به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، مردم ایران اسلامی در این روزها در حالی چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب را جشن میگیرند که دشمنان این انقلاب مردمی طی این سالها تمام تلاش خود را برای از بین بردن نظام و انقلاب به کار بست و هر بار هم بدتر از گذشته شکست خورد.
بر همین اساس با توجه فرارسیدن ایام الله دهه فجر، در گفتوگویی با «حامد رستمی نجفآبادی» استاد دانشگاه و عضو هیئت علمی دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی کارنامه ۴۴ ساله جمهوری اسلامی را در حوزه فعالیتهای دانشجویی و دانشگاه بررسی کردیم که در ادامه آمده است:
نقش و جایگاه اساتید دانشگاه در اعتلای نظام را چگونه ارزیابی میکنید؟
رستمی نجفآبادی: دانشگاه نقش مهمّ و کلیدی در تحوّلات جامعه و اعتلای نظام و آرمانهای نظام و انقلاب دارند و دانشجو همیشه از اساتید خودش الگوگیری را شروع میکند، استاد علاوه بر تعلیم دانشجو در زمینه تهذیب او نیز اثرگذار است، اگر اساتید بیباور به آرمانهای نظام، انقلاب و اسلام باشند دانشجو نیز نسبت به این امور بیتفاوت میشود، یا اگر موضعگیری درستی اتخاذ نکنند دانشجو نیز همان مسیر را ادامه میدهد.
یک دانشگاهی اعم از دانشجو و استاد عامل روشنگری اجتماعی است
موضعگیری درست استاد دانشگاه و حساسیت او به مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و تحوّلات اجتماعی روی دانشجو نیز تأثیر میگذارد و حتّی اصلاحات اجتماعی تابعی از اصلاحات دانشگاه است، نقش دانشگاه به عنوان یک کارخانه انسانسازی بسیار مهم است و اگر دانشجویان بتوانند در دانشگاه، علم و ایمان را با یکدیگر همراه سازند، میتوانند به عنوان یک قشر تحصیلکرده، فرآیند روشنگری اجتماعی را به دست گیرند، یک دانشگاهی اعم از دانشجو و استاد عامل روشنگری اجتماعی است.
دانشگاه به جهت نقش ویژه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی خود، همواره از اهمّ امور و مبدأ همه تحولات جامعه است. اصلاحات اجتماعی تابعی از اصلاحات دانشگاه است و آن قدر دانشگاه حائر اهمیَت است که با سرنوشت انقلاب و اسلام پیوند ناگسستنی دارد و اکنون نیز با جهاد تبیین و بصیرت افزایی اساتید میتوانند دین خود را به نظام و انقلاب ادا کنند و تأثیر گذار باشند؛ لذا اکنون باید با ایجاد تریبون در دانشگاهها و حتی سطوح جامعه، سلسله نشستها و جلسات پیرامون ابعاد جهاد تبیین و برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی و نظریه پردازی باید سرلوحه کار دانشگاهها و اساتید باشد.
دستاوردها و پیشرفتهای دانشگاهی بعد از انقلاب اسلامی را شرح دهید؟
رستمی نجف ابادی: بی شک یکی از جلوههای محسوس پیشرفت کشور در سالهای پس از انقلاب اسلامی، افزایش کمی و کیفی نهادهای آموزشی بالأخص دانشگاهها بوده است. بر اساس آمار موثق اعلامی، تعداد دانشگاهها از ۲۲۴ دانشگاه از ابتدای انقلاب به ۲۵۶۹ دانشگاه در کشور افزایش یافتهاست.
تعداد دانشجویان در مقطع دکتری هم اکنون به ۱۰۰ هزار نفر رسیده است، تعداد دانشجویان دکتری تخصصی با رشد ۶۰ برابری به ۵۸۰۶۳۸ نفر رسیدهاست. بر اساس آمار اعلام شده در آموزش عالی، رشتههای تحصیلی در دانشگاههای کشور هم اکنون به بیش از سه هزار رشته رسیدهاست.
موفقیت نخبگان ایرانی در دنیا، نشان دهنده توسعه علمی کشور است
پس از انقلاب اسلامی هر ساله دانشجویان ایرانی در دستیابی به مقامات جهانی و مدالهای رنگارنگ در المپیادهای علمی در رشتههای مختلفی همچون فیزیک، ریاضی، شیمی و کامپیوتر در رقابت با کشورهای پیشرفته علمی موفق هستند که در رسانهها هر روز شاهد موفقیّت این عزیزان و نخبگان هستیم، که یکی از شواهد رشد و توسعه علمی کشور است؛ این درحالی است که قبل از انقلاب اسلامی، این دستاوردها و پیشرفتها وجود نداشته و کمرنگ بوده است و حتی از خارج این کار صورت میگرفته است.
اکنون دانشگاههای کشور در نظامهای رتبه بندی بین المللی حضور دارند و رشد تولید علم در ایران برمبنای مدارک و مقالات ثبت شده، رشد چشمگیر و چند برابری داشتهاست، البته ما باید در زمینه جهش علمی در کشور گام برداریم و برنامهریزی کنیم و به پژوهش بهصورت ویژه بها بدهیم نه صِرف شعار بلکه عمل و از نخبگان، اساتید و کارآفرینان حمایت مادی و معنوی کنیم و آنها را تکریم کنیم و به صرف پیشرفت علمی اکتفاء نکنیم که راه نپیموده هم بسیار داریم، که باید با دانشگاهیان و نخبگان بومی طی کنیم.
با توجه به حوادث اخیر، تفاوت دهه فجر امسال با سالهای قبل را چگونه میبینید؟
رستمی نجف آبادی: دهه فجر انقلاب امسال؛ با سالهای قبل این تفاوت را دارد که بعد از عبور از یک بحران و فتنهای است که کشورهای غربی با ایادی خود در داخل به آن دامن زدند و ناکام ماندند.
حضور پرشور مردم در راهپیماییها مشت محکمی به دهان استکبار جهانی است
حضور پرشور و حداکثری مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن ماه مشت محکمی به دهان استکبار جهانی است که مردم پای این نظام و انقلاب ایستاده اند و از آن حمایت میکنند؛ و آمریکا و انگلیس و فرانسه و ایادی آنها هیچ توطئهای دیگر نمیتوانند بکنند، اینها اگر به فکر مردم ایران هستند چرا هر روز با تحریمها نظام ما را مواجه میکنند حتی در زمینههای دارویی و مصارف ضروری و حیاتی، این نشان میدهد آنها دنبال منافع خودشان هستند که از آب گل آلود ماهی بگیرند.
تا پای جان از انقلاب و نظام حمایت میکنیم
دهه فجر امسال تجدید میثاق با آرمانهای نظام اسلامی و رهبری و شهدای مظلوم انقلاب است، که تا پای جان هستیم و از این نظام و انقلاب حمایت میکنیم و نخواهیم گذاشت که هیچ کشور غربی، منافق و داعشی دست اندازی و دست درازی کند و این امنیّت و اقتدار را که یکی از بزرگترین نعمتهای این کشور است از ما بگیرد و در این راه شهدای مدافع امنیّت زیادی اهداء کردیم که با خون خود نهال تنومند انقلاب را آبیاری کردند.
خون شهدای امنیت نباید فراموش شود
در ۲۲ بهمن امسال باید تجدید میثاق با این خونهای پاک و این شهدای عزیز کنیم و به نظرم عکس آنها در خیابانها و محلات درج گردد و به یاد آنها بیفتیم و فراموش نکنیم چه خونهایی در راه این انقلاب و نظام ریخته شده و جلوی فتنه، ناامنی و اغتشاش گرفته شدهاست.
توطئه دشمنان در دانشگاههای کشور چگونه خنثی شد و اینکه دشمنان چه چیزی را هدف گرفته اند؟
رستمی نجف ابادی: توطئه دشمنان در دانشگاهها توسط خود دانشگاهیان اعم از اساتید و دانشجویان و کارمندان خدوم خنثی شد، اینها به دنبال این بودند در دانشگاهها فتنه و اغتشاش ایجاد کنند و جوّ دانشگاهها را ملتهب کنند و به سطوح جامعه آن را بکشانند، حجاب بهانهی اینها بود؛ که با شعار زن، زندگی و آزادی به اهداف شوم و پلید خود برسند.
اما اساتید و دانشجویان انقلابی نگذاشتند، تشکلهای دانشجویی با ایجاد وحدت دست اینها را رو کردند، اینها در آخر وقتی کار از پیش نبردند؛ روی آوردند به آتش زدن دفاتر بسیج، دهنکجی به آرمانهای انقلاب و نظام و بیاحترامی و توهین و ضرب و جرح خانمها و دانشجویان محجبه در دانشگاهها، و بین دانشجویان اختلاف ایجاد کردن، که خود دانشجوها جلوی آن را گرفتند.
چون همکلاسی هم بودند کنار هم درس میخواندند، در خوابگاهها با هم هم اتاقی بودند، حالا در پوشش قدری اختلاف سلیقه داشتند، این دلیل بر دشمنی و توهین به طرف مقابل نیست و این فتنهها به مرور رو به خاموشی گرائید و فضای دانشگاهها آرام شد.
اغتشاشگران آرمانها و ارزشهای نظام را هدف گرفته بودند
اغتشاشگران در واقع آرمانها و ارزشهای نظام، انقلاب و اسلام را هدف گرفته بودند، به خاطر همین به ارزشها و مقدّسات توهین میکردند و قبح آنها را میریختند و بیحیایی را اشاعه میدادند، که افراد نسبت به تعالیم اسلامی و ارزشها بیتفاوت باشند.
جنبش دختران خیابان انقلاب، جنبش آغوش رایگان، حضور در اماکن عمومی بدون حجاب و کشف حجاب و بستن موها به عنوان سلاح زن و کارزارهای حجاب بیحجاب و به طور خلاصه آزادی پوشش که دستاورد جنبش زن، زندگی و آزادی بود، از اینگونه موارد اجتماعی است.
در حالی که خانمها و دانشجویان ما در جامعه و دانشگاهها حضور دارند و حجاب مانع فعالیّت آنها و محدودیت نیست و نوعی مصونیَت اجتماعی برای آنها است.
فضای گفتوگو در دانشگاهها باید رونق بگیرد
البته قائل هستم که اکنون باید به فضای گفتگو در دانشگاه ها بیش از پیش بهاء داده شود و کرسیهای دانشجویی آزاد اندیشی و علمی، استادی نظریه پردازی و مناظره و گفتگو تقویت شود که جواب خیلی از سئوالها و شبهات به صورت علمی و آکادمیک داده شود و شأن استاد و دانشجو نیز حفظ گردد و این دو قشر بسیار تأثیرگذار در جامعه تکریم شوند.
منبع : فارس
پایان پیام/ ۱۳۴