به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاعپرس، «سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی» معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در برنامه «ایستگاه آسمان» شبکه افق با اشاره به جایگاه بنیاد شهید و امور ایثارگران، اظهار داشت: در مورد تأسیس بنیاد یک هدف کلی وجود دارد که آن را به دو بخش تقسیم میکنیم؛ این دو بخش هم در بیان حضرت امام خمینی (ره) در تأسیس بنیاد شهید در سال ۱۳۵۸ هست و هم در ادامه در مبانی مقام معظم رهبری پس از ابلاغ سیاستهای کلی دیده میشود که دو ساحت تکریم و ترویج است.
وی افزود: ترویج به معنایی پاسداشت هدف و آرمانهای ایثارگران و شهداست که اینها چگونه به این نتیجه رسیدند که خود را فدای دیگران کنند. به قول مقام معظم رهبری چگونه میشود شخصی مانند سردارسلیمانی به مدت چهل سال لباس جهاد را از تن خود درنمیآورد و تمام وجود خود را وقف مردم و مکتب میکند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در مورد ساحت دوم هدف بنیاد نیز گفت: در موضوع تکریم به بازماندگان شهدا پرداخته میشود و البته در کنار آنها شهدای زنده که خودشان ایثار کردند و در جهاد دچار صدمات و جراحتهای جسمی و روحی شدهاند و در بحث تکریم ما به این میپردازیم که ما و مردم چه وظایفی در مقابل این عزیزان داریم. عزیزانی که بهترین داراییهای خود را تقدیم امت کردند.
وی خاطرنشان کرد: سازمانی ایجاد شده به نام بنیاد شهید و امور ایثارگران که البته پیش از این سه نهاد بوده، اما از سال ۱۳۸۳ در هم تجمیع شد و به یک نهاد تبدیل شد و وظیفه مدیریت ترویج و تکریم را به عهده گرفته است. بنیاد اولاً که باید تعریف کند چه کسی ایثارگر است و ثانیاً قوانینی که برای ایثارگران به تصویب رسیده است اجرایی شود. تأمین مالی بخشی از این قوانین به طور مستقیم برعهده خزانه دولت است؛ اما عمده این قوانین آنهایی است که دستگاههای مختلف باید آن را به مرحله اجرا برسانند. با این حساب باید گفت دستگاهی باید وجود داشته باشد که به نیابت از ایثارگران عزیز کارش پیگیری و تحقق این خواستهها باشد.
معاون رئیس جمهور با اشاره به مفاد اساسنامه بنیاد شهید و امور ایثارگران، گفت: حوزه رسیدگی به ایثارگران عزیز یک فصل مشترک بین عالیترین مقام کشور یعنی مقام معظم رهبری و دولت است. رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران را رئیس جمهور محترم پیشنهاد میدهد و طبق قانون اساسنامه بنیاد شهید و امور ایثارگران با تأیید مقام معظم رهبری، فرد مورد نظر انتخاب و منصوب میشود. این بدان معناست که رسیدگی به ایثارگران امری عمومی است که همه با آن درگیر هستند. در دولت، رئیس جمهور با آن درگیر است و به همین دلیل کسی را به نیابت از خود مسئول این کار میکند و در سوی دیگر معظم رهبری هم خود را مسئول این کار میدانند و در نهایت نمایندهای از خود ایشان را برای نظارت در این حوزه تعیین میکنند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: سال گذشته که بنده به عنوان خادم خانوادههای شهید و ایثارگران کار را آغاز کردم، گزارش شناختی آماده شد که در آن بررسی شد که چقدر قانون در حوزه ایثارگری داریم و چقدر از این قوانین اجرا شده است و اگر بخواهد کامل اجرا بشود چقدر بار مالی دارد. در گزارش سال گذشته قوانینی که بار مالی ندارد اجرایی شده است، اما ۱۹ درصد قوانینی که بار مالی داشت اجرایی شد که البته امسال ۱۰ درصد به آن رقم اضافه شده و به این ترتیب امسال ۲۹ درصد از قوانینی که بار مالی دارد اجرا شده است که دلایل مختلفی دارد.
وی با اشاره به دیدگاه امامین انقلاب به آینده ایثارگران، گفت: ایثارگران وفادارترین اشخاص به اسلام و نظام اسلامی هستند و بر اساس این دیدگاه باید آمادگی پذیرش مسئولیتهای بزرگ را داشته باشند یعنی در حوزههای مختلف مانند اقتصاد، فرهنگ، ورزش و سیاست این مسئولیتها را به عهده بگیرند.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه فضای بنیاد در سالهای گذشته آرام آرام تغییراتی داشته است، گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران در گذشته بسیاری از مراکز فرهنگی خود را تعطیل یا واگذار کرده است. ارگانهای دیگر زحمت برگزاری یادوارههای شهدا و مراسمهای دیگر را میکشیدند و بنیاد خود را کمکم از این حوزهها کنار گذاشته و به مرور توقعی که از بنیاد میرفت به سمت امور معیشتی کشیده شد.
