به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دفاع مقدس، در حالی که بیش از چهار سال از آغاز بحران در سوریه میگذرد، رسانهها و کارشناسان غربی یکی پس از دیگری بر بیفایده بودن فشارهای نظامی بر سوریه اذعان میکنند.
در همین راستا روزنامه لس آنجلس تایمز هم در سرمقاله امروز خود اذعان کرد که تنها از طریق دیپلماسی است که میتوان به بحران سوریه پایان داد و اعزام نیروی نظامی یا اعلام منطقه پرواز ممنوع در سوریه راهبردهایی واقعبینانه نیستند.
این روزنامه با اشاره به برگزاری نشست صلح سوریه در شهر وین اتریش با حضور کشورهای خارجی از جمله ایران، نوشته است که بین دو مسئله دستیابی به راهکاری دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ و تشکیل دولتی فراگیر، «تلاش برای یافتن راهکاری دیپلماتیک قطعا در اولویت است، حتی اگر این مسئله به کنار رفتن فوری (بشار) اسد (رئیسجمهور سوریه) منجر نشود. هرچند که (باراک) اوباما (رئیس جمهور آمریکا) در سال 2011 گفت که "حالا وقت آن است که رئیس جمهور اسد کنار رود،" اما دولت دیگر برکناری وی را هدف اصلی خود نمیداند.»
در ادامه آمده است: «واقعا حتی پیش از ظهور داعش هم ایده سرنگونی فوری اسد، مایه نگرانی سیاستگذاران آمریکایی بود، چراکه آنها پیش از این دیده بودند که سرنگونی صدام حسین و نابودی نهادهای سیاسی و نظامی چطور به جنگهای قومی منجر شد.»
لس آنجلس تایمز با بیان اینکه با شکلگیری «یک دولت انتقالی» به حضور اسد، میتوان درگیریها را کاهش داده و بیشتر بر داعش متمرکز شد.
این روزنامه در پاسخ به این سوال که چطور میتوان به رئیس جمهور سوریه فشار وارد کرد، نوشته است که از سوی کارشناسان دو گزینه افزایش کمکها به «معارضین میانهرو» و اعلام منطقه پرواز ممنوع در سوریه مطرح شده است.
لس آنجلس تایمز با بیان اینکه اولا شناسایی معارضین میانهرو امکانپذیر نیست و ثانیا اعلام منطقه پرواز ممنوع هم خطر رویارویی نظامی با روسیه را ایجاد میکند، نوشته است: «سیاست اوباما در قبال سوریه تا الان به هیچ وجه مشخص نبوده است. او موضعگیریهای متناقضی در مورد اهداف ایالات متحده انجام داده و در مخالفان اسد امید واهی ایجاد کرده است. او و مشاورانش از تصمیم روسیه برای آغاز حمله هوایی در سوریه، آن هم نه برای هدف قرار دادن داعش، بلکه به گفته مقامات آمریکایی برای زدن مخالفان اسد، غافلگیر شدند. اعزام 50 نیروی ویژه (به سوریه) هم بر خلاف حملات هوایی که از داعش تلفات گرفته، بیش از آنکه اقدامی واقعی باشد، اقدامی نمادین است.»
در پایان این یاداداشت آمده است: «اوباما به درستی نسبت به استقرار شمار زیاد نیروهای آمریکایی چه در سوریه و چه در عراق، بی میل است. او در مورد اینکه پایان دادن به خشونتها مهمتر از کنار رفتن فوری اسد است نیز درست میگوید. خوشبین بودن نسبت به تحولات در سوریه کار دشواری است، اما به نظر می رسد که دیپلماسی در مقایسه با اعزام نیرو یا اعلام منطقه پرواز ممنوع، مسیر بهتری برای رسیدن به صلح است.»
منبع: فارس