در آئین اختتامیه بیستمین دوره جشنواره کتاب و رسانه مطرح شد؛

رمضانی: ایده‌پردازی در جشنواره کتاب و رسانه برای کشف استعداد/ رسانه‌ باید انتخاب کتاب را برای مردم آسان کند

مدیر عامل خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: رسانه‌ها می‌توانند با پرداختن و مطرح کردن ملاک‌ها و شاخصه‌های مختلف و البته استاندارد، مسئله انتخاب کتاب را برای مردم سهل و آسان کنند.
کد خبر: ۵۷۰۱۶۳
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۰ - 30January 2023

آئین اختتامیه بیستمین دوره جشنواره کتاب و رسانه برگزار شدبه گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، آیین اختتامیه بیستمین دوره جشنواره کتاب و رسانه عصر امروز (دوشنبه) با اعلام برندگان و اهدای جوایز محور‌های سه‌گانه «مطبوعات و خبرگزاری‌ها»، «رسانه‌های دیداری و شنیداری» و «رسانه‌های اجتماعی»، جوایز ویژه «ناشر فعال در استفاده از رسانه‌ها»، «شخصیت فعال رسانه‌ای کتاب»، «انتخاب مردمی» و «رسانه حامی کتاب» برگزار شد.

«یاسر احمدوند» معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی «علی رمضانی» مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، «سیاوش صلواتیان» دبیر بیستمین جشنواره کتاب و رسانه و جمعی از مدیران و مسئولان حوزه فرهنگ و رسانه در خانه هنرمندان ایران حضور داشتند.

مدیر عامل خانه کتاب و ادبیات ایران: رسانه‌ باید انتخاب کتاب را برای مردم آسان کند

«علی رمضانی» مدیر عامل خانه کتاب و ادبیات ایران در ابتدای این مراسم، اظهار داشت: اگر قرار باشد کتاب در زندگی مردم قرار گیرد؛ لذا آن واسطه‌ای که باید کتاب را به مردم معرفی کند و آن را به دست آن‌ها برساند، رسانه‌ها هستند.

وی با بیان اینکه حدود ۸۰ هزار عنوان کتاب در سال به چاپ نخست می‌رسد، بیان کرد: اگر از این ۸۰ هزار عنوان کتاب، ۱۰ هزار عنوان درسی و کمک درسی باشد، ۱۰ هزار عنوان دانشگاهی، ۱۰ هزار عنوان کتاب‌هایی در سطح متوسط و ۱۰ هزار عنوان کتاب چاپ نخست با تغییراتی قبل از زمان چاپ، باز هم ۴۰ هزار عنوان کتاب قابل تامل و قابل بررسی برای انتخاب جهت مطالعه داریم.

مدیر عامل خانه کتاب و ادبیات ایران خاطرنشان کرد: این رسانه‌ها هستند که می‌توانند با پرداختن و مطرح کردن ملاک‌ها و شاخصه‌های مختلف و البته استاندارد، مسئله انتخاب کتاب را برای مردم سهل و آسان کنند.

رمضانی اضافه کرد: اما موضوع بسیار مهمی که باید به آن اشاره کنم این است که همین ۸۰ هزار عنوان کتاب در منطقه بی‌نظیر است و حتی در سطح دنیا نیز قابل مطرح شدن و پرداختن است. البته بازهم همین موضوع از مسیر رسانه‌ها می‌گذرد.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران یادآور شد: بیستمین دوره جشنواره کتاب و رسانه با تغییراتی نسبت به دوره‌های قبلی این جشنواره برگزار شد که از جمله این تغییرات می‌توان به اضافه شدن چهار جایزه جدید به آن اشاره کرد. یکی از این بخش‌های جدید، جایزه مردمی است که به یکی از مهم‌ترین جوایز این جشنواره تبدیل شده است.

وی عنوان کرد: اتفاق بسیار مبارک دیگری که در این دوره از جشنواره روی داده است، رویداد ایده‌پردازی به منظور کشف استعداد‌ها و جهت‌دهی به آن بوده است.

«فرشاد مهدی پور» معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز که در این مراسم حضور داشت در سخنانی، اظهار داشت: درخواست بررسی کتاب‌های تخصصی در حوزه روزنامه نگاری را کردم که با فضای کتاب در این حوزه هرچه بیشتر آشنا شوم. بر این اساس باید بگویم که در مجموع دو سال گذشته نزدیک به 100 عنوان کتاب در این حوزه منتشر شده است.

مهدی پور افزود: بیشتر کتب تالیفی به مسائل مختلف در ایران پرداخته شده است. کتب ترجمه‌ای هم بیشتر در حوزه تاریخ منتشر شده است. در این میان سهم پایتخت 75 درصد و سهم استان‌ها 25 درصد است.

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: غلبه اصلی موضوع‌ها و سوژه‌ها در میان کتب روزنامه نگاری دارای رویکرد تاریخی است. گروه دوم کتبی که در حوزه روزنامه نگاری منتشر شده در حزوه آموزش است.

وی خاطرنشان کرد: سومین گروه کتب منتشر شده در حوزه رونامه نگاری، جامعه شناختی، روانشناختی و سیاسی است. گروه چهارم به کتبی اختصاص دارد که دارای رویکردی حقوقی هستند. اما در این میان یکی از نکاتی که مغفول مانده کتاب هایی است که به مسائل اقتصاد رسانه در کشورپرداخته است.

