به گزارش خبرنگار دفاعپرس از قزوین، جلسه شورای هماهنگی دفاع مقدس استان قزوین با حضور «ابوالحسن کبیری» معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار، سرهنگ پاسدار «محمد امیری مقدم» مدیر کل حفظ آثار نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قزوین، سرهنگ پاسدار «حمزه برین» معاون هماهنگ کننده سپاه صاحب الامر (عج) و تعدادی از مدیران استانی در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد.
این جلسه با محوریت بررسی آخرین وضعیت یادمانهای شهدای گمنام استان قزوین، جانمایی و تصمیم گیری درباره نقاط تدفین شهدای گمنام در سال ۱۴۰۲ بررسی مشکلات رفاهی، بهداشتی و بهسازی یادمان شهدای گمنام فدک و افتتاحیه مرکز فرهنگی و با موضوع دفاع مقدس استان در سوم خرداد ۱۴۰۲ برگزار شد.
سرهنگ پاسدار «محمد امیری مقدم» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قزوین در این جلسه اظهار داشت: این چهارمین جلسه شورای هماهنگی دفاع مقدس در سال جاری است که با حضور دستگاههای اجرایی عضو در این شورا برگزار شده است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قزوین ادامه داد: در خصوص آخرین وضعیت یادمان شهدا استان قزوین، تعداد ۸۲ شهید گمنام در ۴۳ نقطه استان داریم که ۳۳ یادمان برای شهدا ساخته و ۱۰ یادمان در حال احداث است.
وی عنوان کرد: در شهرستان قزوین ۱۸ نقطه یادمانی و ۳۹ شهید گمنام داریم که ۱۵ نقطه یادمانی تکمیل شده و سه نقطه در دانشگاه فرهنگیان، رازمیان و معراج الشهدا که امسال شهدای گمنام در آن تدفین شده اند، ناتمام و در حال انجام است و درخواست داریم کسانی که متولی امر هستند تا سوم خرداد سال آینده این پروژه تکمیل شود.
سرهنگ امیری مقدم افزود: در شهرستان البرز هم هفت نقطه یادمانی و ۱۰ شهید گمنام داریم که ۶ یادمان تکمیل شده و یک مورد در نصرت آباد باقی مانده است.
این مسئول اضافه کرد: در آبیک سه نقطه یادمانی و هفت شهید گمنام داریم که یادمان هر سه نقطه تکمیل است و در تاکستان پنج نقطه یادمانی و هشت شهید گمنام داریم که سه نقطه یادمانی تکمیل و ۲ یادمان ناتمام در محوطه شهرداری تاکستان و اسفرورین قرار دارد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قزوین تصریح کرد: در شهرستان بوئین زهرا هشت نقطه یادمانی و ۱۴ شهید گمنام داریم که چهار یادمان تکمیل بوده و چهار یادمان ناتمام دیگر در، ولی آباد، خوزنین، دانسفهان و دانشگاه آزاد اسلامی شال است که این یادمانها سالهاست این وضعیت را دارند لازم است مجموعههای متولی پار کار آیند تا با ساخت این یادمانها این مکانها تبدیل به مرکز فرهنگی و زیارتگاه برای مردم شوند.
وی یادآور شد: در شهرستان آوج هم ۲ نقطه یادمانی با چهار شهید گمنام داریم که هر ۲ نقطه تکمیل است.
امیریمقدم در خصوص اختصاص نقاطی برای تدفین شهدای گمنام در سال ۱۴۰۲ گفت و تصریح کرد: تعداد درخواستها برای تدفین شهدای گمنام در استان ۴۵ مورد بوده که بعد از بازید و برگزاری جلسه کارشناسی به ۲۱ مورد رسیدیم و در نهایت ۱۵ نقطه تصویب شد.
این مسئول گفت: برنامه است که در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۵ نقطه در استان به تدفین شهدای گمنام تخصیص داده شود البته در این خصوص باید کمیسیون مرکزی در تهران جلسه داشته و نقاط را تائید کنند و بعد از تائید این کمیسیون، نقاط به ما اعلام میشود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قزوین در خصوص مشکلات یادمان شهدای گمنام فدک بیان داشت: نداشتن آب شرب، نبود سرویس بهداشتی، نبود مکان مسقف و مفروش، تعرض حیوانات وحشی، ناهنجاریهای اجتماعی و اخلاقی، نداشتن حفاظ پیرامونی و نداشتن متولی و نگهبان ثابت از جمله مشکلات در یادمان شهدای گمنام فدک است.
وی خاطرنشان کرد: پیشنهاد میشود برای رفع این مشکلات جلسات هیئت امنای یادمان شهدای گمنام فدک به ریاست فرماندار و تقسیم کار و اعتبار تشکیل شود و احداث حسینیه و پایگاه فرهنگی برای استقرار هیئت مذهبی، ایجاد پست نگهبانی، راه اندازی مکان خدماتی و محوطه سازی، ایجاد آلاچیق و سقاخانه صورت گیرد.
امیریمقدم در خصوص مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس قزوین متذکر شد: ۳۸ مورد مرکز فرهنگی در کشور در حال اجرا و انجام است که ۳۰ مورد تکمیل شده و هشت مورد در حال اجراست که انشاءالله فاز اول مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس قزوین سوم خرداد ماه سال آینده افتتاح شود.
انتهای پیام/