به گزارش خبرنگار دفاعپرس از قزوین، «محمد قاسمی پور» پژوهشگر فرهنگ و تاریخ معاصر امروز (سهشنبه) در نشست پژوهشی آموزش روایت صحیح وقایع و تاریخ شفاهی انقلاب و دفاع مقدس که با حضور نویسندگان و علاقهمندان به این عرصه در سالن اجتماعات مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان قزوین برگزار شد، اظهار داشت: مردم با حضور در تمامی عرصههای اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و حتی نظامی تاریخ را رقم میزنند و قطعا بدون حضور آنان اقدامات در تاریخ ماندگار نخواهد شد.
وی با اشاره به تشخیص روایت صحیح از ناصحیح عنوان کرد: یکی از مهمترین راه های این شناخت، علم رجال است که می تواند با تمرکز بر شناخت محدثین، کسانی که روایتها را چه به صورت مکتوب و چه بصورت سینه به سینه نقل کردند، روایت صحیح از ناصحیح را تشخیص دهند.
قاسمی پور با بیان اینکه بین خاطره و تاریخ شفاهی تفاوت وجود دارد، گفت: با وجود تشابهات و تفاوتهای تاریخ شفاهی و خاطره، باید چهار رکن خاطره شامل زمان، مکان، موضوع و رابطه راوی با موضوع، در اظهارات و بیانات تاریخ شفاهی نیز لحاظ شود.
وی ادامه داد: تاریخ شفاهی اساساً برای نشر عمومی و انتشار نیست بلکه یک بسته جامع و کاملی است که به عنوان منبع و ماخذ جهت تولیدات ادبی، هنری و تاریخ نگاری استفاده میشود.
پژوهشگر فرهنگ و تاریخ معاصر گفت: تاریخ شفاهی یک گنجینه سازی است برای از بین نرفتن خاطرات، اذهان، و یادهاست تا هر چه زودتر از فرصت سوزی زمان جلوگیری شود.
این مسئول تصریح کرد: تاریخ شفاهی گونه نوشتاری نیست بلکه گردآوری و ضبط و ثبت حداکثری در جهت جلوگیری از تحریف صورت می گیرد.
قاسمیپور خاطرنشان کرد: امید است در جریان رسمی و عمومی تولید علم در کشور، جایی جدی برای تاریخ شفاهی در نظر گرفته شود و از چندسلیقگی و در واقع به اختیار خود عمل کردن در نهادهای مختلف پرهیز شود و آن شالوده و ارکان اصلی آن مورد پذیرش و شناخت و معرفی واقع شود.
انتهای پیام/