مهدی پور اضافه کرد: در حوزه کتبی که به مسائل اقتصاد رسانه در کشورپرداخته شده فقط سه عنوان کتاب چاپ و منتشر شده است. البته از این حوزه نیز ضعیف تر هم داریم و آن کتب روزنامه نگاری در حوزه اخلاق رسانه‌ای است که فقط دو عنوان کتاب منتشر شده است.

اعلام برگزیدگان بیستمین دوره «جشنواره کتاب و رسانه»

در بخش مطبوعات و خبرگزاری‌ها، لوح تقدیر، تندیس ویژه جشنواره و جایزه محور تیتر به یاسر نوروزی برای اثر «ناشران پخته‌خوار، ترجمه‌های کپی»، لوح تقدیر، تندیس ویژه جشنواره و جایزه محور خبر به بهنام دورویی برای اثر «رمان نسل فاضلاب‌ها روانه بازار نشر شد»، لوح تقدیر، تندیس ویژه جشنواره و جایزه محور گزارش خبری به زهرا جعفری برای اثر «کپی کتاب با مترجم‌های خیالی»، لوح تقدیر، تندیس ویژه جشنواره و جایزه محور گفت و گو به مطهره میرشکاری برای اثر «سی سال کار فرهنگی روی موتور»، لوح تقدیر، تندیس ویژه جشنواره و جایزه محور یادداشت به زهرا سادات ریحانی برای اثر «سفر کوآنتومی وال تنها» و لوح تقدیر، تندیس ویژه جشنواره و جایزه محور مقاله و نقد تخصصی به علی الله سلیمی برای اثر «نشان ملی کتاب» اهداء شد.

در بخش رسانه‌های دیداری و شنیداری، لوح تقدیر، تندیس ویژه جشنواره و جایزه محور گزارش خبری به انسیه بحری برای اثر «بچه‌های قالیباف»، لوح تقدیر، تندیس ویژه جشنواره و جایزه محور برنامه ترکیبی به فریده گودرزی برای اثر «کتاب بان»، لوح تقدیر، تندیس ویژه جشنواره و جایزه محور مستند اهدا می‌شود به سرکار خانم فاطمه محمدیان‌فر برای اثر «صحاف»، لوح تقدیر، تندیس ویژه جشنواره و جایزه محور گفت و گو و میزگرد به فرهاد دهنوی برای اثر «یار مهربان»، لوح تقدیر، تندیس ویژه جشنواره و جایزه محور داستانی و نمایشی به محمد دیماسی برای اثر «تنها گریه کن» و لوح تقدیر، تندیس ویژه جشنواره و جایزه محور مواد تبلیغی به زهرا بلدی برای اثر «زنگ‌ها برای که به صدا درمی‌آید» اهداء شد.

در بخش رسانه‌های اجتماعی، لوح تقدیر، تندیس ویژه جشنواره و جایزه محور متن بر بستر رسانه‌های اجتماعی به پروانه حیدری برای اثر «خونابه‌ای پیچیده در پر قو»، لوح تقدیر، تندیس ویژه جشنواره و جایزه محور عکس و گرافیک بر بستر رسانه‌های اجتماعی به میثم علی‌زاده برای اثر «پوستر تشویق به کتابخوانی و معرفی کتاب خوب» و لوح تقدیر، تندیس ویژه جشنواره و جایزه محور چند رسانه‌ای بر بستر رسانه‌های اجتماعی به صورت مشترک به منا شکری برای اثر «آنونس معرفی پایگاه کتاب» و مصطفی اعلمی برای اثر «کتابخانه مادربزرگ» اهداء شد.

در بخش کتاب و رسانه، لوح تقدیر، تندیس ویژه جشنواره و جایزه ویژه «ناشر فعال در استفاده از رسانه‌ها» به انتشارات آستان قدس رضوی (به نشر)، برای بهترین استفاده از ظرفیت رسانه‌ها در جهت ترویج کتاب و کتابخوانی، لوح تقدیر، تندیس ویژه جشنواره و جایزه ویژه «رسانه حامی کتاب» به رادیو گفت‌وگو برای بسترسازی مناسب تولید و انتشار محتواهای مروج کتاب و کتاب‌خوانی، لوح تقدیر، تندیس ویژه جشنواره و جایزه ویژه «شخصیت فعال رسانه‌ای کتاب» به حجت الاسلام اسماعیل آذری‌نژاد، به پاس اقدامات نوآورانه و کنشگری اثرگذار رسانه ای در جهت ترویج کتاب و کتاب‌خوانی و لوح تقدیر، تندیس ویژه جشنواره و جایزه ویژه «انتخاب مردمی» به محمدرضا نیازمند برای انتخاب اثر «مزیت کتاب کودک» از نگاه مردم اهداء شد.

در بخش رویداد ایده‌پردازی نیز، تندیس ویژه جشنواره کتاب و رسانه در محور رویداد ایده‌پردازی تولید محتوای رسانه‌ای، برای ارائه برترین ایده‌های تولید محتوا، به مریم کشاورز مسعودیان، شهاب دارابیان و رضا سربخش اهداء شد.

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار