به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، در شرایطی که مردم سوریه پس از وقوع زمین لرزه ۷.۵ ریشتری با بحران جدی دست و پنجه نرم میکنند و به کمکهای بشردوستانه جهانی نیاز دارند، اما در این میان برخی طرفها نه تنها کمکی به کاهش آلام مردم بحران زده نمیکنند بلکه با اقدامات ضد انسانی خود بر مصایب سوریها میافزایند. رژیم صهیونیستی که در یک دهه گذشته از هیچ جنایتی برای ضربه زدن به دولت سوریه دریغ نکرده است و دهها حمله موشکی را به مناطق مختلف این کشور انجام داده است، در دل بحران زلزله هم دست بردار نبوده و بار دیگر خوی متجاوز و ضدانسانی خود را به نمایش گذاشت. در همین راستا، جنگندههای رژیم صهیونیستی بامداد یکشنبه در دو مرحله حملاتی را به سوریه انجام دادند؛ حمله اول داخل و اطراف دمشق را هدف قرار داد و حمله دوم نیز به شهر شهبا در استان سویدا انجام شد.
حملات موشکی به دمشق که یک منطقه مسکونی را هدف قرار داد، جزء حساسترین مناطق امنیتی سوریه ابه شمار میرود، جایی که ساختمانهای نخست وزیری و وزارت خارجه و چندین سایت نظامی در آن قرار دارند. در این حملات تاکنون ۲۰ نفر که اکثر آنها غیرنظامی هستند شهید و زخمی شده اند.
رژیم صهیونیستی با این حملات ثابت کرد که از هر بحرانی در سوریه به نفع خود بهرهبرداری میکند تا بتواند این کشور را تضعیف کند. این درحالی است که در دو هفته گذشته به خاطر وقوع زلزله مهیب، برخی کشورها کمکهای بشردوستانه را به مردم سوریه ارسال کرده و تعدادی از متحدان هم نیروهای امدادرسان خود را اعزام کردهاند تا در نجات افراد زیر آوار مانده کمک کنند. در چنین فضایی که انتشار تصاویر کودکان و زنان زیر آوار مانده دل هر انسانی را به درد میآورد، صهیونیستها نشان دادهاند که انسانیت برای آنها معنایی ندارد و به جای کمکهای بشردوستانه، بر سر مردم سوریه موشک میفرستند.
این جنایت در شرایطی روی میدهد که صهیونیستها حتی پیام تسلیت به کشته شدگان زلزله سوریه را هم برنمیتابند و هفته گذشته وقتی که یک نماینده زن مسلمان در سخنرانی خود در پارلمان صهیونیستی سعی داشت به زبان عربی به مردم و دولت سوریه تسلیت بگوید، نمایندگان کنست به آن واکنش تندی نشان دادند و با دشمن نامیدن سوریه و ترکیه از او خواستند از تریبون کنست با مردم زلزله زده اظهار همدردی نکند. این نمایندگان افراطی فضا را به شدت متشنج کردند تا این نماینده عرب از گفتن پیام تسلیت عقبنشینی کند، اما این زن شجاعت به خرج داد و بدون توجه به اعتراض تندروها، به زبان عربی به مردم ترکیه و سوریه تسلیت گفت.
رژیم صهیونیستی پیش از این در جنگ ۲۰۱۴ غزه، برای اینکه فطرت نژادپرستی خود را نشان دهد بر روی موشکهایی که به غزه شلیک میکرد، روی آنها نوشته بود «تقدیم به کودکان غزه» و اکنون هم که مردم سوریه با مصایب زلزله دست به گریبان هستند، موشکهایش را به سمت این کشور شلیک کرده تا به خیال خود دل داغدار مردم سوریه را بیشتر به درد آورد، اما این سیاست آپارتایدی صهیونیستها اقدامی منسوخ شده است و راه به جایی نخواهد برد.
مقابله با روند احیای روابط سوریه با کشورهای جهان
رژیم صهیونیستی از حملات اخیر به سوریه در وضعیت زلزله، اهداف متعددی را دنبال میکند. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی بر این باور است که فضای بینالمللی که پس از وقوع زلزله برای دولت سوریه به وجود آمده و مرزهای خارجی بازگشایی شده است تا کمکهای بشردوستانه به سهولت به زلزله زدگان انجام شود به نوعی مقدمهای برای خروج دمشق از انزوای بینالمللی است که آمریکا و صهیونیستها در سالهای اخیر روی آن متمرکز شدهاند. کشورهای متخاصم عرب که در همسویی با سیاستهای صهیونیستها و آمریکا روابط خود را با دولت سوریه قطع کردهاند، کمکهایی را به مردم زلزله زده این کشور ارسال کردهاند و اقدامات مشابهی نیز از سوی برخی دولتهای اروپایی نیز صورت گرفته است که این مسئله نشانگر پذیرش مشروعیت نظام قانونی سوریه از سوی جامعه بینالمللی و پذیرش تسلط کامل سوریه بر اوضاع کشور پس از بحران ۱۰ ساله میباشد؛ لذا نتانیاهو سعی دارد با اینگونه حملات، به جامعه جهانی نشان دهد که سوریه همچنان ناامن است و بحران فروکش نکرده است. به عبارتی، بهبود روابط جامعه جهانی با دولت سوریه خط بطلانی بر نقشههای شوم رژیم صهیونیستی و آمریکا است که ۱۲ سال تلاش کردند تا دولت قانونی بشار اسد را سرنگون کرده و طرحهای خود را اجرایی کنند.
