گروه بینالملل دفاعپرس: عماد مغنیه معروف به «حاج رضوان» بنیانگذار یگان نظامی حزبالله لبنان و از فرماندهان جنگ ۳۳ روزه لبنان و رژیم صهیونیستی بود. او در دهه ۸۰ میلادی به شاخه نظامی جنبش آزادی بخش فلسطین و جنبش امل پیوست و سپس بعد از انتقال سید حسن نصرالله از جنبش امل به حزب تازه تاسیس حزبالله به او پیوست.
در ادامه این گزارش به زندگی نامه و سرگذشت او از زمان تولد تا شهادت توسط نظامیان جنایتکار رژیم صهیونیستی میپردازیم.
زندگینامه
«عماد مغنیه» معروف به «حاج رضوان» در روز ۷ دسامبر ۱۹۶۲میلادی در شهر «صور» واقع در جنوب لبنان به دنیا آمد. پدر او «فایز مغنیه» است و برادرانش «جهاد» و «فؤاد» بودند که آنها هم به شهادت رسیدند. او به «مرد سایه» شهرت داشت و به عنوان مغز متفکر حزبالله لبنان شناخته میشد.
خانواده مغنیه پس از مدتی از صور به ضاحیه جنوبی بیروت نقل مکان کردند و در این منطقه بود که او، تحصیلات ابتدایی و دبیرستان خود را گذراند و پس از آن در جوانی، وارد دانشگاه آمریکایی بیروت (AUB) شد.
عماد مغنیه سه فرزند به نامهای جهاد، فاطمه و مصطفی داشت. جهاد، در ۱۸ ژانویه ۲۰۱۵میلادی (۲۸ دی ۱۳۹۳ش) در هجوم بالگردهای اسرائیلی به خودروی حامل وی در بلندیهای جولان سوریه به شهادت رسید.
فعالیتهای سیاسی و نظامی
«عماد مغنیه» در اوایل دهه ۸۰ میلادی به «نیروی ۱۷» شاخه نظامی جنبش آزادیبخش فلسطین پیوست. این نیرو به منظور محافظت از مبارزانی مانند «ابوعمار»، «ابوجهاد» و «ابودایاد» تشکیل شده بود.
او از همان زمان، در عملیات انتقال سلاح از جنبش آزادیبخش فلسطین برای مقاومت اسلامی لبنان (که عبارت بود از حزب الله و جنبش امل)، نقش اساسی داشت. هرچند به دنبال اشغال لبنان در سال ۱۹۸۲میلادی از سوی رژیم صهیونیستی، مبارزان جنبش آزادیبخش فلسطین مجبور به ترک لبنان شدند. اما با خروج آنها از لبنان، عماد مغنیه به جنبش امل پیوست و با انتقال سید حسن نصرالله به حزبالله او نیز به این حزب منتقل شد و پس از اجرای موفق چند عملیات، به عنوان فرمانده گارد حفاظت مقامات بلندپایه حزبالله انتخاب شد.
جنگ ۳۳ روزه
سید حسن نصرالله «عماد مغنیه» را متفکر و مخترع عملیاتهای نظامی میدانست. او عماد مغنیه را رأس هرم ساختار جهادی معرفی کرده بود. البته براساس ادعای رژیم صهیونیستی «عماد مغنیه» رهبری عملیات ربودن دو تن از نظامیان اسرائیلی در تابستان ۸۴ را برعهده داشت. عملیاتی که به آغاز جنگ علیه لبنان انجامید. ضمن اینکه او همچنین یکی از فرماندهان حزبالله در جنگ ۳۳ روزه بود و سید حسن نصرالله «عماد مغنیه» و فرماندهی او در جنگ ۳۳روزه را آرام، مطمئن و ثابت قدم توصیف کرده بود.
طراح عملیاتهای نظامی
طراحی همه عملیاتهای نظامی حزبالله به «عماد مغنیه» نسبت داده شده است. ضمن اینکه تصاویر منتشر شده از عماد مغنیه بسیار کم است. بر این اساس پلیس فدرال آمریکا (اف. بی. آی) مدعی شد وی دو بار اقدام به جراحی پلاستیک بر روی صورت خود کرده است تا شناسایی نشود.
