به گزارش گروه اجتماعی دفاعپرس، مراسم امضای دو تفاهمنامه به منظور تامین ۶۵ هزار واحد مسکونی با حضور علیرضا زاکانی شهردار تهران، سید مهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف، فرهاد دانشجو رئیس دانشگاه تربیت مدرس، حمیدرضا صارمی معاون شهرسازی و معماری و سید مهدی هدایت مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران برگزار شد.
براساس این گزارش، در تفاهمنامه اول که بین علیرضا زاکانی شهردار تهران و سید مهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف به امضا رسید؛ مقرر شد ۶۰ هزار واحد مسکونی در تهران ساخته شود.
همچنین در تفاهمنامه دوم که بین حمیدرضا صارمی و سید مهدی هدایت مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران و فرهاد دانشجو رئیس دانشگاه تربیت مدرس منعقد شد، مقرر شد تا پنج هزار واحد مسکونی در تهران ساخته شود.
شهردار پایتخت با بیان اینکه پیادهسازی یازده مولفه بازآفرینی در شهر تهران به چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، گفت: باید به چالشهای تهران نگاهی کلان داشته باشیم و برای حل آن طرحی تفصیلی ارائه دهیم.
برگزاری چهارمین جلسه ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران
چهارمین جلسه ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران نیز سهشنبه شب با حضور علیرضا زاکانی شهردار پایتخت، علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، حمیدرضا صارمی معاون شهرسازی و معماری شهرداری، علیرضا جاوید معاون هماهنگی امور مناطق شهرداری و جمعی از کارشناسان و مسئولین شهری برگزار شد.
در این جلسه زاکانی با اشاره به چالشهای توسعه غلط پایتخت از گذشته تاکنون گفت: از ۲۳۷ سال قبل که تهران پایتخت شد تا سال ۱۳۴۸ این شهر به صورت شمالی جنوبی توسعه پیدا کرد و از سال ۴۸ به بعد الگوی توسعه شهر به صورت شرقی غربی شد. با این وجود تاکنون ما هیچ الگوی درستی برای توسعه تهران نداشتیم و حتی محلاتی که در دهه ۹۰ نیز رشد کردند با فقر و سرانه امکانات روبهرو هستند. به عنوان مثال منطقه ۲۲ در حوزه آموزش یعنی تعداد مدارس در سطح منطقه دچار مشکل است.
وی ادامه داد: پیاده سازی یازده مولفه بازآفرینی در شهر تهران به ۴۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. در چنین شرایطی ما میتوانیم دو مواجهه با چالشهای پایتخت داشته باشیم؛ نخست با نگاهی کالبدی به مسائل شهر تهران برای هر بخش آن جداگانه تصمیم بگیریم که در این صورت برای حل مشکلات نمیتوانیم از ظرفیت منابع عمومی استفاده بکنیم و ناگزیر هستیم به سراغ مشارکتهای مردمی برویم.
زاکانی افزود: دوم به مشکلات و چالشهای شهر تهران نگاهی کلان داشته باشیم و برای حل آن طرحی تفصیلی ارائه دهیم. داشتن نگاه کلان به مسائل میتواند در حل مشکلات پایتخت موثرتر از نگاه موردی باشد، زیرا حل مشکلات به صورت موردی آنچنان اثرگذار نیست و صرفاً یک مسکن کوتاه مدت است.
وی تاکید کرد: تهران نیاز به طرح تفصیلی دارد که اگر این طرح در سال آینده اجرایی شود مشکلات محلاتی، چون کن، اسلامآباد، شمیران نو و... به وسیله آن حل خواهد شد.
شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: به وسیله همکاری با دستگاههای مختلف میتوان از ظرفیتهای موجود به درستی در حل مشکلات استفاده کرد به عنوان مثال طی ماههای گذشته جلسات متعددی با وزارتخانه آموزش و پرورش داشتیم و معتقدیم اگر به درستی اموال متعلق به این وزارتخانه در تهران مولدسازی شود و ظرفیتها فعال شود نه تنها هزینهای بر دوش دولت ایجاد نخواهد شد بلکه درآمد هم وزارت آموزش و پرورش کسب خواهد کرد.
پیادهسازی سیستمی نوین در حوزه بهداشت و درمان با مردمیسازی سلامت
زاکانی ادامه داد: در مساله نظام سلامت هدف گذاری کرده ایم در ۳۵۳ نقطه از پارکهای پایتخت امکان احداث خانه بهداشت را فراهم کنیم تا از طریق مردمی سازی سلامت سیستمی نوین در رابطه با بهداشت و درمان کشور پیاده کنیم.
در ابتدای این جلسه مسئولین شهری و کارشناسان گزارشی از تولید مسکن و بازآفرینی در شهر تهران ارائه دادند و پس از آن برنامه اقدام مشترک دولت و شهرداری در بازآفرینی محلات فرسوده و ناکارآمد پایتخت، همچون ساماندهی بازار بزرگ تهران در منطقه ۱۲، و بازآفرینی محله نفرآباد در منطقه ۲۰ مورد بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام/341