عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با دفاع‌پرس:

افزایش قیمت دلار توجهات را به سمت دانش‌بنیان‌های داخلی معطوف کرد/ دانشگاه‌ها به صنایع نزدیک شوند

پاک‌فطرت گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان به مرور وضعیتشان در حال تثبیت شدن است و افزایش قیمت دلار هم باعث شده است کسانی که در کار تولیدی هستند و نیاز به ماشین‌آلات دارند، توجه‌شان معطوف به داخل کشور شود.
کد خبر: ۵۸۳۵۷۰
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۳:۲۸ - 17April 2023

افزایش قیمت دلار توجهات را به سمت دانش‌بنیان‌های داخلی معطوف کرد/ دانشگاه‌ها به صنایع نزدیک شوند«علیرضا پاک‌فطرت» عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اخبار داخلی دفاع‌پرس، با اشاره به وابستگی بیش از حد به واردات ماشین‌آلات صنعتی در شرایط تحریمی، اظهار داشت: معتقدم شرکت‌های دانش‌بنیان به مرور وضعیتشان در حال تثبیت شدن است و متأسفانه یا خوشبختانه افزایش قیمت دلار هم باعث شده است کسانی که در کار تولیدی هستند و نیاز به ماشین‌آلات دارند، توجهشان معطوف به داخل کشور شود.

پاک‌فطرت تصریح کرد: خوشبختانه مهندسی معکوس ساخت ماشین‌آلات صنعتی در داخل کشور در حال انجام است و دانش‌بنیان‌ها رو به پیشرفت هستند، در این میان دانشگاه‌ها از صرف فعالیت‌های تئوریک باید فاصله بگیرند و به صنایع نزدیک‌تر شوند.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دانشجویان و اساتید ایرانی از سطح سواد بسیار خوبی برخوردار هستند، گفت: ما در نهایت با تبدیل تئوری به صنعت باید تولید ثروت کنیم، ما در فرآیند صنعتی‌سازی و تبدیل علم به ثروت دیر عمل می‌کنیم، اگر این فرآیند تسریع شود، معتقدم بسیاری از مشکلاتی که اکنون در کشور درخصوص واردات ماشین‌الات صنعتی وجود دارد، رفع می‌شود.

وی با بیان اینکه نباید از علم روز دنیا عقب افتاد، افزود: معتقدم ایرادی ندارد اگر بتوانیم صنایع به‌روز را برای صنایع کوچک‌تر و واحد‌های تولیدی در داخل کشور وارد کنیم، زیرا در هر صورت واردات ماشین‌الات صنعتی بهتر از واردات محصولات نهایی است، متأسفانه در برخی موارد ما به جای واردات صنعت محصولات نهایی را وارد کشور می‌کنیم.

پاک‌فطرت تصریح کرد: معتقدم شرکت‌های دانش‌بنیان به رغم اینکه دیر تشکیل شده‌اند، اما سرعت رشد و پیشرفتشان خوب است.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که وضعیت ارتباط بین معاونت علمی نهاد ریاست‌جمهوری و صنایع کشور چگونه است؟ گفت: بنظرم وضعیت این ارتباط خوب نیست، زیرا، تا زمانی که ما به دانشگاه‌هایمان پول می‌دهیم، خیلی به سمت خودکفایی و درآمدزایی نمی‌روند.

وی تأکید کرد: دانشگاه‌ها را باید وادار کرد که خودشان برای خودشان بودجه و امکانات تهیه کنند، شاید از ده دانشگاه برتر دنیا هفت مورد آن غیر انتفاعی است، به این معنی که خودکفا هستند و می توانند هزینه و بودجه را خودشان تأمین کنند.

پاک‌فطرت با بیان اینکه فارغ‌التحصیلان و دانشجویان این دانشگاه‌ها مستقیم از دانشگاه وارد صنعت می‌شوند، گفت: دانشگاه‌های ما هم باید به این سمت حرکت کنند که ارتباط خود را با صنایع تقویت کنند، از این جهت معتقدم یکی از نکاتی که معاونت علمی نهاد ریاست‌جمهوری باید به آن توجه داشته باشد تدوین آیین‌نامه ارتباط بین صنعت و دانشگاه است.

انتهای پیام/371

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار