یادداشت/ حجت‌الاسلام «سیّدامیر ابراهیمی»؛

انتظار فرج مسلمانان را برای اتفاقات مهم دوران ظهور آماده می‌سازد

انتظار فرج تکلیفی عمومی برای مسلمان‌ها است که آنها را برای اتفاقات مهم دوران ظهور آماده می‌سازد.
کد خبر: ۵۷۷۶۸۶
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۳ - 09March 2023

انتظار فرج مسلمانان را برای اتفاقات مهم دوران ظهور آماده می‌سازد

گروه استان‌های دفاع‌پرس - حجت‌الاسلام «سیّدامیرابراهیمی» مسئول امور مشارکت روحانیت در دفاع مقدس لرستان؛ نیمه شعبان سالروز میلاد با سعادت منجی عالم بشریت، مهدی موعود(عج) از با عظمت ترین اعیاد مسلمانان است و برگزاری جشن‌ها و برنامه‌های فرهنگی با محوریت مهدویت در این روز فرصت مغتنمی  برای آشنا کردن جوانان و نوجوانان با مفهوم انتظار است.

از حضرت امام صادق علیه السلام نقل شده ‌که روزی امام حسین علیه السلام بر اصحاب خود وارد شدند، بعد از حمد خدا و درود بر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند: ای مردم! خداوند بندگان را نیافرید مگر برای اینکه او را بشناسند، زمانی که او را شناختند، او را پرستش کنند و هنگامی که او را پرستش کردند، با عبادت و پرستش او از بندگی غیر او بی‌نیاز گردند . مردی عرض کرد: ای پسر پیامبر! پدر و مادرم فدای شما باد، معرفت خداوند چیست؟ فرمود: شناخت اهل هر زمانی نسبت به امامشان، امامی که طاعت او بر آنان واجب است.از جمله وظایف مهم منتظران در زمان غیبت، چنگ زدن به ریسمان ولایت اهل بیت علیهم السلام است. امام صادق علیه السلام فرمودند:خوشا به حال شیعیان ما! آنان که در زمان غیبت قائم ما به ریسمان ولایت ما تمسک می‌جویند.

همچنین امام سجاد علیه السلام فرمودند: هر کس در غیبت قائم ما بر دوستی و عقیده به امامت ما ثابت قدم باشد، خدای متعال اجر هزارشهید از شهدای بدر و احد به او عطا می‌کند.

یکی از وظایف مهم مردم در عصر غیبت، انتظار فرج است . رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: «افضل اعمال امتی انتظار الفرج . با فضیلت ترین اعمال امت من، انتظار فرج است .»

امام صادق علیه السلام فرمود:  بندگان به خدای بزرگ نزدیک ترند و خدا از ایشان راضی تر است که حجت خدای متعال از میان آنان ناپدید گردد و ظاهر نشود و آنان جایش را هم ندانند. با این همه بدانند که حجت و میثاق خدا باطل نشده است . در آن زمان، هر صبح و شام چشم انتظار فرج باشید.

آنچه در روایات مربوط به انتظار فرج حضرت ولی عصر علیه السلام بسیار به آن پرداخته شده، مساله صبر در این انتظار و پاداش صابران در این دوران است  در ذیل به چند نمونه از این روایات اشاره می‌کنم.

امام صادق علیه السلام به نقل از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: «سیاتی قوم من بعدکم، الرجل الواحد منهم له اجر خمسین منکم، قالوا: یا رسول الله! نحن کنامعک ببدر و احد و حنین و نزل فینا القرآن؟ فقال: انکم لو تحملوا لما حملوا لم تصبروا صبرهم . یعنی« پس از شما کسانی بیایند که یک نفر از ایشان پاداش پنجاه نفر از شما را داشته باشد  اصحاب گفتند: ای رسول خدا صلی الله علیه و آله ما در جنگ بدر و احد و حنین با تو بودیم و درباره ما آیه نازل شده است؟ پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: اگر آنچه از حوادث ایام به ایشان می رسد، به شما رسد، صبر آنان را ندارید.

امام حسین علیه السلام فرمود: «له غیبة یرتد فیها اقوام و یثبت فیها علی الدین آخرون، فیؤذون و یقال لهم: «متی هذا الوعد ان کنتم صادقین » اما ان الصابر فی غیبته علی الاذی و التکذیب بمنزلة المجاهد بالسیف بین یدی رسول الله

برای او مهدی غیبتی است که اقوامی در آن از دین خارج شوند و گروهی بر دین ثابت قدم بمانند و آزار و اذیت می کشند و به آن ها گفته می شود: این وعده ظهورچه وقت عملی می شود، اگر راست می گویید؟ بی تردید صبر کننده در زمان غیبت در برابر آزار و تکذیب [مخالفان]، به منزله جهاد کننده با شمشیر در رکاب رسول خدا صلی الله علیه و آله است.

انتظار فرج تکلیفی عمومی برای مسلمان‌ها  است که آنها را برای اتفاقات مهم دوران ظهور آماده می‌کند.

ظهور و تشکیل حکومت توسط حضرت مهدی (عج) دارای ویژگی‌های ممتازی است که باید عصر ظهور را عصر طلایی دوران بشریت به حساب آورد. چرا که در زمان ظهور حضرت و به برکت حکومتی که آن سرور تشکیل می‌دهد ایده آل و مترقی‌ترین نوع زندگی بشری بر روی کره خاکی محقق خواهد شد و می‌توان آن دوران را بهشت روی زمین نامید. دورانی که از زمان حضرت آدم تاکنون نه تنها انبیاء و اولیاء الهی بلکه تمام مستضعفان و مظلومان و ستمدیدگان انتظار تحقق چنین دورانی را کشیده‌اند.

آن كس كه در انتظار است، آماده مى‌شود تا نقطه ضعف‌هاى خودش را پر كند و مانع‌ها را بشناسد و نقطه‌ ضعف‌هايش را بيابد و در نقطه ضعف‌هاى دشمن خانه بگيرد و از آن سنگر بسازد. بنابراين، در دوره انتظار، بايد بنيان‌هاى فكرى عميقى پيدا كنيم تا در مقابل افكار و مكاتب مختلف از پا نيافتيم.

منتظر بايد در زمينه‌ى روحى نيز آمادگى بالايى داشته باشد تا در برابر حوادث و مصيبت‌ها از كوره در نرود و بتواند بار سنگين رسالت و آگاهى‌هاى عظيم را به دوش بگيرد. در واقع انتظار، ظرفيت وجودى را در كنار گرفتارى‌ها مقاوم مى‌سازد و همين است كه مى‌بينيم وقتى منتظر دعا مى كند، معرفت و شناخت را مى‌خواهد: «اللهم عرفنى نفسك»خدايا! خودت را به من بشناس.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها