به گزارش گروه اجتماعی دفاعپرس، «سید مجید میراحمدی» معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور در حاشیه صد و نهمین جلسه ستاد مرکزی اربعین حسینی و در جمع خبرنگاران ضمن تسلیت ایام شهادت امیرالمومنین (ع)، اظهار داشت: امروز جلسه ستاد مرکزی اربعین با حضور استانداران ایلام، کرمانشاه، خوزستان، کردستان و آذربایجان غربی برگزار شد و مسائل اساسی و اولویتدار اربعین ۱۴۰۲ مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور خاطرنشان کرد: در این جلسه اشکالات و نواقص اربعین سال گذشته از جمله ازدحام جمعیت در پایانههای مرزی، مشکل حمل و نقل و خدمات به زائران و خدمات مختلف بهداشتی، درمانی، تغذیه و اسکان زائران و مشکل صدور گذرنامهها مورد بررسی قرار گرفت که برای هر یک زمانبندی مشخصی تعیین شد.
وی تصریح کرد: گزارشی از توافقات خوبی که با وزارت کشور عراق برای تسهیل امور اربعین صورتگرفته، از جمله پذیرش زائران در عراق با گذرنامه ویژه اربعین که هم هزینه آن برای زائران کمتر خواهد بود و هم به سرعت صادر خواهد شد، ارائه شد.
میراحمدی در ادامه با اشاره به تلاش برای برنامهریزی جهت انتظامبخشی به سفر زائران و انتخاب زمان رفت و برگشت از سوی زائران گفت: امسال به دنبال این هستیم که از قبل مشخص شود که هر زائر از چه تاریخ و از کدام مرز عبور کند و چه زمانی و از کدامین مرز بازگردد.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور با اشاره به درخواست دولت عراق بهمنظور اعلام میزان ورود زائران اظهار کرد: در فصل گرما به دنبال این هستیم تا زائران حداقل توقف در مرز را داشته باشند که لازمه آن برنامهریزی از قبل و همکاری زائران است.
وی با بیان اینکه عملیات اجرایی اربعین از ابتدای امسال آغاز شده است، اذعان کرد: انشالله همه مدیران با اقدامات عملیاتی خود تلاش خواهند کرد که اربعین باشکوهتر، منظمتر و سهلتری را پشت سر بگذاریم.
میراحمدی اظهار کرد: برای اینکه بتوانیم عملیات عظیم اربعین را به خوبی مدیریت کنیم سامانهای طراحی کردیم که در آن کلیه برنامهها اساسی و پروژههای اولویتدار را در آن ثبت میکنیم و بهطور روزانه توسط وزیر کشور، استانداران و کمیتهها نحوه پیشرفت و تأمین منابع را کنترل میکنند تا از هیچ برنامه اساسی غفلت نکنیم و بر برنامهها تمرکز کنیم.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور بیان کرد: یکی از برنامههایی که در حال بررسی آن هستیم این است که از این وضعیت فعلی که نه ما میدانیم و نه زائر از قبل میداند که چه تاریخی به کدام مرز مراجعه کند و چه زمانی از کدام مرز میخواهد بازگردد، رها شویم.
وی ادامه داد: به دنبال این هستیم از طریق یک سامانه به طور الزام آور هم زمان رفت زائر و هم زمان برگشت زائر را با نظر زائر مشخص کنیم؛ چرا که ظرفیت مرزها مشخص است و قاعدتاً اگر در مرزی ازدحام جمعیت داشته باشیم از قبل به زائر اعلام میشود که از کدام مرز خارج خواهد شد.
میراحمدی در پاسخ به سوالی درخصوص خروج ستاد اربعین از زیرمجموعه وزارت کشور گفت: پیشنهادی در شورای عالی حج با حضور رئیس جمهور مطرح شد که رئیس جمهور بر حضور ستاد مرکزی اربعین تاکید کردند و تغییری ایجاد نخواهد شد.
انتهای پیام/341