معرفی کتاب «مو به مو» از سوی انتشارات انقلاب اسلامی+ جزئیات

کتاب «مو به مو» روایت و تفسیر آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) در کسوت رهبری از امام خمینی (قدس سره) است؛ چون این تفسیر و روایت از جایگاه رهبری است، می‌توان از مواضع، سخنان و رفتار ایشان استخراج کرد که چقدر بر راهی که امام (قدس‌سره) بنیاد نهادند، اصرار داشته و پایبند بوده‌اند.
کد خبر: ۵۷۵۸۶۴
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۳ - 27February 2023

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، انتشارات انقلاب اسلامی با صدور پیامی به معرفی کتاب «مو به مو» پرداخت و نوشت: بعد از رحلت امام خمینی (قدس‌سره) از سیره و اندیشۀ ایشان تفاسیر و خوانش‌های متعددی صورت گرفته است و هرکس متناسب با چهارچوب فکری خود از امام (قدس‌سره) تصویری ارائه می‌دهد که ممکن است با اصل شخصیت ایشان منطبق نباشد.

در این میان آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) از معدود کسانی هستند که در حلقۀ اولیۀ شاگردان و یاران امام (قدس‌سره) بوده و دارای شناخت حداکثری از ایشان می‌باشند. ورود به مبارزه از سال ۱۳۴۲ و قرارگرفتن در شورای انقلاب از سال ۱۳۵۷ و هشت سال ریاست جمهوری که موجب رابطۀ حداکثری با امام (قدس‌سره) شد، شناخت ایشان را متمایز و برجسته می‌کند. قرابت‌های حداکثری فکری امام (قدس‌سره) و آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) از اسلام سیاسی و فقاهتی، ایشان را در زمرۀ معدود افرادی نشان می‌دهد که همسویی فکری حداکثری با امام (قدس‌سره) دارند.

اعتقاد و باور آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) به امام خمینی (قدس‌سره) و ارزش گذاری ایشان به بنای رفیعی که امام (قدس‌سره) برپا کردند، منحصربه فرد است و با نگاه هیچ‌یک از یاران اولیۀ انقلاب اسلامی قابل‌مقایسه نیست.

کتاب «مو به مو» روایت و تفسیر آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) در کسوت رهبری از امام خمینی (قدس سره) می‌باشد؛ چون این تفسیر و روایت از جایگاه رهبری است، می‌توان از مواضع، سخنان و رفتار ایشان استخراج کرد که چقدر بر راهی که امام (قدس‌سره) بنیاد نهادند، اصرار داشته و پایبند بوده‌اند؟ روایتی که آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) از امام (قدس‌سره) ارائه می‌دهند، هم از جهت اشتراک فکری مبانی و هم از جهت سیرۀ حکومتی بسیار قابل‌اعتمادتر از قرائت‌های دیگر است.

آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) علاوه بر این‌که در بسیاری از جلسات و سخنرانی‌های خود به مثال آوری از امام (قدس‌سره) توجه دارند، چهاردهم خرداد هر سال به‌صورت تخصصی، بُعدی از اندیشه، شخصیت یا سیرۀ امام (قدس‌سره) را تبیین کرده‌اند که در این کتاب به یک متن منسجم و وحدت یافته تبدیل شده است.

در این کتاب در هفت فصل به قرائت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) از امام (قدس‌سره) با تطبیق اندیشه، نگرش و مواضع دو رهبر نسبت به مقولات مشترک پرداخته شده است.

در فصل اول به وجوه تمایز جانشینی رهبری در انقلاب اسلامی با دیگر انقلاب‌های اصیل جهان پرداخته شده و در مقام مقایسه، نسبت ایشان با امام (قدس‌سره) بررسی شده است.

مقابله با تحریف امام (قدس‌سره) توسط جانشین ایشان، ادامۀ فصل اول کتاب است که به‌صورت مفصل به آن پرداخته شده است، حال آن‌که در اکثر انقلاب‌های دیگر، جانشین رهبر اولیه، خود عامل انحراف انقلاب از اهداف اولیه بوده است.

در فصل دوم به مکتب امام (قدس‌سره) و اصول آن پرداخته شده است.
در فصل سوم خط امام (قدس‌سره) و شاخص‌های آن مورد پژوهش و بررسی قرار گرفته است. فصل چهارم خاص شخصیت امام (قدس‌سره) است که در آن ویژگی‌های فردی، بشری، الهی و حاکمیتی امام (قدس‌سره) از منظر آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) بیان شده است.

در فصل پنجم به تطبیق مواضع دو رهبر در خصوص مقولات مهم در جمهوری اسلامی پرداخته شده است. در این فصل با کنار هم چیدن محتوای بیانات دو رهبر در خصوص یک موضوع، خواننده می‌تواند به میزان هم‌سویی و هم‌گویی و هم مسیر بودن رهبران انقلاب اسلامی پی ببرد و به قضاوت بنشیند. محوری‌ترین موضوع مورد بحث در این فصل ماهیت جمهوری اسلامی از نگاه دو رهبر است. فصل تطبیق مواضع دارای هشت بخش است که هر بخش به یک موضوع می‌پردازد. علاوه بر پرداختن به ماهیت حقیقی و حقوقی جمهوری اسلامی، مقولاتی دیگر در هفت فصل آمده است که عبارتند از ۱. نیرو‌های مسلح و سیاست؛ ۲. دو جناح سیاسی کشور؛ ۳. آزادی؛ ۴. مردم سالاری؛ ۵. غیریت نظام؛ ۶. آمریکا؛ ۷. فلسطین/صهیونیسم.

در فصل ششم به تأثیر عنصر زمان در جهت‌گیری‌های رهبران انقلاب اسلامی پرداخته شده است. در فصل آخر نیز به مواجهۀ آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) با وصیت‌نامۀ امام (قدس‌سره) پرداخته شده که اهمیت آن در نظر رهبر جانشین چگونه است؟ چه عناصری را برجسته‌تر می‌دانند و در چه مواردی و در چه جمع‌هایی وصیت‌نامۀ امام را یادآور می‌شوند.

این کتاب که به کوشش دکتر عبدالله گنجی تألیف شده است در ۶۳۹ صفحه و در قطع رقعی با شمارگان دو هزار نسخه توسط انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) به زیور طبع آراسته شده است.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها