سخنگوی قوه قضائیه:

ارسال گزارش به مراجع قضایی/ ترک فعل وزارت نفت محرز شد

ستایشی با اشاره به ترک فعل وزارت نفت گفت: عدم اقدام موثر و به موقع وزیر وقت نفت در جمع آوری گاز‌های مشعل از مصادیق تضییع اموال دولتی است. در این رابطه گزارش برای مرجع قضائی ارسال شده و در مرحله بازپرسی است.
کد خبر: ۵۷۶۲۹۷
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۷ - 01March 2023

ارسال گزارش به مراجع قضایی/ ترک فعل وزارت نفت محرز شدبه گزارش گروه اجتماعی دفاع‌پرس، «مسعود ستایشی» سخنگوی قوه قضائیه صبح امروز در بیستمین نشست خبری خود با اشاره به صدور حکم بدوی دادگاه جمشید شارمهد رئیس گروهک تروریستی تندر اظهار داشت: لازم است باردیگر در اقدام مقتدرانه سربازان امام زمان در بازداشت سرکرده یکی از جنایتکاران ضدبشری که دستش به ده‌ها تن از مردم مظلوم ایران آلوده است، تشکر کنیم.

ستایشی ادامه داد: شارمهد در رسیدگی عادلانه دستگاه قضایی با حکمی قاطع محکوم به اعدام شده است، بنا بر اقاریر صریح خود و با توجه به اسناد غیرقابل تردید موجود در پرونده با تشکیل یک گروه تروریستی با همکاری سرویس‌های امنیتی آمریکایی، آلمانی انگلیسی، زنان و کودکان را خاک و خون کشیدن و در حال اقدام برخی دیگر از پروژه هایش بود که ناکام بود. با هدف ایجاد وحشت و قتل بیشتر انسان‌ها دست به عملیات می‌زده است. در کنار اهداف تروریستی اهداف اقتصادی و امنیتی داشته است. وی و عناصر وابسته وی مورد حمایت سازمان‌های تروریستی و رسانه‌های تروریست پروری قرار گرفته است.

سخنگوی قوه قضائیه بیان کرد: با کدام قاعده انسانی ده‌ها کودک و زن و مرد مظلوم به خاک و خون کشیده می‌شود؟ با کدام قاعده انسانی از حق حیات زندگی و آزادی برخورد نبودند که امروز رسانه‌های تروریست پرور از این تروریست (شارمهد) حمایت کرده و وی را از آن خود می‌نامند؟

ستایشی در رابطه با ساماندهی سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی گفت: با اهتمام مجدانه و بر اساس برنامه ریزی دقیق از سوی ریاست قوه قضاییه این امر محقق شد، حوزه سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی و انبار‌های گمرک و انبار‌های بنادر یکی پس از دیگری در حال تعیین تکلیف قانونی و ضابطه‌مند است. موضوع رسیدگی به وضعیت نابه سامانی غیرقابل پذیرش اموال‌ها در انبار‌های تملیکی به مرحله نهایی و ساماندهی رسیده است و در برخی از استان‌ها از جمله بوشهر، اموال‌های موجود در انبار‌ها ساماندهی شده اند و نشانه‌ای از رسوب کالا در این انبار‌ها و محل نگهداری و جمع اوری کالا‌ها شاهد نیستیم.

وی افزود: دراین راستا درامد سازمان اموال تملیکی از فروش کالا سه هزار میلیارد تومان بوده است و مجموعه درآمد دولت در این راستا افزایش پیدا کرده است. در دوران تحول و تعالی قوه قضائیه رسیدگی به بیت المال مورد توجه است. این ساماندهی نشان داد صیانت از حقوق مردم وظیفه‌ای تخطی ناپذیر از سوی مسیولین است.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی در خصوص ترک فعل‌ها در حوزه صنعت اظهار داشت: نسبت به افعال و ترک افعالی که به موجب قانون واجد وصف مجرمانه است، دستگاه قضائی مجدانه اقدام کرده است.

وی ادامه داد: قوه قضائیه بر اساس ظرفیت‌هایی که دارد، از جمله سازمان بازرسی کل کشور، در خصوص تخلفات و جرائم و ترک فعل‌ها برخورد کرده است. به عنوان مصداق در حوزه نفت، یک نمونه ترک فعل‌هایی صورت گرفته در عدم جمع آوری گاز‌های مشعل میادین نفتی و گازی کشور بوده است. جمع آوری این گاز‌ها یک کار ارزشمند است چرا که این گاز‌ها ثروت ملی است.

ستایشی گفت: به علت ارزش اقتصادی این مشعل طبق قانون به دفعات به وزارت نفت دستور داده شده که نسبت به جمع اوری آن‌ها اقدام کند و در این راستا بودجه لازم نیز اختصاص یافته است، اما وزارت نفت نسبت به این اقدام نکرده است.

وی افزود: موضوع گاز‌های موصوف در میادین نفتی و گازی بدلیل ارزش ان‌ها به وزارت نفت تکلیف شده است چرا که این گاز‌ها سرمایه یک کشور و ثروت عظیم ملی و دارایی بالفعل وزارت نفت است و این تذکرات داده شده و این وزارتخانه از اختیارات در این زمینه در قانون برخوردار است و مورد غفلت واقع شده است و اقدام موثری نشده است و موجب الودگی شده است.

ستایشی افزود: عدم اقدام موثر وزیر وقت نفت در زمینه جمع اوری مشعل میادین نفتی و گازی که موجب الودگی و تخریب محیط زیست شده از مصادیق تخریب اموال عمومی و تهدید علیه بهداشت عمومی است. گزارش آن برای دادستان تهران ارسال شده و در مرحله بازپرسی است و در شعبه تخصصی دادسرای تهران مورد رسیدگی قرارگرفته است.

هر کس ادعایی دارد مستند حرف بزند

وی در خصوص وضعیت زندان‌ها گفت: تمام اهتمام و برنامه ریزی قوه قضائیه برای زندانیان این است که واجد شرایط مطلوب و مناسبی داشته باشند.

ستایشی با بیان اینکه در حوزه اشتغال زندانیان کار‌های ارزشمندی صورت گرفته است. گفت: اگر در حوزه زندان کسی ادعایی دارد، مطرح کند و مستند حرف بزند، ما نیز به صورت مستند در مقام پاسخگویی خواهیم بود.

نرخ دیه ۱۴۰۲ تا پایان سال اعلام می‌شود

سخنگوی قوه قضائیه درباره نرخ دیه در سال ۱۴۰۲ بیان کرد: بر اساس قانون، قوه قضاییه مکلف است در ابتدای سال نرخ دیه را مشخص بفرماید، اقدامات لازم برای تعیین نرخ صورت گرفته است که پیش از سال جدید نرخ دیه را اعلام خواهیم کرد.

آخرین وضعیت پرونده متروپل

وی در خصوص آخرین جزئیات پرونده متروپل گفت: پرونده در حال اجرای حکم قطعی است و به شعبه اجرای احکام صادر شده است.

وی در خصوص گزارشات ارسالی به قوه قضائیه گفت: در اجرای قانون آیین نامه دادرسی داخلی مجلس گزارش تخلفاتی که مربوط به در جلسه روز سه شنبه مورخ دوم اسفند ماه ۱۴۰۱، جهت رسیدگی و اعمال قضایی به قوه قضاییه ارجاع شده و برخورد قاطع با متخلفین این حوزه قطعا موجبات پیشگیری از وقوع تخلفات ساختمانی و موارد مشابه می‌شود. در راستای تعامل خوب و سازنده قوه قضائیه با مجلس شورای اسلامی شعب ویژه گزارش نظارتی از ناحیه مجلس شورای اسلامی تشکیل شده است و با بهترین رسیدگی، مطابق موازین قانونی و شرعی به گزارش‌ها رسیدگی خواهیم کرد.

نگاه قوه قضائیه، هم افزایی با دیگر قواست

ستایشی درباره نوسانات ارز و سکه گفت: با اطمینان اعلام می‌کنیم که قوه قضاییه محیا برای همکاری جامع و کامل با دیگر قوه در راستای رفع مشکلات اقتصادی مردم دارد. نگاه قوه قضائیه در این شرایط حساس هم افزایی است.

وی با اشاره به نوسانات حوزه ارز ادامه داد: جلساتی به صورت مستمر در این خصوص برگزار شده است، سران محترم قوا مصوباتی در این زمینه داشته اند و تمامی برنامه ریزی‌ها برای تحقق اقدامات پیشگیرانه و برخورد قاطع با تخلفات است. اگر تخلفی به ما اعلام شود به موجب قانون با آن رسیدگی می‌کنیم. ان شالله این اقدامات منجر به آرامش مردم شود.

سخنگوی قوه قضائیه در خصوص بلاتکلیفی لایحه اصلاحیه قانون پیش‌فروش مسکن، اذعان کرد: این مهم را از مجلس پیگیری کنید.

وی در خصوص برنامه‌های اجرایی قوه قضائیه برای سال آینده گفت: یکی از افتخارات ما بر اساس برنامه و زمان‌بندی عمل کردن است که مصداق آن سند تحول قصائی است.

ستایشی گفت: پرونده‌های مربوط به دانش بنیان ها، تولید و اشتغال مورد توجه است وباید رسیدگی ما منجر به ایجاد خللی در حوزه اشتغال نشود و در جهت احیای این مراکز باشد.

سخنگوی قوه قضائیه اظهار کرد: احیای حقوق عامه، رفع ظلم، برقراری و تجلی عدالت، رفع تبعیض، پیشگیری از وقوع جرم و کاهش مشکلات و نگرانی‌های مردم از جمله مواردی است که بر اساس قانون در دستور کار ما قرار دارد تا مشکلات مردم را برطرف سازیم.

آخرین وضعیت پرونده وحید اشتری

وی درباره پرونده وحید اشتری ادامه داد: ایشان پرونده‌هایی دارد و دامنه عفو مشخص است. دامنه عفو شامل دو بخش است که بخش اول مربوط به اغتشاشات اخیر و بخش دوم مربوط به محکومین است. در خصوص فرد مذکور عمدتا رافت و توجه ویژه مقام رسیدگی بود. باید مطابق قانون برای پرونده‌های وی در مرجع صادر کننده حکم قطعی صادر شود و پس از تجمیع مقام رسیدگی کننده حکم را صادر می‌کند و در آنجا تشخیص داده می‌شود که وی شامل عفو می‌شود یا خیر.

ستایشی خطاب به وحید اشتری گفت: رسیدگی‌های دستگاه قضایی منطبق بر قانون و شرع است.

وی در خصوص آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده سما جهانباز اظهار کرد: در خصوص این فرد پرونده‌ای در شعبه سیزدهم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شیراز که ویژه رسیدگی به امور جنایی است، مفتوح است و در مرحله تحقیقات مقدماتی است. یک نفر نیز در این زمینه و در ۲۴ بهمن ماه به اتهام آدم‌ربایی در پرونده دستگیر شده و با صدور قرار تأمین صادره فعلاً در بازداشت است.

ستایشی در ادامه و در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص پرونده‌های بلاارجاع اظهار کرد: ارجاع مطابق قانون باید از ناحیه مقام ذی‌صلاح در دادگاه صالح به‌موقع انجام پذیرد؛ ریاست قوه قضائیه در یکی از بازدید‌ها یک مورد از این نکاتی که مورد اشاره قرار گرفت، ملاحظه کرده و دستورات موکدی داد که به هیچ وجه وقفه و تأخیری نباشد و به این مهم حساسیت ویژه‌ای است.

سخنگوی قوه قضائیه عنوان کرد: هر آنچه که شما می‌بینید که دلالت بر این دارد که ارجاعات با تأخیر و در بازه‌های زمانی مشخص صورت می‌گیرد به ما اعلام کنید، قطعاً با سرعت رسیدگی می‌کنیم و نتیجه آن را در همین جلسه اعلام خواهیم کرد.

ستایشی در ادامه بیان کرد: یک قاعده‌ای به نام اعتبار امر مختومه داریم که در حوزه کیفری می‌توان به این شکل تعریف کرد که حکم صادر شده بعد از انجام مراحل دادرسی و در صورت قطعیت امکان محاکمه و طرح مجدد آن وجود ندارد و اگر اقدامی صورت پذیرد منطبق بر موازین قانونی نیست.

سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: در برنامه‌ریزی حوزه فناورانه تمامی تلاش دوستان این بوده که قاضی رسیدگی‌کننده این موارد را بتواند از سامانه مدیریت پرونده‌های قضائی استخراج کند؛ اما طرف مربوطه می‌تواند این موضوع را عنوان کند؛ لذا هم می‌توان از ظرفیت سامانه‌های هوشمند بهره برد و هم اطراف دعوا وظیفه دارد این موضوع را به دادرس رسیدگی‌کننده بیان کند.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: تلاش میکنیم که تا نیمه شعبان فرایند عفو به اتمام برسد. همچنین افرادی که شاکی خصوصی دارند، اگر تا پایان سال رضایت زیان دیده را بگیرند، شامل عفو خواهند شد.
وی ادامه داد: نتیجه‌ای در خصوص پرونده جاسوسان فرانسوی حاصل نشده است.

وی افزود: امید داریم با تصمیمات اخذ شده در معاملات ارزی شاهد رفع مشکلات باشیم. ما در قوه قضائیه آمادگی کامل داریم با حوزه‌های مربوطه مطابق موازین قانونی کمک کنیم و شاهد باشیم که شرایط قابل قبولی کسب کنیم.

وی درباره اتهامات عراقچی گفت: اتهامات ایشان اخلال در نظام اقتصادی از طریق اخلال در نظام ارزی بود. برای رسیدگی و اتخاذ تصمیم نسبت به افرادی که با فعل و ترک فعل که شامل تعریف مجرمانه است، قوه قضاییه تعارف ندارد. هرکسی که مرتکب جرم شود، تعقیب می‌شود و حقی از کسی تضییع نخواهد شد.

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه چه تعداد پرونده تعزیراتی در زمینه گوشت تشکیل شده است؟ گفت: مناسب است از تعزیرات بپرسید و گفتنی است پاسخ ما مناسب بودن فرایند‌ها در حوزه مواد پروتینی نیست. انشالله تصمیمات ما پیشگیرانه باشد.

وی افزود: پرونده‌های وارده به تعزیرات در رابطه با گوشت قرمز در سال جاری بالغ بر هشت هزار و ۱۱۲ فقره بوده است که به آن رسیدگی شد. در واقع تعزیرات پرونده‌های جاری و مانده‌های قبلی را رسیدگی کرد. رقم اعلامی تعزیرات ۸ هزار و ۲۱۰ پرونده بوده که مختومه شده است.

ستایشی افزود: پرونده‌های تشکیل شده در این زمینه در رابطه با عرصه دام و امور بهداشتی دام و قاچاق و گران فروشی دام بوده و متخلفین به پرداخت ۶۴۶ میلیارد و ۷۷۵ میلیون و ۶۱۱ هزار ریال محکوم شدند.

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار