به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاعپرس، پس از انتصاب سرهنگ علی صیاد شیرازی به سمت فرماندهی نیروی زمینی ارتش در مهر سال ۱۳۶۰، با توجه به روحیات انقلابی و جهادی وی، زمینه برای اتحاد و وحدت هرچه بیشتر بین سپاه و ارتش فراهم شد که ماحصل آن موفقیت و پیروزی در عملیاتهای مهمی همچون طریقالقدس، فتحالمبین و بیتالمقدس و... بود.
جدای از این مسئله اقتدار و قدرت شهید صیاد در متقاعد کردن فرماندهان ارتش با همراهی با طرحهای ارائهشده از سوی فرماندهان سپاه، از خصوصیات بارز و مهم شهید صیاد بود که نقش تأثیرگذاری در موفقیت عملیاتها داشت.
ازجمله عملیاتهایی که در آن، این نقش صیاد بیشازپیش برجسته شد و در همراهی ارتش با طرح عملیاتی سپاه اثرگذار بود؛ عملیات فتحالمبین بود که در دوم فروردین ۱۳۶۱ در غرب کرخه انجام شد و با آزادسازی ۲۴۰۰ کیلومتر از سرزمین اسلامی ایران همراه شد.
روایت سردار مرتضی قربانی
سردار مرتضی قربانی فرمانده لشکر ۲۵ کربلا در دوران دفاع مقدس در کتاب تاریخ شفاهی خود با عنوان «در مسیر پیروزی» به بیان نقش شهید صیاد شیرازی در متقاعدسازی فرماندهان ارتش در همراهی با طرح مانور عملیاتی سپاه در جریان عملیات فتحالمبین پرداخته که به مناسبت سالروز شهادت امیر سپهبد شهید علی صیاد شیرازی منتشر میشود:
«ارتشیها گمان نمیکردند که این عملیات را بتوانند با موفقیت انجام دهند، چون بخش وسیعی از این منطقه، از تپههای اللهاکبر به سمت مرز و شمال بستان، منطقه رملی بود. سپاهیها اعتقاد داشتند که ما میتوانیم نیروها ر ا از این رملها عبور بدهیم و دشمن را دور بزنیم، ولی ارتشیها میگفتند این طرح تلفات زیادی دارد و بهشدت مخالفت میکردند.
ما اعتقاد داشتیم که خدا کمک میکند، ولی ارتشیها نگاهشان کلاسیک بود. آنها در ابتدا به دلیل وجود تپههای رملی مخالف بودند، ولی خود صیاد شیرازی بهتدریج متقاعدشان کرد. او نهم مهر سال ۱۳۶۰ به فرماندهی نیروی زمینی ارتش منصوب شد و به منطقه آمد و در جلسات شرکت کرد.
بعد از بحثهایی که بین ارتشیها و سپاهیها شد، او همه ارتشیها ر ا ملزم کرد که عملیات انجام بگیرد. منتها زمان عملیات را ما تعیین میکردیم.
حضور صیاد شیرازی و سیروس لطفی فرمانده لشکر ۱۶ زرهی، همه برادران ارتشی را پایکار آورد و بهترین هماهنگی بین ارتش، سپاه و جهاد انجام شد.»
منبع:
رزاق زاده، امیر، در مسیر پیروزی: تاریخ شفاهی دفاع مقدس: روایت: مرتضی قربانی، تهران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، چاپ اول ۱۳۹۸، صفحات ۲۳۰، ۲۳۱
انتهای پیام/ 141