قاضیزاده هاشمی افزود: بسیاری از مسئولان مجلس شورای اسلامی، دولت و ... وقتی بنیاد را خطاب قرار میدهند به خاطر وظایف تعلیم و تربیتی و فرهنگی نیست بلکه به خاطر امور معیشتی مورد خطاب قرار میگیرد. در این حالت یک سازمان از بین بیست وظیفهای که دارد فقط در سه وظیفه مخاطب میشود و مورد ارزیابی قرار میگیرد طبیعی است که باقی وظایف خود را کنار میگذارد. این اتفاق در حالی میافتاد که دیگران هم به وظایف خود عمل نمیکردند. به مرور شرایط اینگونه شد که وقتی ارگانهای دیگر کارشان را به خوبی انجام نمیدادند بنیاد باید پاسخگو میشد. در حال حاضر بسیاری از برنامهها و تعهداتی که باید توسط دیگر سازمانها انجام میشده محقق نشده تا بنیاد در قبال همه وظایف آنها پاسخگو باشد.
معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: شهید حاج قاسم سلیمانی را همه ما میشناسیم و میدانیم یک انسان بینظیر و یک قهرمان کامل بود، اما جالب است مقام معظم رهبری اخیراً در جلسه با حضور خانواده سردار سلیمانی به نکته مهمی اشاره کردند، ایشان فرمودند مراقب باشید و کاری نکنید که حاج قاسم به فردی دستنیافتنی تبدیل شود. بنده در مصاحبههای تلویزیونی خودم همیشه میگویم که نباید کاری کنیم تا شرایط بهگونهای اشتباه نشان داده شود. به عقیده من باید همیشه این عزیزان را همانطور که در زندگی واقعی خود بودند معرفی کنیم و این عزیزان همانطور که در واقعیت است باید دیده و شنیده شوند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در مورد اقدامات و دستاوردهای بنیاد گفت: درباره حرفهای مثبت و آمار خوبی که از بنیاد ارائه میشود لطف و همت دولت و مجلس و خدمت و تلاش همکاران بنده در مجموعه بنیاد شهید و امور ایثارگران است. عمده همکاران ما خودشان عضوی از خانواده ایثارگران و شهدا یا خودشان جانباز و آزاده هستند که در حاضر مشغول خدمتی انصافاً صادقانه هستند. بنده یک سال است که در خدمت آنها هستم، اما میگویم یکی از بهترین کارکنان دولت در نهاد مقدس بنیاد هستند.
وی با بیان اینکه خدمات رفاهی و معیشتی به ایثارگران در طول یک سال گذشته ۱۰۰ درصد رشد کرده است، ادامه داد: با اینکه حقوقهای ایثارگران عزیز قابل استنادی نبود در برخی موارد دو برابر شد و حق معیشت و حق پرستاری رشد کرد و سرانه درمانی نیز دوبرابر شد. تسهیلات اشتغال ایثارگران نیز در سال جاری ۷ برابر شده است که بخشی از آن ابلاغ و اجرا شده است.
در این برنامه، «مریم ترکاشوند» مادر شهید مدافع حرم «مجید قربانخانی» به بیان بخشهایی از خاطرات و تحولات زندگی این شهید والامقام پرداخت.
شهید مدافع حرم «مجید قربانخانی» متولد ۳۰ مردادماه سال ۶۹ در تهران و ساکن محله یافتآباد بود که بعد از یک تحول درونی، داوطلبانه به سوریه اعزام شد تا از حریم عقیله بنیهاشم و مردم مظلوم سوریه دفاع کند. در نهایت بعد از دلاوریهای فراوان در تاریخ ۲۱ دی ماه سال ۹۴ بهدست تروریستهای تکفیری در منطقه خانطومان به فیض شهادت نائل آمد و پیکر مطهرش در منطقه ماند. سرانجام پیکر شهید توسط گروههای تفحص شهدا کشف و از طریق آزمایش DNA شناسایی شد. کتاب «مجید بربری»، روایتی جذاب و خواندنی از شهید مدافع حرم مجید قربانخانی است.
«ایستگاه آسمان» نخستین برنامه تلویزیونی است که به صورت اختصاصی مسائل ایثارگران را بررسی میکند و هر پنجشنبه به معرفی توانمندیهای نخبگان ایثارگر و مسائل جامعه ایثارگری میپردازد.
انتهای پیام/ 141