یادداشت/ قاسم الازمنی

عملیات امام مهدی (عج) با کمترین عده و اهدافی بزرگ

قابل باور نیست که عملیات امام مهدی (عج) با شرکت ۲۰۰ نفر از رزمندگان تا این حد تاثیرگذار باشد، این عقیده برای آندسته افرادی است که صرفا مادیات و تجهیزات را ملاک عمل و موفقیت می‌دانند.
کد خبر: ۵۸۱۵۲۷
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۶ - 06April 2023

گروه استان‌های دفاع‌پرس - «قاسم الازمنی» پیشکسوت دفاع مقدس؛ سربازان رژیم بعث عراق، با سرشار غرور برای اشغال شهر سوسنگرد پیش روی می‌کردند که عده‌ای از رزمندگان، اگرچه تعداد آنان اندک و فاقد تجهیزات مناسب بودند، ولی سرشار از روحیه، توکل و ایمان بالای آنان عملیاتی را خارج از قوائد نظامی و کلاسیک انجام دادند که مانع از پیشروی آن برای اشغال این شهر شد.

دشمن همچنان با پیش روی خود، به دروازه شهر سوسنگرد نزدیک می‌شدند، عدم موفقیت عملیات‌های ۲ ماه گذشته، مانع از ادامه کار رزمندگان نمی‌شد، برخی از فرماندهان از جمله شهید باقری به این باور رسیدند که بعضا عملیات‌های کلاسیک کار ساز نیست، لذا این عملیات را بشکل غیرکلاسیک و محدود آفندی چریکی برای حمله به دشمن طراحی و به اجرا درآوردند، قابل باور نیست که عملیاتی با شرکت ۲۰۰ نفر از رزمندگان تا این حد تاثیرگذار باشد، این عقیده برای آندسته افرادی است که صرفا مادیات و تجهیزات را ملاک عمل و موفقیت می‌دانند، عملیات امام مهدی (عج) همچون بسیاری از عملیات‌های مشابه ثابت کرد که ایمان به هدف، بیش از سایر امکانات تاثیرگذار خواهد بود. تجهیزات نظامی رزمندگان در این عملیات، تعداد محدودی از سلاح‌های سبک و حداکثر چند قبضه آرپی‌چی ۷ بود.

عملیات مذکور در ساعت ۷:۳۰ مورخه ۲۶ اسفند ۱۳۵۹ از ۴ محور با هدف عقب راندن دشمن از شهر سوسنگرد و منطقه اطراف آن انجام شد.

دشمن با اطلاعاتی که از عدم آمادگی رزمندگان، بلحاظ تجهیزات و نفرات کسب کرده بود، چنین عملیاتی را تصور نمی‌کرد و همین امر موجب غافلگیری آنان شده و یک گردان مکانیزه دشمن را نابود کردند، تاثیر این عملیات، علاوه بر دست آورد‌های نظامی، برای رزمندگان روحیه بخش بود.

شهید «اسحاق عزیزی» یکی از فرماندهان حاضر در این عملیات، با طراحی دیگر، چندین کانال حفر و رزمندگان از طریق زیر زمین، به اردوی دشمن رسیدند و تجربه‌ای برای عملیات «تپه‌های الله اکبر» بشمار می‌رود.

یکی دیگر از نکات برجسته در این عملیات، نقش آفرینی آقای «فتح الله همتی»، معروف به «دایی همت» بود که با ساخت پل ۸۵ متری چوبی برروی رودخانه، جاده سوسنگرد ـ بستان را متصل کرد.

قبل از احداث این پل، بدلیل موقعیت عراقی‌ها، امکان جابجایی نیرو‌ها با قایق وجود نداشت، تنها حل مشکل ساخت پل بود که این مشکل با عنایت خداوند متعال، توسط این رزمنده خرم آبادی برطرف شد.

پل مذکور در عملیات‌های متعدد مورد استفاده قرار گرفت؛ بعد‌ها هم که نیرو‌های حزب بعث از این منطقه فاصله گرفتند، یک پل خاکی در آنجا ساخته شد.

انتهای پیام/ 

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار