به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، در شرایطی که با روی کار آمدن کابینه راست افراطی رژیم صهیونیستی به ریاست بنیامین نتانیاهو از چند ماه گذشته، عرصه داخلی فلسطین اشغالی در متشنجترین و پیچیدهترین وضعیت خود طی چند سال گذشته قرار گرفته و صهیونیستها شاهد اختلافات بیسابقه میان مقامات سیاسی و نظامی هستند، محافل و کارشناسان اسرائیلی سناریوهای خطرناکی برای این رژیم در سطوح مختلف ترسیم میکنند.
فرسایش پروژه عادیسازی اسرائیل با اعراب
اقدامی که روز گذشته نتانیاهو در برکناری «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به دلیل انتقاد وی از طرح کابینه جدید برای تغییر در ساختار قضایی اسرائیل انجام داد موجب شده تا هشدارها درباره قرار گرفتن اسرائیل در مسیر نابودی و تجزیه بیشتر شود.
در این زمینه بسیاری از طرفهای اسرائیلی درباره وارد شدن ضربه بزرگ به موقعیت این رژیم در منطقه هشدار داده و ابراز نگرانی شدید و تاکید کردند که این روند میتواند پروژه عادیسازی با کشورهای عربی را نیز تحت تاثیر قرار دهد؛ چرا که فضای متشنج و اختلافات داخلی در جامعه اسرائیلی بر سرمایهگذاری کشورهای عربی در اسرائیل (فلسطین اشغالی) تاثیر منفی میگذارد. همچنین در این شرایط اسرائیلیها با چشم باز درحال تماشای فروپاشی اقتصاد خود و انتقال سرمایهها به بانکهای خارجی هستند.
شب گذشته یک منبع ارشد امنیتی و سیاسی در تلآویو فاش کرد که امارات یک پیام هشدار جدی برای اسرائیل ارسال و تاکید کرده که با ادامه شهرکسازیهای این رژیم در اراضی فلسطین مخالف است.
به گزارش تلویزیون رژیم صهیونیستی، سران سرویسهای امنیتی اسرائیل و در راس آنها فرماندهی ارتش به نتانیاهو هشدار دادند که طبق ارزیابیهای آنها پروژه عادیسازی با کشورهای عربی روز به روز درحال فرسایش بوده و کابینه باید برای مقابله با این خطر اقدامی انجام دهد.
اسرائیل در مسیر غرق شدن
در همین چارچوب «اوویر وینتر» کارشناس اسرائیلی در امور عربی و یکی از پژوهشگران برجسته در مرکز مطالعات امنیت داخلی این رژیم وابسته به دانشگاه تلآویو اعلام کرد، اعراب در دهههای گذشته پیشبینی کرده بودند که اسرائیل در مسیر غرق شدن حرکت میکند و امروز با توجه به شکست اسرائیل در بازسازی بافت داخلی خود به دلیل شکافهای سیاسی و اجتماعی، ارزیابیها نشان میدهد که این اتفاق (غرق شدن اسرائیل) در آینده رخ خواهد داد و بنابراین نباید خطراتی که دشمنان اسرائیل برای آن بیان کردهاند، نادیده بگیریم.
وی در مقالهای که در وبسایت «زمان اسرائیل» منتشر شد اعلام کرد، روابط اسرائیل با دوستان سازشکار خود در منطقه به ویژه اعراب شاهد ظهور نشانههای هشدارآمیز درباره عقبگرد این روابط است؛ آن هم درحالی که بنیامین نتانیاهو به قدرت اسرائیل برای گسترش توافقهای عادیسازی افتخار میکرد. اما اکنون تحرکات کابینه نتانیاهو موجب شده تا دو منبع اصلی قدرت اسرائیل در منطقه در معرض تهدید قرار بگیرد: اول، حضور تلآویو در منطقه به عنوان راه نفوذ کشورهای عربی به آمریکا و غرب و دوم فرصتهای همکاری اقتصادی با کشورهای عربی که موجب رونق اقتصاد اسرائیل میشود.
این خاورشناس صهیونیست افزود، عادیسازی روابط با کشورهای عربی برای اسرائیل یک اصل راهبردی بود که این کشورها را برای سازش با تلآویو تشویق میکرد. اما اکنون در سایه تحولات اخیر منطقه و نیز درگیری اسرائیل در بحران داخلی خود و پیامدهای آن در آینده، روابط با اعراب به شدت تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
خطر نابودی اقتصاد رژیم صهیونیستی
این تحلیلگر اسرائیلی تصریح کرد، کشورهای سازشکار عربی نگرانند که بحران داخلی اسرائیل براقتصاد آنها به ویژه در بخش فناوری پیشرفته تاثیر منفی بگذارد. این مسئله موجب کاهش شدید سرمایهگذاریها در اسرائیل (فلسطین اشغالی) و از بین رفتن اعتماد سرمایهگذاران خواهد شد. شرایط اقتصادی و سیاسی کنونی اسرائیل فضای تجاری آن را برای سرمایهگذاران خارجی تاریک میکند و موجب میشود تا این فضا برای مشتریان خارجی از جمله کشورهای عربی جذابیتی نداشته باشد.
