به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، آیین اختتامیه بیستمین دوره جایزه ملی انتخاب بهترین کتاب سال دفاع مقدس با حضور «محمدمهدی اسماعیلی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «غلامعلی حداد عادل» رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، «حمیدرضا حاجیبابایی» رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، سردار سرتیپ بسیجی «بهمن کارگر» رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، حجتالاسلام «مهدی ایمانیپور» رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سردار «محمدقاسم ناظر» مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، سردار «عباس بایرامی» رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس، «یاسر احمدوند» معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از خانوادههای معظم شهدا، ایثارگران و اهالی قلم، نویسندگان و فرهیختگان حوزه ادبیات و کتاب در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم طی سخنانی، ضمن گرامیداشت روز شهدا اظهار داشت: جایزه ملی انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس ابتکار خوبی است که هر سال سردار کارگر در بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس و همکارانشان موفق به انجام این مهم شدهاند.
وی حوزه دفاع مقدس را یک گنجینه بیپایان برای حوزه فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی ما خواند و گفت: این حوزه آنقدر حرف ناگفته دارد که بیم داریم فرصت انتقال و بخش مهمی از آنها را به نسل بعدی نداشته باشیم.
اسماعیلی با تاکید بر اینکه آثار تولید شده در حوزه دفاع مقدس بیشترین خواننده و تاثیرگذاری را داشته است، افزود: کارهای کمنظیری در نشر دفاع مقدس پدید آمده که رکورد چاپهای متعدد را زده است. این استقبال هم به دلیل جذابیت ذاتی و افرادی است که در این آثار درباره آنها صحبت میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن اشاره به افراد مختلف اثرگذار و مروج آثار دفاع مقدس، تاکید کرد: شاید مهمترین سهم را خود رهبری حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی دارد که با یک نگاه ویژه به این موضوع در کشور جایگاه و رتبه بخشیده است عمده تقریظهای مقام معظم رهبری در مورد این دسته از کتابها است و بعضی از نویسندگان را ایشان به جامعه فرهنگی معرفی کردهاند.
اسماعیلی ادامه داد: در همین فضا شخصیتی مثل حمید حسام پیدا میشود که شهید چیتسازیان را معرفی میکند که و مقام معظم رهبری هنگام یادآوری جملات این شهید عالیمقام، بغض میکنند. در واقع آن عظمت شهید چیتسازیان است که وقتی در قلمرو آن فردی مثل حسام جان میگیرد، بازتاب پیدا میکند و این قدرت نویسندگان این حوزه است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه دفاع مقدس ما معجزه آفریده است و باید اینها را به زبان آورد، اضافه کرد: ادبیات انقلاب اسلامی آنقدر جذاب است که هر جای دنیا ارائه شود دنیا را شیفته خود میکند شاید نسل جوان امروز ما نمیداند انقلاب اسلامی و دفاع مقدس چه افتخاری برای او خلق کرده و چه گنج بزرگی را در اختیار آنها قرار داده است.
اسماعیلی در ادامه با بیان اینکه در چنین جشنوارههایی تلاش میکنیم یاد بزرگان و مجاهدان فی سبیلالله را زنده کنیم، اظهار داشت: در جشنواره فیلم فجر امسال چندین اثر ناب در مورد شهدا به تصویر کشیده شد نمونه آن فیلم «غریب» درباره شهید بروجردی این مسیح کردستان است که هر بینندهای با هر سلیقهای، این فیلم و فیلمهای شبیه آن را میبیند، به عظمت شهدای ما پی میبرد و میفهمد چرا دههها است که امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی اینطور با حسرت از جایگاه شهدا صحبت میکنند و چرا ما باید اینها را معرفی کنیم.
وی با تاکید بر اینکه حوزه کتاب بسیار مهم است و تاثیر آن ماندگار است گفت کارهایی که امروز دوستان در بخشهای مختلف کتاب دفاع مقدس انجام میدهند ثبت و ضبط یک دوره طلایی برای آینده جامعه بشری است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص کتابهای دفاع مقدس گفت ما نباید به ایران محدود شویم. این آثار باید به زبانهای مختلف ترجمه و عرضه شود. البته در مجموعههای مختلف هم تدبیرهای خوبی اندیشیده و کارهای ارزنده انجام شده، که امید است توسعه پیدا کند.
انتهای پیام/ ۱۲۱