به‌همت مجمع جهانی صلح اسلامی؛

نشست هم‌اندیشی جایگاه و نقش بانوان در سطح ملی و جهانی برگزار شد

نشست هم‌اندیشی جایگاه و نقش بانوان در سطح ملی و جهانی به‌همت مجمع جهانی صلح اسلامی با حضور جمعی از بانوان فرهیخته کشور روز ۲۲ دی در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری برگزار شد.
کد خبر: ۵۶۷۱۲۷
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۳ - 14January 2023

نشست هم‌اندیشی جایگاه و نقش بانوان در سطح ملی و جهانی برگزار شدبه گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس، مجمع جهانی صلح اسلامی نشست هم‌اندیشی نخبگی را با عنوان «جایگاه و نقش بانوان در جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر تصویر ملی و جهانی» در روز پنج‌شنبه (۲۲ دی) در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری برگزار کرد. در این نشست، جمعی از نخبگان و بانوان فرهیخته و فعال در سطح کشوری و بین‌المللی حضور داشتند.

در ابتدای این نشست «داوود عامری» دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی با تبریک میلاد با سعادت دخت نبی مکرم اسلام (ص) حضرت فاطمه زهرا (س) و با گرامیداشت روز زن، درباره تصویر بانوان ایرانی و مسلمان در سطح ملی و جهانی، اظهار داشت: در شرایط کنونی، اپوزوسیون خارج از کشور به شکل بی‌سابقه‌ای کنار هم جمع شده‌اند و با فشار دولت‌های خارجی تلاش می‌کنند تا با یکدیگر همبستگی پیدا کنند. اقدامات سازمان یافته علیه کشور ما به این شکل در عرصه بین‌المللی کم‌نظیر است. شخصا معتقد هستم آنچه که در داخل کشور اتفاق افتاده است، ریشه در طرح‌ریزی‌های بیرونی دارد، گرچه ممکن است انرژی‌هایی را هم از داخل بگیرد.

غربی‌ها از فعالیت‌های کشور در عرصه بین‌المللی نگران هستند

وی افزود: اقدامات سازمان یافته‌ای است که در دستگاه‌های بین‌المللی و برخی از دولت‌ها علیه جمهوری اسلامی سامان پیدا می‌کند. اسناد متنوعی از تئوریسین‌های غربی وجود دارد که نشان می‌دهد آن‌ها از توسعه و فعالیت‌های جمهوری اسلامی در عرصه‌های بین‌المللی نگران هستند. به نظر می‌رسد که این ترس سبب شده است که این افراد دست به اقدامات برنامه‌ریزی شده‌ای بزنند که نیازمند توجه است.

در کنار این موضوع چند سالی است که صهیونیست‌ها تلاش کرده‌اند که گام به گام به مرز‌های ما نزدیک شوند. پول فراوانی را هم برای این موضوع هزینه می‌کنند. با توجه به اینکه ایران در حال گذار از شرایطی برای مطرح شدن به‌عنوان یک قدرت در سطح جهان است این کشور‌ها تلاش می‌کنند تا مانع از رسیدن جمهوری اسلامی در عرصه قدرت در نظام بین‌المللی شوند. گرچه در کنار همه این توفیقات نارسایی‌هایی هم در کشور وجود دارد. باید تلاش شود تا این مشکلات و نارسایی‌ها برطرف شود. ما شاهد بودیم که در سال‌های گذشته هرگاه جمهوری اسلامی به سطح مطلوبی از توانمندی رسیده است، دشمنان به ایران پیام فرستادند که بیایید مشکلاتمان را حل و فصل کنیم و معامله کنیم. این معنای پذیرش قدرت جمهوری اسلامی شود.

رسالت هر ایرانی اهتمام به مرز‌های هویتی کشور است

دبیرکل مجمع جهانی صلح رسالت هر ایرانی را اهتمام به صیانت از مرز‌های هویتی، فرهنگی، اجتماعی، امنیتی و جغرافیایی دانست و عنوان کرد: صیانت از مرز‌های هویتی برای هر فرد ایرانی در هر نقطه‌ای که حضور دارد، یک رسالت محسوب می‌شود. در حال حاضر پرونده هسته‌ای ایران انرژی لازم را برای اجماع سازی کشور‌ها علیه نظام از دست داده است. پرونده هسته‌ای ایران به پرونده حقوق بشری تبدیل شده است. راهبرد حقوق بشری علیه ایران یکی از راهبرد‌های اجماع‌سازی علیه ایران است. البته نباید از این نکته غافل شد که آزادترین کشور‌های دنیا آنطور که خودشان اذعان کرده‌اند، پرونده حقوق بشری در مجامع بین‌المللی دارند. جمهوری اسلامی در حوزه حقوق بشر می‌تواند پرچم دار در دنیا باشد.

عامری با بیان اینکه ما نیاز به تبیین یک نهضت ملی و جهانی برای معرفی چهره زن مسلمان ایرانی در جهان داریم، اظهار داشت: این موضوع به دست بانوان فرهیخته کشور امکان پذیر است. جلسه امروز برای فراهم کردن این موضوع است. رهبر معظم انقلاب در این باره می‌فرمایند که مناسب است که با زبان و قلم نخبگان و فرهیختگان کشور به خصوص بانوان عزیز این شکل از افکار عمومی که در داخل و بیرون ایجاد شده است، اصلاح شود. سه اصل قانون اساسی نشان می‌دهد که در مقایسه تطبیقی علمی با بسیاری از کشور‌ها ما قوانین مترقی‌تر و آینده‌نگرانه‌تر داریم، اما کمتر از آن بهره برده‌ایم.

زن مسلمان ایرانی می‌تواند برای زنان جهان الگو باشد

وی افزود: به رغم مسائل و مشکلات و نارسایی‌هایی که زنان مسلمان ایرانی در برخی از ابعاد دارند، به موفقیت‌های بی‌نظیری دست پیدا کرده‌اند. سوال اینجاست چطور می‌توان از این افراد برای الگو سازی در سطح جهانی و ملی استفاده کرد. زن مسلمان ایرانی با توجه به ظرفیت‌ها می‌تواند برای زنان جهان اسلام الهام بخش باشد. ما می‌توانیم با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری الگوی جدیدی را به‌عنوان الگوی سوم زن در جهان ارئه دهیم. به همین منظور برای نخستین بار در مدرسه حکمرانی شهید بهشتی ۲۰ تا ۲۵ دانشجو از میان بانوان انتخاب شده‌اند.

برگزاری همایش زنان نخبه مسلمان در هفته آینده

در ادامه این جلسه «لاله افتخاری» نماینده سابق مجلس و فعال در حوزه زنان گفت: قرآن درباره نقش زن در نظام خلقت اشاره‌های فراوانی دارد. در قرآن به جایگاه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، همسری و مادری زن اشاره شده است. جایگاه زنان ما در آیینه جهانی به خوبی مطرح نشده است. اگر درباره جایگاه زن [مسلمان ایران] در نظام بین‌الملل کار‌هایی انجام شده است، با توجه به هجمه رسانه‌ای دشمن و بودجه‌های کلانی که آنان در اختیار دارند، نتوانسته است آنطور که باید در افکار عمومی جهان تأثیرگذار باشد.

وی افزود: ما برای نخستین بار در کشور نام بندری را در هرمز به نام بندر شهیده فاطمه نیک نامگذاری کردیم. همین راه را ادامه می‌دهیم. این مصوبه گرفته شده است تا در میدان‌های تهران هم نام بانوان روی آنان گذاشته شود. از سوی دیگر هفته آینده یک همایش بین‌المللی با حضور زنان فرهیخته از سایر کشور‌ها در تهران برگزار می‌شود. زنانی از سراسر جهان که مشتاقانه با هزینه‌های شخصی به داخل ایران می‌آیند. آنان به ما گفته‌اند که ما پای کار جمهوری اسلامی ایستاده‌ایم. این زنان تحصیل کرده و نخبه از ما می‌خواهند جایگاه زن ایرانی را به آنان برگردانیم.

شرط حضور زن در جامعه حفظ ارزش‌های اجتماعی است

«نیره قوی» رئیس پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی در ادامه این نشست درباره مقام زن گفت: توانمندی زنان حفظ خانواده وظیفه‌ای است که به عهده او گذاشته شده است. هرگاه او توانست وظایف خود را در مقام همسری و مادری انجام دهد او می‌تواند با حفظ ارزش‌های اجتماعی به خصوص عفاف به فعالیت بپردازد. شرط اساسی برای کنشگری زن توجه به این موضوعات است. تفاوت زنان ما با غرب این است که ما به دنبال مرد شدن نیستیم. تکالیف اسلامی به ما می‌گوید که مانند یک انسان تکلیف را انجام دهیم. زن یک انسان است به همین دلیل هر تکلیفی که در قرآن مطرح می‌شود بر عهده زنان وجود دارد؛ بنابراین زن در اسلام مکلف است.

در این نشست «فاطمه واعظ جوادی» مسئول مرکز تحقیقات راهبردی بانوان و بسیج اساتید کشور، سمیرا نصیرزاده از اداره کل حقوق بشر و زنان وزارت امور خارجه، فرح‌روز فاتحی  مدیرعامل بنیاد آیه‌های ایثار و تلاش، محترم جمالی مجمع بین‌المللی زنان پیرو ادیان توحیدی، راضیه بیرانوند مدیر اندیشکده راهبردی طلوع تمدن، فاطمه سادات میر استاد دانشگاه و فرزانه سویر مشاور معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی به بیان نظرات و تجارب خود در این زمینه پرداختند.

انتهای پیام/ 118

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار