گروه بینالملل دفاعپرس: در هفتهها و ماههای اخیر شاهد بودیم که بحران داخلی سوریه موجب شده بود تا موازنه قدرت میان این کشور و رژیم صهیونیستی به نفع این رژیم اشغالگر تغییر پیدا کند و بر همین اساس هم دیدیم که ارتش متجاوز رژیم صهیونیستی بارها و بارها در طول دو سال اخیر مواضع سوریه و گروههای مقاومتی که در این کشور حضور داشتند را مورد هدف قرار داده است.
بر این اساس هم اکنون شاهد هستیم که سران و مقامات دمشق برای مقابله و ایستادگی در برابر تجاوزها و زیاده خواهیهای این رژیم نامشروع و اشغالگر در دورخیزی از سر بصیرت و درک شرایط روز منطقه نشست گروههای مقاومت را در دمشق به منظور بازیابی و افزایش موازنه قدرت در برابر تهدیدهای رژیم صهیونیستی برگزار کردند.
البته زمانی این نشست و موقعیت شناسی فوقالعاده مقامات دمشق خود را نشان میدهد که به این نکته توجه کنیم که نشست گروههای مقاومت فلسطینی در دمشق فقط با فاصله چند روز از برگزاری نشست «نقب ۲» در اردن برگزار شده است. این مهم نشاندهنده این موضوع است که سران سوریه و همینطور فرماندهان گروههای مقاومت فلسطینی به خوبی نشست نقب را زیرنظر داشتند که بلافاصاله و بعد از اندک زمانی از برگزاری آن، نشست خودشان را در دمشق برگزار کردند.
اما در این بین موضوعی که باید به آن توجه کنیم این است که روابط دولت سوریه و جنبش مقاومت فلسطین (حماس) در ماههای اخیر دست خوش تغییر و تحولهایی مثبت و امیدبخش در جهت اتحاد، همبستگی و همگرایی به منظور مقاومت و ایستادگی در برابر زیاده خواهیها و تجاوزات مکرر نظامی رژیم صهیونیستی و شهرکنشینان صهیونیست به مردم و اماکن مقدس فلسطینی شده است. از این روی است که میبینیم شاهد شکلگیری فصل نوینی در اتحاد میان حماس و دمشق هستیم.
البته این فصل نوین در روابط بین سوریه و گروههای مقاومت فلسطینی بعد از دیدار مهرماه سال جاری «بشار اسد» و مقامات عالی رتبه حماس آغاز شد به صورتی که نتیجه این دیدار بازسازی روابط خوب گذشته این طرف بود که به دلیل بحران و فتنه سوریه آسیب دیده بود. بر این اساس بود که قاسم سخنگوی این جنبش در مورد روند بازیابی روابط بین سوریه و گروههای مقاومت فلسطینی گفت: «تلاش مستمر برای بازسازی روابط ابتدا با میانجیگری طرفهای منطقه بهویژه از محور مقاومت شروع شد و سپس تبادل پیامها صورت گرفت تا اینکه به این دیدار رسیدیم.».
اما باید گفت گرم شدن روابط دو طرف به دیدار بشار اسد با برخی از رهبران گروههای مقاومت فلسطینی به بعد از نبرد «سیف القدس» در ماه میسال ۲۰۲۱ برمیگردد. زمانی که رئیس جمهور سوریه در جریان دیدار با تعدادی از رهبران جناحهای مقاومت فلسطین در ماه می ۲۰۲۱ پس از نبرد سیف القدس گفت: «درود بر همه مبارزان مقاومت در غزه. درهای سوریه به روی همه جناحهای مقاومت فلسطین باز است و سوریه از نظر سیاسی و نظامی در قلب محور مقاومت علیه رژیم اشغالگر اسرائیل قرار دارد.»
بر این اساس میتوان گفت سفر اخیر فرماندهان گروههای مقاومت به سوریه و دیدار و برگزاری جلسات متعدد با مقامات بلندپایه و عالی رتبه سوریه در مسیر و جهت بازسازی و تقویت روابط گذشته دو طرف با یکدیگر محسوب میشود که نتیجه واضح و روشن ان که از هم اکنون نیز میتوان آن را مشاهده کرد افزایش اتحاد و همبستگی میان سوریه و گروههای مقاومت فلسطینی در برابر رژیم صهیونیستی است. امری که در آیندهای نه چندان دور موازنه قدرت را در منطقه مجددا به نفع و سود گروههای مقاومت فلسطینی و همینطور محور مقاومت که سوریه هم یکی از اعضای آن است برخواهد گرداند و در این میان این رژیم اشغالگر قدس است که بیش از پیش تحت فشار قرار خواهد گرفت.
در پایان باید گفت سفر گروههای مقاومت فلسطینی به دمشق را میتوان خط آغازی بر روابط استراتژیک و راهبردی گروههای مقاومت در منطقه با یکدیگر و برعلیه رژیم اشغالگر صهیونیستی دانست و خروجی این نشست هرچه که باشد باید منتظر تغییرات فراوان و قابل توجهی در مناسبات گروههای مبارز فلسطینی با سوریه و همچنین ارتقاء سطح کیفی برنامهها و طرحهای آنها در جهت مبارزه با این رژیم اشغالگر باشیم.
انتهای پیام/ ۱۳۴