بر اساس ادعای رژیم صهیونیستی، مغنیه به انجام برخی عملیات از جمله ربودن خارجیها در لبنان، انفجار مقر نیروهای دریایی آمریکا در بیروت، انفجار مقر چتر بازان فرانسوی در بیروت، ربودن هواپیمای «تی دبلیو ای» آمریکایی، دو بار انفجار مقر سفارت آمریکا در بیروت، انفجار مقر سفارت عراق در بیروت و انفجار مقر یهودیان در بوینس آیرس متهم شده بود.
موقعیت جهانی
آمریکا، مغنیه را فرد شماره یک تحت پیگرد و در فهرست تروریستها میدانست و ۲۵ میلیون دلار به کسی که درباره او اطلاعات ارائه کند، جایزه تعیین کرده بود.
شکست توطئه اولیه ترور
توطئه اولیه رژیم صهیونیستی برای ترور شهید مغنیه در جریان جنگ ۳۳ روزه در سال ۲۰۰۶ میلادی به وسیله شلیک موشک از هواپیما موفقیتآمیز نبود.
شهادت
«عماد مغنیه» در انفجاری که در ساعت ۲۲:۳۰ روز ۱۲ فوریه ۲۰۰۸ (۲۳ بهمن ۱۳۸۶) درون یک خودروی میتسوبیشی پاجروی نو و نقرهایرنگ در منطقه «کفر سوسه» و خیابان «الحدیقه» در دمشق رخ داد، به شهادت رسید و ۲ نفر زخمی شدند. در این منطقه یک مدرسه ایرانی و یک مرکز پلیس و دفتر اصلی سازمان اطلاعات سوریه قرار دارد. پس از این واقعه حزبالله در بیانیهای، اسرائیل را مسئول ترور این مقام ارشد نظامی حزبالله دانست.
نحوه شهادت
سرویس اطلاعات آمریکا بمبی را که رژیم اسرائیل برای ترور شهید مغنیه آماده کرده بود، از راه اردن و از طریق سفارت واشنگتن در پایتخت سوریه به دمشق منتقل کرد و در آنجا به ماموران موساد تحویل داد.
عاملان شهادت
دو تن از نخست وزیران وقت رژیم صهیونیستی یعنی «آریل شارون» و اولمرت به دو رئیس وقت موساد به نامهای «افرایم هالیوی» و «مائیر داغان» مجوز دادند تا شهید مغنیه را ترور کنند.
دوستان
دوستان شهید مغنیه از وی به عنوان فرماندهی شجاع، متواضع، خلاق، بیادعا، از جان گذشته و شهادتطلب یاد میکنند.
سید حسن نصرالله
شاید بهترین عبارتی که بتواند شهید حاج رضوان را تعریف کند، صفتی است که «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله لبنان در روز تشییع او به کار برد؛ «سازنده دو پیروزی»، و مقصود سید حسن نصرالله از این عبارت آزادسازی جنوب لبنان در سال ۲۰۰۰ از اشغالگری رژیم صهیونیستی و پیروزی مقابل این رژیم در جنگ ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶ میلادی است.
روایت شهید سلیمانی از نقش حاج عماد در شکست اسرائیل
در این بین رابطه صمیمانه و دوستی عمیق سردار سپهبد شهید «حاج قاسم سلیمانی» با عماد مغنیه بسیار جالب توجه بود، بهگونهای که سید حسن نصرالله میگوید تا مدتها بعد از شهادت حاج عماد، حاج قاسم ناراحت بود و ناراحتیاش را بروز میداد.
این دو فرمانده شهید مقاومت همکاری عمیقی در جنگ جولای داشتند که ثمرات آن در شکست خفتبار اسرائیل دیده شد. عملکرد حاج قاسم و حاج عماد در جنگ ۳۳ روزه موجباب تضعیف و تحقیر همه ارکان سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی را به وجود آورد.
انتهای پیام/ ۱۳۴