گروه اخبار داخلی دفاعپرس_ سمانه حسنخانی؛ موضوع اقتصاد بیش از یک دهه است که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی در ردیف شعارهای سال قرار گرفته است.
این شعارها براساس چشمانداز کشور تعیین میشود تا به افق پیشبینی شده برسد. نامگذاری سال ۱۴۰۲ به عنوان «مهار تورم و رشد تولید» از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی و تاکید ایشان بر مردمی سازی به ویژه در حوزه اقتصاد باید نقشه راه روشنی برای سال ۱۴۰۲ باشد.
مسئولان و مدیران در حدود وظایف و اختیارات خود در برنامه هفتم توسعه و منشور حکمرانی مردمی باید در راستای تحقق شعار سال تلاش کرده و برای رفع موانع تولید اقدام کنند.
با توجه به چند دهه تحریم ایران و تورم به وجود آمده ناشی از نقدینگی و بی انضباطی مالی، موضوع تولید برای توسعه و در سفره مردم دیده شدن، با موانع جدی مواجه است که باید برای رفع آنها با حداکثر توان تلاش کرد.
مخاطبان این شعار در بخشهای صنعت، معدن، تجارت، کشاورزی، اصناف و بازار و مشاغل مختلف باید موضوع مهار تورم و رشد تولید را با جدیت پیگیری کنند تا آرامش روانی و رفاه به جامعه ایران بازگردد.
یکی از تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام سال ۱۴۰۲، بر موضوع تقویت سرمایهگذاری و نقش اقتصاد دانش بنیان بر رشد تولید بود.
ایشان فرمودند: «همه باید تلاشهایشان متوجه کمک به رفع مشکلات کشور و مشکلات مردم باشد. حالا این رفع مشکلات گاهی با فعالیتهای بنیانی اقتصادی است، مثل تولید که یک فعالیت بنیانی است در اقتصاد، یعنی تولید یک کار اساسی است در اقتصاد. یا عرض کنم که کارهای انسانی و اسلامی مثل مواسات و کمکهای مردمی و همکاریهای مردمی با طبقات ضعیف جامعه.
سال ۱۴۰۲ بایستی این فعالیتها ادامه پیدا کند تا منتهی بشود این فعالیتهای سازنده به رونق زندگی مردم و گشایش سفرهی مردم بخصوص طبقات ضعیف.»
با توجه به تاکیدات رهبر انقلاب اسلامی پیرامون توسعه شرکتهای دانشبنیان مسئولان مربوطه پیرامون توسعه این شرکتها تلاش بیشتری کنند چون محصولات دانشبنیان به دلیل برخورداری از فناوریهای پیشرفته از ارزش افزوده بالاتری نسبت به کسبوکارهای سنتی بهرهمند هستند، و بیتردید شرکتهای دانشبنیان یکی از موتورهای رشد پایدار اقتصادی کشور هستند.
همچنین نقشآفرینی بیشتر آنها در اقتصاد کشور باید به هدف راهبردی مسئولان تبدیل شود تا شاهد تقویت اقتدار ملی و قدرت نرم کشورمان باشیم. حتی این شرکتها با بهرهمندی از تخصص خود میتوانند به مهار تورم و رفع معضل بیکاری در میان دانشآموختگان و فارغالتحصیلان دانشگاهها کمک شایانی کنند.
از منظر سرمایهگذاری هم در فعالیتهای دانشبنیان میتوان با سرازیرکردن منابع غیردولتی به حوزه فناوری در اقتصاد کشور رونق و نوآوری را به وجود آورد.
نتهای پیام/341