به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس،از پایگاه اطلاع رسانی صدای آلمان،کتابخانه های آینده باید واقعا الهام بخش مراجعه کنندگان باشند، حتی بدون رسانه های دیداری یا کتاب.
کتابخانه ها امروزه باید مکان هایی باشند که به بازدیدکنندگان فرصتی برای آفرینش، اختراع و یادگیری بدهند و منابع جدیدی ازجمله ابزارهای نرم افزاری، تجهیزات الکترونیکی و منابع به شکل لوح فشرده یا پرینترهای سه بعدی در اختیار داشته باشند.
ناد شولتز رییس کتابخانه دی او کی کی 1/ DOKk در شهر آرهوس دانمارک با اشاره به اینکه طراحی و ساخت این کتابخانه 10 سال به طول انجامیده است، گفت: نتیجه این فعالیت ساخت مرکزی چندوجهی است که فضایی برای دیدار و نشستن افراد، فضایی برای خانواده ها، اتاق بازی برای کودکان، فضاهای راحت برای خواندن و مطالعه با دید به بیرون یا اتاق های بدون سر و صدا برای مطالعه که تمرکز به دست می دهد.
بر اساس این گزارش در کتابخانه یادشده که تمام شبانه روز باز است، افراد می توانند غیر از قرض گرفتن و مطالعه کتاب و لوح فشرده، گواهینامه یا گذرنامه های شان را تمدید کرده یا مالیات خود را بپردازند.
این کتابخانه به عنوان بزرگ ترین کتابخانه در کشورهای اسکاندیناوی به مرکز اطلاع رسانی عمده ای برای شهروندان نیز تبدیل شده که طیف گسترده ای از مراجعان را به خود جلب کرده است.
شولتز مهم ترین هدف ساخت کتابخانه را آموزش در سراسر عمر و مبادله دانش بین نسل ها می داند. این کتابخانه حتی به ابزار حرفه ای و ماشین های دوخت و دوز برای تعمیر وسایل و لباس ها مجهز است. جوانان می توانند در این فضای کتابخانه از میانسالان و والدین خود شیوه تعمیر لوازم برقی یا دوخت و دوز را فرا بگیرند. آنها نیازی ندارند که این وسایل خود را برای تعمیر به کسی بسپارند یا وسایل مورد نیاز را بخرند. دانش در اتاق هایی شکل می گیرد که تبادل افکار و اطلاعات بین افراد در آن روی می دهد.
مفهوم آینده محور در کتابخانه ها برای خارج نشدن آنها از گردونه تبادل دانش و آگاهی لازم است.
منبع: ایرنا