به گزارش گروه اخبار داخلی
دفاعپرس، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عصر امروز (سهشنبه) چهارم بهمن ماه با «جیحون بایراموف»، وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان در حاشیه بیست و ششمین نشست وزرای خارجه سازمان همکاری اقتصادی اکو دیدار و درباره راههای گسترش مناسبات دوستانه دو کشور بحث و تبادل نظر کرد.
امیرعبداللهیان ضمن اشاره به جایگاه جمهوری آذربایجان در حوزه همسایگی و اولویت این حوزه در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: تحولات قفقاز جنوبی، آزادی اراضی اشغالی جمهوری آذربایجان و توافقنامه آتش بس مربوط به آن، پنجرهها و فرصتهای جدیدی را برای ثبات و همگرایی در منطقه گشوده است.
وی خاطرنشان کرد: حفظ تمامیت ارضی کشورهای منطقه برای ما مهم است و جمهوری اسلامی ایران همواره از تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان حمایت کرده و خواهد کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان با تأکید بر ظرفیتهای زیاد موجود برای گسترش روابط دو کشور، به ویژه در زمینههای اقتصادی و تجاری، ابراز امیدواری کرد با تدوین برنامهای ملموس و ارادهای جدی، مناسبات تجاری بین ایران و جمهوری آذربایجان افزایش یابد.
امیرعبداللهیان با ذکر این نکته که صلح و ثبات در قفقاز نیز فرصتهای بهتری را برای تقویت کریدور شمال - جنوب و رشد تجارت در منطقه ایجاد میکند، عنوان کرد: ما علاقهمند و آماده برای استفاده از ظرفیتهای فنی و مهندسی خودمان برای حضور در پروژههای جمهوری آذربایجان از جمله در مناطق آزاد شده هستیم.
حمل و نقل سه جانبه ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان چارچوب خوبی برای توسعه همکاریهای منطقهای است
جیحون بایراموف وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان نیز در این ملاقات اظهار داشت: روابط دوستانه دو کشور از اهمیت بالایی برخوردار است و در این چارچوب تبادل دیدارها همواره موثر بوده است؛ لذا در سال جدید میلادی لازم است به این دیدارها سرعت دهیم.
وی افزود: حمل و نقل سه جانبه ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان چارچوب خوبی برای توسعه همکاریهای منطقهای است. به علاوه مشورتهای سیاسی بین دو وزارت امور خارجه کمک موثری در گسترش هر چه بیشتر مناسبات دارد.
وزرای خارجه دو کشور ضمن تأکید بر اهمیت دیدارهای مقامات عالی دو کشور، توافق کردند در سال جدید میلادی نیز تبادل دیدارهای فعالانه ادامه یافته و به ویژه سفرهای متقابل وزرای امور خارجه و روسای کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور در آیندهای نزدیک انجام شود. همچنین در خصوص تحولات منطقهای بهره گیری از فرصت و ظرفیت چارچوب ۳+۳ به منظور حل و فصل موضوعات منطقهای توسط کشورهای منطقه و جلوگیری از دخالت بازیگران خارجی در امور آن گفتگو شد.
انتهای پیام/ 241