گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس - ولی منصوریان؛ در چهار دهه گذشته هیچ گاه عملکرد سازمان سینمایی اینقدر زیر ذره بین نبوده است. در هیچ دورهای سینما به اندازه دوره فعلی با بحرانهای مختلف روبرو نبوده است. اینکه این سازمان هر ۹ روز با یک بحران جدی روبرو بوده خودش یک رکورد قابل تامل است. عملکرد خزاعی در یکسال گذشته نشان روشنی از خردگرایی و توجه به مصلحتهای سینمای ایران بوده است که آن را میتوان به وضوح در نتیجه رفتار مدیریتی او به عنوان رییس سازمان سینمایی مشاهده کرد.
جشنواره فیلم فجر در تمام این سالها با فراز و نشیبهای زیادی روبرو بوده است. چه در طول جنگ و چه زمانی که جنگ مسلحانه در بعضی از خیابانها آرامش مردم را مختل کرده بود، در همه این سالها آپارات سینماهای جشنواره فجر به مثابه چراغ خانه سینماگران، روشن بوده و به سالنها نور بخشیده است.
البته که برگزاری جشنواره فجر امسال یک اتفاق بزرگ بود و سازمان سینمایی از آن سربلند بیرون آمد. آن هم درجاییکه خیلیها حتی تصور برگزاری این جشنواره را هم نمیکردند؛ چرا که شرایط جامعه به گونهای پیش رفته بود که هر چیزی که از آن «امید و نشاط و زندگی» میتراوید آماج هجمههای اتاق فکر رسانههای معاند و برخی سلبریتیها قرار میگرفت و جشنواره فیلم فجر به عنوان نمادی جذاب از امید و نشاط و زندگی در جامعه ایران، هدف اصلی این حملات بود که الحق والانصاف هم باید گفت از هیچ خباثت و دنائتی برای کوبیدن و تخریب جشنواره کوتاهی نکردند و تا توانستند با فضاسازی علیه جشنواره شکل تازهای از عملیات روانی گسترده و ترکیبی را رونمایی کردند که تا پیش از این با این شدت و حدّت و ابعاد مافوق تصور دیده نشده بود. با همه اینها هم فیلمها به جشنواره رسید و هم جشنواره توانست این آثار را به نمایش بگذارد و هم استقبال از این فیلمها خوب بود.
اختتامیه جشنواره فرصت خوبی بود تا نتیجه این زورآزمایی مشخص شود. برای رییس سازمان سینمایی که از ابتدای حوادث چند ماهه اخیر به طور مستقیم با آن درگیر بود و در جریان دستهای پشت پرده بود، موضوع بسیار فرق میکرد. او حالا میباید از خانواده سینما در برابر حملات ناجوانمردانهای که از درون و بیرون میشد، صیانت کند و برای این کار هیچ ابزاری مهمتر از خود سینما نبود، بنابراین با وجود تخریب همه جانبه از برخی تریبونهای خارج و داخل کشور، سازمان سینمایی مصمم شد در زمان مقرر جشنواره را هم در تهران و هم در استانهای مختلف کشور برگزار کند و البته، که برای برگزاری آن حجم بالایی از سنگاندازی و کارشکنیها را هم تحمل کرد. حالا معنی گریههای بغض آلود محمد خزاعی در شب اختتامیه جشنواره فیلم فجر را بهتر متوجه میشویم.
انتهای پیام/ 121