پاسخ بزدلانه به یک ضربه دردناک
مسئله دیگری که در حملات به سوریه میتوان به آن اشاره کرد، این است که در روزهای اخیر رسانههای صهیونیستی مدعی شدهاند که ایران یک کشتی تجاری و یا نفتکش متعلق به سرمایهدار صهیونیستی را در خلیج فارس مورد هدف قرار داده است. هر چند ایران تاکنون این ادعاها را تایید و یا رد نکرده است، اما رهبران افراطی در سرزمینهای اشغالی از این مسئله به شدت عصبانی هستند. به نظر میرسد، وزرای تندرو، نتانیاهو را تحت فشار قرار دادهاند تا در برابر این حمله واکنشی نشان دهد. نتانیاهو همواره در پروندههای امنیتی رجزخوانی میکند و این در حالی است که احزاب راست افراطی خواهان اقدامات عملی است. اما از آنجا که ایران ثابت کرده به هر ماجراجویی اسرائیل بر علیه منافع ملی خود، پاسخ دردناکی خواهد داد، بنابراین نتانیاهو راحتترین و کم هزینهترین گزینه را انتخاب کرده و با تجاوز موشکی به خاک سوریه به خیال خود توانسته از ایران انتقام گرفته و از زیر بار فشار راستهای افراطی خلاص شود.
کابینه نتانیاهو با اینکه کرسیهای بیشتری را در کنست در اختیار دارد، اما از همان روز اول شروع بکار خود متزلزل و بیثبات بود و وزرای افراطی سعی دارند همه برنامههای تنشزای خود را در سرزمینهای اشغالی پیاده کنند و این مسئله نگرانی صهیونیستها را افزایش داده است. باتوجه به اینکه ثبات دولت نتانیاهو به مویی بند است و حتی با خروج یک حزب کوچک از ائتلاف هم فروخواهد پاشید، از اینرو نتانیاهو سعی دارد به هر نحوی شده به خواستههای متحدانش تن داده و از سرنگونی دولتش جلوگیری کند.
از سوی دیگر، مقامات صهیونیستی برای اینکه کشورهای عرب خلیج فارس را به سمت عادی سازی روابط سوق دهند ادعا میکنند که اگر با هم متحد شوند، این رژیم از امنیت اعراب در برابر تهدیدات ایران در منطقه دفاع خواهد کرد و متاسفانه رهبران عرب هم فریب این وعدههای توخالی را خوردهاند، اما «چیزی که عیان است چه حاجت به بیان است» و واقعیتهای موجود به خوبی گویای این است که رژیم صهیونیستی حتی از تامین امنیت کشتیهای تجاری خود هم برنمیآید، تامین امنیت اعراب پیش کش. دولت تندرو تلآویو که با هدف قرار گرفتن کشتیهایش آبروی خود را در بین اعراب بر باد رفته میبیند سعی دارد با حملات کور خود به دمشق نشان دهد که توان دفاع از امنیت خود و متحدان عرب را دارد و از این طریق بتواند وجهه مخدوش خود را در بین سازشکاران عرب خلیج فارس ترمیم کند.
بمب خبری برای به حاشیه بردن اعتراضات
از بعدی دیگر، نتانیاهو علاوه بر بیثباتی کابینه با اعتراضات گسترده ضد دولتی هم مواجه است و هر شنبه دهها هزار نفر با حضور در خیابانها مخالفت خود را با طرحهای جنجالی دولت اعلام میکنند و همین مسئله زنگ خطر را برای دولت او به صدا درآورده است. زیرا، تداوم این اعتراضات که هر هفته دامنه آن گستردهتر میشود، این مسئله را در ذهن افکارعمومی تداعی میکند که کابینه تندرو به شدت متزلزل است و ادامه این وضعیت سرزمینهای اشغالی را ناامنتر خواهد کرد و متعاقب آن فشارها روی نتانیاهو بیشتر خواهد شد. این مسئله در زمانی که تندروها با گروههای فلسطینی هم به شدت درگیر هستند و نیروهای مقاومت روز به روز قدرتمندتر شده و ابتکارعمل را از رژیم اشغالگر گرفتهاند، میتواند اوضاع را وخیمتر کند.
با این اوصاف، نخست وزیر اسرائیل سعی دارد مثل گذشته با ماجراجویی در خارج از سرزمینهای اشغالی، همچون تنش با مقاومت فلسطین در کرانه باختری و غزه، سرشاخ شدن با ایران در خلیج فارس و درگیر شدن با حزبالله در میدان گازی کاریش، توجهات را از بیثباتی داخلی منحرف کرده و برای چند صباحی بیشتر در راس قدرت بماند، اما این اقدامات هم مثمر ثمر نخواهد بود و نتانیاهو هر چه بیشتر برای مقابله با محور مقاومت تقلا کند دولت خود و رژیم صهیونیستی را یک گام دیگر به ورطه سرنگونی نزدیکتر خواهد کرد و به گفته مقامات این رژیم، شاید صهیونیستها جشن هشتادسالگی تاریخ جعلی خود را نبینند.
منبع: الوقت
انتهای پیام/ ۱۳۴