وی ادامه داد، بنابراین سرمایهگذاریهای خارجی به مرور در اسرائیل (فلسطین اشغالی) کاهش خواهد یافت و این یعنی توافقهای عادی سازی نیز در معرض خطر قرار میگیرد و حتی ممکن است این توافقها لغو گردند؛ مسئلهای که آسیب جدی به موقعیت اسرائیل در میان کشورهای عربی و به طور کلی جهان وارد خواهد کرد.
معاریو: اسرائیل در حال سوختن
نشریه معاریو نیز در سرمقالهای با عنوان «اسرائیل در حال سوختن» نوشت جهان عرب، اعتراضات و طوفان سیاسی در اسرائیل را جشن میگیرد.
هشدار امارات به نتانیاهو
از سوی دیگر «خلدون مبارک» فرستاده امارات متحده عربی که هفته گذشته به اراضی اشغالی سفر کرد در دیدار با نخستوزیر و رئیس رژیم صهیونیستی نگرانی خود را درباره رفتار این رژیم با فلسطینیان ابراز کرده و هشدار داد که لغزش اسرائیلیها در ماه مبارک رمضان علیه فلسطینیان ممکن است به تضعیف توافق عادیسازی با ابوظبی منجر شود. این مسئول ارشد اماراتی به نتانیاهو هشدار داد که رفتارهای کابینه اسرائیل موجب ایجاد تنش در روابط میان دو طرف خواهد شد.
شبکه کان رژیم صهیونیستی گزارش داد که «محمد بن زاید آل نهیان»، خلدون مبارک مشاور ارشد خود را برای انتقال پیام خود به کابینه نتانیاهو به اسرائیل (فلسطین اشغالی) فرستاده بود و این پیام درباره رفتار اسرائیل با فلسطینیان بود. خلدون در این سفر علنا به نتانیاهو گفت: این رفتارهای کابینه اسرائیل هرگونه پیشرفت احتمالی در روابط با امارات و سایر کشورهای عربی را به خطر میاندازد. برخی از سیاستمداران اسرائیلی از خشونت حمایت میکنند و این با ماهیت توافقهای عادیسازی تعارض دارد و ثبات منطقه را به خطر میاندازد.
به گزارش رسانههای عبری، قرار بود نتانیاهو ژانویه گذشته اولین سفر رسمی خود را به ابوظبی انجام دهد، اما بعد از اقدامات افراطی کابینه وی و یورش «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی به مسجدالاقصی و هتک حرمت این مکان مقدس، بن زاید این سفر را لغو کرد.
شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که از آن زمان تاکنون نتانیاهو دیگر به امارات دعوت نشده و او به وزرای کابینه خود گفته تا زمانی که وی سفر رسمی به ابوظبی نداشته باشد، هیچ یک از آنها نمیتوانند به امارات سفر کنند.
اکنون جامعه اسرائیلی با چندپارچگی مواجه شده و حتی مقامات و سیاستمداران از اینکه تبعات اختلافات سیاسی آنها به عرصه اجتماعی این رژیم کشیده شود، ابایی ندارند. به همین دلیل است که مقامات صهیونیست برای نخستین بار از اصطلاح «جنگ داخلی» و «فروپاشی از درون» استفاده میکنند.
«عاموس یادلین» رئیس سابق بخش اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی و مدیر کنونی مرکز مطالعات امنیت داخلی این رژیم که بزرگترین مرکز راهبردی و تصمیمساز اسرائیل محسوب میشود، اخیرا در یک اعتراف بیسابقه به جمله معروف «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزبالله مبنی بر اینکه اسرائیل سستتر از خانه عنکبوت است اشاره کرد و اظهار داشت: حزبالله برای نابودی اسرائیل نیازی به موشکهای نقطهزن ندارد؛ زیرا ما از درون درحال فروپاشی هستیم. ما اکنون در کابینه اسرائیل افرادی را میبینیم که بهجای اینکه مشغول مسئله ایران و حزبالله باشند، موجب تشدید درگیریها و تفرقهها میشوند.
نیروهای وابسته به کابینه نتانیاهو به شدت در حال سرکوب تظاهرات کنندگان هستند و کارشناسان معتقدند که این یک نقطه ضعف بزرگ برای این کابینه در ابتدای کار و بیانگر عمق بحران داخلی و فروپاشی اجتماعی اسرائیل است. چپگرایان اسرائیلی معتقدند که ادامه کار کابینه نتانیاهو به معنای تحریک اسرائیلیها و کشاندن آنها به خیابانهاست؛ مسئلهای که زمینه ساز یک درگیری داخلی بزرگ است. تقریبا همه اسرائیلیها به این نتیجه رسیدهاند که این رژیم دچار وضعیت دوقطبی شده و دیگر چیزی به نام اتحاد وجود ندارد و این مسئله به نفع دشمنان اسرائیل است.
انتهای پیام/ 118