ائتلاف حاکم آینده به ریاست نتانیاهو رویکرد و سیاست‌های بسیار افراطی و فاشیستی را علیه فلسطینی‌ها در داخل سرزمین‌های اشغالی و در کرانه باختری و قدس و نوار غزه در پیش بگیرد و از سوی دیگر، سطح تنش‌ها در منطقه را افزایش دهد.

مسئله مهم دیگر بحران‌هایی است که در ارتش صهیونیستی در سال‌های اخیر به وجود آمده است. رژیم صهیونیستی برای مقابله با چالش‌های امنیتی به ارتشی قدرتمند نیاز دارد، اما این ارتش این روز‌ها پوشالی از آب درآمده و با بحران‌های زیادی دست و پنجه نرم می‌کند. بر اساس نظرسنجی‌ها، یک سوم جوانان اسرائیلی تمایلی به استخدام در نهاد‌های نظامی ندارند و این‌ها داده خطرناکی برای صهیونیست‌ها است. همچنین، فرار سربازان از ارتش در کنار افسردگی فزاینده و آمار بالای خودکشی در بین نیرو‌های ارتش اشغالگر، زنگ خطر را برای سران تل‌آویو به صدا درآورده است، زنگ خطری که با یاری خدا به نابودی رژیم غاصب صهیونیستی از داخل ختم خواهد شد.

منبع: ایرنا 

انتهای پیام/ ۹۱۱

نظر شما
پربیننده ها