به گزارش خبرنگار دفاعپرس از یاسوج، سرهنگ «امیرعباس آسمند» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد امروز در آیین تجلیل از فعالان حوزه دفاع مقدس این استان اظهار داشت: بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با ایجاد ساختارهایی در درون استان تلاش میکند برنامههای حوزه دفاع مقدس را با همکاری ادارات و نهادهای ذیربط اجرایی کند.
وی افزود: در این راستا در سال ۱۴۰۱ شش جلسه شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس تشکیل و کمیتههای ذیل این شورا ۲۹ جلسه برگزار کردند که این جلسات ۳۴۴ مصوبه داشتند و از این تعداد ۲۹۶ مصوبه اجرا شد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد برگزاری جلسات شورای فرماندهان نظامی و انتظامی، تشکیل هیئت امنای یادمانهای شهدای گمنام به منظور پیگیری و رفع مشکلات زیربنایی و اعتباری این یادمانها و برگزاری دهها جلسه نامگذاری معابر و اماکن را از دیگر اقدامات این ادارهکل در یک سال گذشته عنوان کرد.
آسمند با اشاره به اجرای ۱۲۷ برنامه مدون توسط ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، گفت: مهمترین اولویت ما مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس است که پس از سالها تلاش و پیگیری، امسال عملیات اجرایی آن آغاز شد.
وی تشییع و تدفین شهدای گمنام در سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) و استقبال از پیکر شهدا در ۷۲ نقطه از استان، تولید و اجرای نمایشهای صحنهای، خیابانی و ...، برگزاری ۱۱ نمایشگاه هنری، تولید نماهنگ و موسیقی در حوزه دفاع مقدس و تولید چندین مستند دفاع مقدس را از دیگر اقدامات ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد نام برد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد «راهیان نور» را از دیگر برنامههای حوزه دفاع مقدس عنوان و ابراز کرد: با برنامهریزیهای صورت گرفته امسال بیش از هفت هزار نفر به مناطق عملیاتی جنوب اعزام شدند.
آسمند اضافه کرد: تجلیل از بیش از سه هزار و ۵۰۰ پیشکسوت دفاع مقدس در قالب همایش نکوداشت پیشکسوتان، تجلیل از ۲۵۶ پیشکسوت معسر، برگزاری جشنواره خاطرهگویی «افتخار من»، برگزاری همایش تشکلهای مردمنهاد دفاع مقدس، برگزاری نهضت خاطرهگویی در ادارات، مدارس، دانشگاهها و دیگر اماکن عمومی به تعداد ۴۵۶ مورد و دیدار با ۳۲۸خانواده شهید از مهمترین اقدامات ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد در یک سال اخیر بود.
وی بیان کرد: همایش تخصصی نقش روحانیت در دفاع مقدس در یاسوج، همایش نقش روحانیت در دفاع مقدس و تجلیل از خانوادههای شهدا در گچساران و تدوین ده عنوان کتاب با موضوع نقش روحانیت در دفاع مقدس از دیگر برنامههای این ادارهکل بود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد برگزاری حدود ۲۱۰ برنامه فرهنگی در یادمانهای شهدای گمنام، شناسایی، جمع آوری و ساماندهی اسناد دفاع مقدس به تعداد ۱۳ هزار و ۲۱۲ مورد، تولید و چاپ سه عنوان کتاب مرجع اسنادی، مصاحبه با رزمندگان دوران دفاع مقدس، برگزاری مسابقات کتابخوانی، راهاندازی کتابخانه دیجیتال دفاع مقدس در استان و نقد و بررسی چهار عنوان کتاب را از دیگر برنامههای حوزه دفاع مقدس استان در یک سال گذشته عنوان کرد.
آسمند با اشاره به تدوین دانشنامه استانی دفاع مقدس توسط ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و با همکاری دانشگاه یاسوج، گفت: در این راستا تاکنون ۲۷۶ پرونده علمی تشکیل و ۱۹۲ مقاله علمی تدوین شده است.
وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۱، تعداد ۶۰ عنوان کتاب با موضوعات خاطره، زندگینامه، نمایشنامه، شعر، تاریخ شفاهی و غیره با حمایت این ادارهکل تولید و به مرحله چاپ رسید و برای سال آینده نیز تولید و چاپ ۱۰۸ عنوان کتاب برنامهریزی شده است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد گفت: برگزاری جشنوارههای شعر و داستان، برگزاری همایش اسوههای صبر و مقاومت و تجلیل از نویسندگان زن، اجرای طرحهای «سلالهها» و «خورشید خانهات باش»، برگزاری ۲۱ نمایشگاه با موضوع زن و مقاومت در مدارس و ثبت و ضبط خاطرات همسران شهدای استان از دیگر اقدامات این ادارهکل در سال ۱۴۰۱ بود.
آسمند با اشاره به پوشش خبری همه رویدادهای حوزه ایثار و شهادت در خبرگزاری دفاع مقدس استان، ادامه داد: همچنین در یک سال گذشته ۲۶ سایت خبری و روزنامه اخبار مربوط به حوزه دفاع مقدس استان را پوشش دادند.
وی متذکر شد: هنرمندان، نویسندگان، پژوهشگران و برخی دیگر از اقشار در اجرای برنامههای حوزه دفاع مقدس فعالیت داشتند که در این راستا از افرادی که در سال ۱۴۰۱ بیشترین همکاری را با ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس انجام دادند، تقدیر میشود.
انتهای پیام/ مرضیه جوشن