به گزارش خبرنگار دفاعپرس از همدان، «سیدهادی مصطفوی» معاون قضایی دادگستری کل استان همدان امروز (چهارشنبه) در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در حوزه فرهنگ مصالحه، تولیدات فضای مجازی بسیار موثر است و یک تصویر یا ویدئوی یک دقیقهای در فضای مجازی اثرگذاری بسیار بالایی دارد.
وی افزود: خبرنگاران رسانههای جمعی بسیار در این امر نقش دارند در زمانهای گذشته شعر یک شاعر خیلی تاثیرگذار بود و رسانه آن زمان شاعر بود، امروز با این همه تهاجم فرهنگی در این حوزه باید کارهای موثری انجام شود.
معاون قضایی دادگستری کل استان همدان با بیان اینکه ۹۰ درصد پرونده های قتل بدون برنامه ریزی قبلی است، افزود: به شهرداری پیشنهاد دادم که المانی در میادین شهر با عنوان اینکه عصبانیت کلید همه شریها و بدیها است طراحی کنند که نقش مهمی در ترویج فرهنگ مصالحه و عذرخواهی کردن دارد.
وی عنوان کرد: در خیلی از پروندهها برای رو کم کردن شکایت میکنند، این عمر ما اینقدر طولانی نیست تا وقتمان را در مسیر راههای دادگستری طی کنیم و باید همه تلاش کنیم تا فرهنگ مصالحه ترویج پیدا کند.
مصطفوی با اشاره به تشکیل ستاد صبر در اداره کل دادگستری، گفت: ستاد صبر متشکل از صلح، بخشش و رضایت است و پویشهایی را در سطح کشور و استانی راه اندازی میکند، امسال نیز از میلاد امامحسین (ع) تا میلاد امام رضا (ع) پویشی تحت عنوان «به حرمت امام رئوف میبخشم» راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه ظرفیت بالایی از لحاظ فرهنگ مصالحه در استان همدان وجود دارد، افزود: سال گذشته ۲۲ پرونده قصاص نفس منتهی به رضایت شده است و در این راستا استان همدان رتبه اول را دارد
معاون قضایی دادگستری کل استان همدان با تاکید بر نقش رسانه در اینکه استان همدان در زمینه حل اختلاف به یک برند تبدیل شود، گفت: در بعضی از شهرستانها ریش سفیدها پا در میانی میکنند و در برخی مناطق به حرمت سادات بخشش میکنند که این فرهنگ بسیار میتواند ترویج پیدا کند.
وی با اشاره به برگزاری طرح شمیم رضوی در امامزاده و بقاع متبرک استان همدان، گفت: در این طرح به حل و فصل و بررسی مشکلات خانوادهها پرداخته میشود و دادگستری متولی این امر است.
مصطفوی با تاکید بر اینکه بر عدم موازیکاری در بحث مصالحه گفت: باید همه حوزههایی که در این خصوص فعالیت میکنند تجمیع و یک آمار صحیحی در بحث مصالحه انتشار داده شود.
وی با بیان اینکه در زمینه ترویج فرهنگ مصالحه باید اطلاعرسانی عمیق صورت گیرد، متذکر شد: در مساجد کمیته مصلحین وجود دارد اما بعضا مردم توجیه نیستند که نیاز به اطلاع رسانی بیشتری دارد.
انتهای پیام/