به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، غرب بر اساس راهبرد مهار روسیه از طریق تداوم جنگ نیابتی در اوکراین بر تداوم تامین تسلیحات و ارسال کمکهای نظامی به اوکراین اصرار دارد.
دامنه این اقدامات در چند ماه گذشته به ارسال تانک، جنگنده، پهپاد و موشکهای پیشرفته زمین به هوا نیز گسترش یافته که نشاندهنده تدارک مفصل غرب برای شدت دادن به درگیریها در اوکراین است.
اخیراً و پس از افشاء اسناد محرمانه پنتاگون توسط یکی از کارکنان وزارت دفاع آمریکا، حقایق جدیدی از رویکرد جنگ افروزانه غرب در اوکراین آشکار شد که توجه محافل رسانهای را به دنبال داشت. بر اساس اسناد منتشر شده که مربوط به ۲۳ مارس (سوم فرودین ۱۴۰۱) است، انگلیس که ارشدترین مقاماتش در سطح خاندان سلطنتی همچون شاهزاده هری، کشتار انسانها در عملیات نظامی انگلیس را برابر با ریختن مهرههای شطرح میدانند با ۵۰ نیرو دارای بزرگترین واحد ویژه در اوکراین است. پس از لندن، لتونی (با ۱۷ نفر)، فرانسه (با ۱۵ نفر)، ایالات متحده (با ۱۴ نفر) و هلند (با یک نفر) در رتبههای بعدی قرار دارند.
این در حالی است که «اولکسی رزنیکوف»، وزیر دفاع اوکراین در واکنش به انتشار این اسناد گفت که ادعاها درباره حضور سربازان ناتو در کشورش صحت ندارد.
در همین حال مقامات آمریکایی نیز ضمن تأکید بر آنکه افشای این اسناد پیامدهای امنیتی ناگواری به همراه دارد، مدعی لزوم بررسی ابعاد آن شدهاند. در همین چارچوب بیبیسی، رسانه خاندان سلطنتی انگلیس که توئیتر رسماً در کنار پستهای آن از عبارت "برخوردار از منابع مالی دولتی" را درج کرده برای منحرف نمودن افکار عمومی از موضوع حضور نیروهای نظامی این کشور در اوکراین مدعی شده که وزارت دفاع بریتانیا براساس سیاست رسمی خود در مورد چنین موضوعاتی، از اظهارنظر خودداری کرده و صرفا با انتشار توییتی اذعان نموده: «اطلاعات ادعایی محرمانه حاوی موادی است که دقت آنها به طور جدی زیر سوال است.» در این توییت همچنان ذکر شده: «خوانندگان (این اسناد) باید محتاط باشند و دربست ادعاهایی را قبول نکنند که بالقوه ممکن است باعث انتشار اطلاعات نادرست شود.»
اشاره به احتمال نادرست بودن این اطلاعات در حالی است که در آذر ماه ۱۴۰۱ یک ژنرال ارشد انگلیسی اعتراف کرد که نیروی دریایی این کشور در ماه آوریل در اوکراین عملیاتهایی با ریسک بالا انجام داده است. در کنار موضع گیریهای دو پهلوی رسانههای انگلیسی در این خصوص، تلاش برای ناجی نشان دادن سربازان این کشور برای توجیه حضور مستقیم آنان در جنگ اوکراین راهبرد دیگری است که به موازات خط خبری اصلی توسط رسانههای این کشور دنبال میشود
بیبیسی در ادامه گزارشهای خود در این خصوص مدعی شد؛ بریتانیا در حمایت از اوکراین با صدای بلند سخن گفته و بعد از آمریکا دومین اهداکننده کمکهای نظامی به کییف است.
انتشار اسناد محرمانه پنتاگون در کنار شواهد متعددی که از حضور مستقیم نیروهای نظامی ویژه و زبده کشورهای غربی در جنگ اوکراین از سوی رسانهها ارائه شده نشان میدهد، غرب در کنار ارسال مستمر تجهیزات نظامی مدرن به اوکراین و اعطای مستمر کمکهای مالی به کییف قصد دارد با حضور مستقیم در این جنگ، ضمن تقویت روحیه ارتش اوکراین که علی رغم تبلیغات گسترده و شوهای تلویزیونی پرتکرار در وضعیت روحی مناسبی نیست از همه ابزارهای خود برای جلوگیری از موفقیت مسکو در این نبرد استفاده نماید.
این حجم از سازماندهی نظامی غرب و سنگاندازی در مسیر شکلگیری راهحلهای سیاسی برای حل بحران که جدیدترین آن در مخالفت با طرح صلح ۱۲ مادهای چین انجام شد، پیامآور تداوم منازعه خونین دربحران اوکراین و تبعات منطقهای و بینالمللی آن است.
جنگ اوکراین برای طرفین درگیری یعنی روسیه و جبهه متحد غرب به نمایندگی کییف تبدیل به عرصهای برای حفظ و تقویت اعتبار سیاسی و اقتدار نظامی شده که طبیعتا با توجه به قدرت طرفین منازعه نمیتوان در کوتاه مدت به پایان آن از مسیر نظامی گری امیدوار بود.
تجربیات تاریخی متعدد نشان داده که سرنوشت نهایی هیچ جنگی در میدان نبرد تعیین نمیشود و تنها راهحلهای سیاسی و مبتنی بر گفتگو میتواند زمینهساز خاموشی آتش مرگبار سلاحها باشد.
اکنون، اما به نظر میرسد، غرب با استناد به تحلیلهایی که پشتوانه تاریخی ندارد و واقعیتهای میدان نبرد نیز بر آن صحه نمیگذارد، همچنان مسیر تداوم نظامیگری در بحران اوکراین را با شعار «امروز زمان جنگ است و نه صلح» ادامه میدهد.
مسیری که بهای آن نابودی بیش از پیش سرمایههای انسانی و اقتصادی مردم اوکراین و قهرمانسازی هالیوودی از عناصر پیش برنده اهداف غرب در ساختار سیاسی این کشور است.
منبع: نورنیوز
انتهای پیام/ ۱۳۴