به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاعپرس، امسال چهل و چهارمین سالی است که انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره)، تلاش مردم و عنایت الهی به پیروزی رسیده است.
استقبال از دهه فجر
فرقی نمیکند چند سال از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته باشد، بلکه هر سال در دهه فجر که از ۱۲ بهمن آغاز شده و تا ۲۲ بهمن ادامه دارد، شهر بوی انقلاب به خود میگیرد و خیابانهای آن را با پرچمهای کوچک ایران، آذین میبندند. در این ایامالله، شهر، یادآور ایام انقلاب اسلامی است.
در شهر که قدم میزنم، این حال و هوا به من هم منتقل میشود؛ آنگونه که بخواهم تمام لحظات آن را در جایی ثبت کنم. در همسایگی متروی ایستگاه «دروازه دولت»، یک ماکت بزرگ دوربین عکاسی قرار دادهاند که یادآور تمام عکاسانی است که جان بر کف، دوربین خود را در دست گرفتند و از تظاهرات مردم عکاسی کردند تا امروز این تصاویر برای ما گویای تمام لحظات آن روزها باشند.
رادیو انقلاب
یکی از روزهای دهه فجر، در خیابان ولیعصر (عج) در حرکت بودم که ناگهان متوجه شدم صدای سرودهای انقلابی به گوش میرسد. سرودهایی که بیشتر آنها را «رضا رویگری» هنرمند پیشکسوت خوانده است.
یکی از آنها، سرود «الله، الله، الله/ لا اله الا الله» و دیگری سرود «به لاله در خون خفته/ شهید دست از جان شسته» بود. این شعرها که در قالب سرود خوانده شدهاند، آدم را به حال و هوای انقلاب میبرند؛ حتی اگر فرد آن روزها را تجربه نکرده باشد.
بهدنبال صدا که رفتم، دیدم در خیابان ولیعصر (عج) باندی بهاندازه یک رادیوی بسیار بزرگ قرار دادهاند که فضای خیابان ولیعصر (عج) را به بهمن سال ۱۳۵۷ شبیه کرده است.
نماد دیگر تظاهرات مردم در زمان انقلاب اسلامی که در خیابانها قرار دادهاند و گویای فرارسیدن ایامالله دهه فجر است، مشتهایی گره کرده است که یادآوری تظاهرات و انقلاب مردم علیه استبداد رژیم پهلوی در سال ۱۳۵۷ است.
«رضا رویگری» خواننده این سرودها در مراسمی که در مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار شد، در مورد فعالیتهای انقلابی خود اظهار داشت:
«اتفاقاتی هستند که خواست خداوند هستند. من دو فعالیت هنری انجام دادهام که اگر خواست خداوند نبود، محال بود آنها را به من پیشنهاد کنند. یکی از آنها خوانندگی سرود «ایران، ایران» بود. خوانندگی این سرود را به چند نفر پیشنهاد داده بودند، اما آنها ترسیدند که این سرود را بخوانند و من آن را خواندم. دومین کاری که به خواست خداوند به من پیشنهاد شد، نقش «کیان» در سریال «مختارنامه» بود.»
«جشن خانواده بزرگ ایران» در میدان منیریه
روز گذشته (چهارشنبه) برای کاری به میدان منیریه رفته بودم که صدای سرود انقلابی «ایران، ایران» که رضا رویگری آن را خوانده بود، توجه من را جلب کرد. نزدیک صدا که رفتم، متوجه شدم موکبهایی را برپا کرده و پذیرای مردم هستند.
این موکب بخشهای مختلفی داشت. یک غرفه آن به نام «میز خدمت»، خدمات تست قند خون و اندازهگیری فشار خون را انجام میداد و غرفه دیگر مخصوص گریم صورت بود. زمانی که من به آنجا رسیدم چند کودک داشتند نقاشی میکردند.
مسئول این غرفه که از پرسنل شهرداری منطقه ۱۱ است، در مورد این غرفه به من گفت:
«این غرفهها بهمناسبت ایامالله دهه فجر، برای فراهم کردن محیطی شاد و نمایاندن دستاوردهای انقلاب برپا شدهاند. این دستاوردها توسط پوسترهایی به نمایش گذاشته شدهاند.
وی در مورد مدت زمان برپایی این موکب اظهار داشت: غرفهها از روز ۱۸ بهمن بهمدت چهار روز در میدان منیریه برپا شدهاند و تا روز ۲۲ بهمن ادامه دارند. ما در این روزها از ساعت سه بعد از ظهر (۱۵) تا هشت شب (۲۰) پذیرای علاقهمندان هستیم. غرفههای ما در روز ۲۲ بهمن از چهارراه کالج تا چهارراه ولیعصر (عج) برپا میشوند و ما در آنجا منتظر علاقهمندان هستیم.
این مسئول در مورد مخاطبانِ این موکب گفت: تمام سنین از مخاطبان این موکب هستند. ما سعی کردیم طوری برنامهریزی کنیم که همه از آن لذت ببرند و برای بزرگترها، پدربزرگها و مادربزرگهای ما تجدید خاطره و برای جوانان و نوجوانان لذت همراه با شور و نشاط باشد که سعی کردیم توسط بازیهای مختلف آن را فراهم کنیم.»
۴۴ سال از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته است و در این سالها مردم ایران فراز و نشیبهای بسیاری را تجربه کردهاند و دشمنان هم تمام تلاش خود را کردهاند که هر کاری میتوانند برای زمین زدن این انقلاب انجام دهند تا مردم پشت آن را خالی کنند، اما هر بار شکست خوردهاند و مردم هر سال در روز ۲۲ بهمن بهوسیله راهپیمایی به مقصد میدان آزادی، سر دادن شعارهایی علیه دشمنان انقلاب و انجام فعالیتهای هنری در موکبهای مختلف حمایت خود را از انقلاب اعلام کردهاند.
انتهای پیام/ 118