در مراسم روز ملی فناوری فضایی؛

ماهواره‌های بومی «طلوع ۳» و «ناهید ۲» رونمایی شدند

ماهواره‌های طلوع ۳ و ناهید ۲ پس از پایان طراحی و ساخت امروز رونمایی شدند.
کد خبر: ۵۷۱۸۲۳
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۹ - 07February 2023

ماهواره بومی رونمایی شدندبه گزارش گروه اخبار داخلی دفاع‌پرس، مراسم روز ملی فناوری فضایی امروز (سه‌شنبه) با حضور «عیسی زارع‌پور» وزیر ارتباطات و «حسن سالاریه» رئیس سازمان فضایی ایران در موزه ارتباطات برگزار شد.

در این مراسم از نمونه کیفی ماهواره ناهید ۲ و نمونه پروازی ماهواره طلوع ۳ هم رونمایی می‌شود. ماهواره طلوع ۳ یک ماهواره سنجشی بومی با دقت عکس رنگی ۱۰ متر و عکس سیاه و سفید ۵ متر است و ماهواره ناهید ۲، یک ماهواره مخابراتی است که با ساخت آن وارد صنعت ارتباط فضاپایه می‌شویم.

این ماهواره با وزن ۱۵۰ کیلوگرم سنگین‌ترین ماهواره ساخته شده در کشور تلقی می‌شود و با دقت تصویربرداری ۵ متر سیاه و سفید و ۱۰ متر رنگی در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار می‌گیرد.

این ماهواره با بهره‌گیری از زیرسامانه‌های پیشرانش فضایی بومی، دارای قابلیت اصلاح و مانور مداری در فضاست.

بیش از ۸۰ درصد تجهیزات و زیرسامانه‌های این ماهواره بومی بوده و با بهره گیری از توانمندی شرکت‌های دانش بنیان و بخش خصوصی توسعه یافته است. این ماهواره تمام آزمایش‌های خود را با موفقیت پشت سر گذاشته و آماده پرتاب است.

ماهواره ناهید ۲ هم به سفارش سازمان فضایی ایران ساخته شد که کار ساخت آن بر عهده پژوهشگاه فضایی ایران بود.

این ماهواره، ماهواره‌ای مخابراتی و از سری ماهواره‌های راهبردی دستیابی به ماهواره‌های مخابراتی زمین آهنگ است که مسیر دستیابی به ارتباطات مخابرات فضاپایه را برای کشور فراهم کرده است.

این ماهواره با طول عمر حداقل دو سال در ارتفاع مداری ۵۰۰ کیلومتری از زمین قرار خواهد گرفت و ماموریت‌های متعدد مخابراتی همچون ارتباط تلفنی همزمان و ذخیره و ارسال داده‌های امن را انجام خواهد داد.

این ماهواره هم تمام آزمایش‌های خود را با موفقیت پشت سرگذاشته و آماده پرتاب است.

روزی که ایران با پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره «امید» در روز ۱۴ بهمن ۱۳۸۷ به کشورهای دارای توانایی پرتاب ماهواره پیوست، به نام روز ملی فناوری فضایی نام‌گذاری شد. پس از این ایران هر سال در این روز سالگرد پرتاب این ماهواره را جشن می‌گیرد که این جشن همراه با رونمایی و پرتاب محموله‌های مختلف است. ایران هم اکنون جزء ۱۰ کشور نخست دارای چرخه کامل ساخت و پرتاب ماهواره و ماهواره‌بر است.

انتهای پیام/341

نظر شما
پربیننده ها