میوه دیپلماسی ایرانی

سفر قریب‌الوقوع رئیس‌جمهور به سوریه که این روز‌ها محل آمدوشد دیپلماتیک کشور‌های عربی است، اهمیت فراوانی دارد.
کد خبر: ۵۸۶۲۶۵
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۰ - 01May 2023

میوه دیپلماسی ایرانیبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، پس از یک دهه ایستادگی، محور مقاومت توانست در بحران سوریه پیروزی خود را جشن بگیرد و سوریه، میزبان نخستین سفر رئیس‌جمهور کشورمان در طول ۱۲ سال اخیر باشد. سفری دو روزه که بنا به دعوت رسمی بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه و در رأس یک هیأت عالی‌رتبه اقتصادی - سیاسی، روز چهارشنبه صورت می‌گیرد. با پیروزی محور مقاومت که در بحران سوریه به دست آمد، سفر رئیس‌جمهور کشورمان به دمشق دارای تأثیرات فرامنطقه‌ای و نقطه‌عطفی برای ایران است؛ چراکه کشور‌های درگیر در بحران سوریه با پذیرش شکست خود، یکی پس از دیگری اقدام به راه‌اندازی سفارتخانه‌های خود در سرزمین شام می‌کنند و به دنبال بازگشت بشار اسد به اتحادیه عرب هستند.

سفر پیش‌روی رئیسی به سوریه، اگر چه به تقویت و توسعه روابط دو کشور در تمامی حوزه‌ها کمک می‌کند، لیکن سایر کشور‌های منطقه نیز می‌توانند از آن استفاده کنند. کشور‌های منطقه در صف بازگشایی سفارتخانه‌های خود در دمشق قرار گرفته‌اند و یکی پس از دیگری درصدد عادی‌سازی روابط با سوریه برآمده‌اند و حتی به صورت رسمی از بشار اسد برای شرکت در اجلاس اتحادیه عرب که به زودی در ریاض برگزار می‌شود، دعوت کرده‌اند. بازگشت سوریه به جایگاه سنتی خود در منطقه که حمایت‌های ایران در این بازگشت بی‌بدیل است را می‌توان پیروزی جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت در سطح منطقه به‌شمار آورد.

سفر رئیسی به سوریه در دل تحولات شگرف منطقه‌ای

سفر رئیسی به سوریه که از زمان آغاز جنگ در این کشور در سال ۲۰۱۱ نخستین سفر رئیس‌جمهور ایران به‌شمار می‌رود، در حالی است که منطقه غرب آسیا در آستانه تغییرات اساسی قرار دارد. در همین‌باره، محمد جمشیدی، معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهوری روز شنبه طی مطلبی تأکید کرد: «‏غرب آسیا یک دوره تحول ژئوپلیتیک ۱۲ ساله به شدت پرتنش را طی کرده که پیروز قطعی آن، جمهوری اسلامی ایران و بازنده قطعی آن آمریکاست. جشن پیروزی مقاومت، در سفر سید ابراهیم رئیسی به سوریه برگزار خواهد شد.

رحمت الهی بر حاج قاسم شهید که به همه آموخت قدرت در میدان تنها راه موفقیت دیپلماسی است.» در واقع پس از توافق ایران و عربستان، منطقه شاهد تحولات گسترده‌ای است که تأکید بر شکست سیاست‌های آمریکا و رویکرد‌های رژیم صهیونیستی در منطقه دارد. سفر رئیس‌جمهوری کشورمان به سوریه پیش از دو حادثه عربی مهم صورت می‌گیرد: اول سفر قریب‌الوقوع بشار اسد به ریاض به دعوت رسمی پادشاه عربستان و دوم برگزاری نشست سران عرب در ریاض که قرار است طی آن، سوریه بر صندلی خود در اتحادیه عرب تکیه بزند.

برگزاری نشست پنج‌جانبه اردن با حضور سوریه

دیروز بود که وزارت خارجه اردن اعلام کرد نشست وزیران خارجه اردن، عربستان، عراق، مصر و سوریه به میزبانی امان، امروز دوشنبه برگزار می‌شود. وزیران خارجه اردن، مصر و عراق در نشست مشورتی شورای همکاری خلیج فارس که در ۲۵ فروردین‌ماه سال‌جاری در جده عربستان تشکیل شد، بر ضرورت حمایت از همه تلاش‌های انجام‌شده به منظور دستیابی به راهکار سیاسی بحران سوریه و بازگشت دمشق به اتحادیه عرب تأکید کردند.

سفر به سرزمین شام هم‌زمان با بحران در اراضی اشغالی

بی‌شک، موضوع عادی‌سازی روابط دیپلماتیک کشور‌های عربی و سوریه، بر جایگاه جمهوری اسلامی ایران تأثیر مثبت خواهد گذاشت؛ چراکه موفقیت امروز سوریه، در واقع موفقیت محوری است که سوریه در چارچوب آن، طی سال‌های گذشته با توطئه‌های کشور‌های غربی و منطقه‌ای، مقابله و مقاومت کرد. به بیان دیگر، با عادی‌سازی روابط سوریه با سایر کشور‌های عربی، جایگاه محور مقاومت نزد این کشور‌ها بهبود و ارتقاء خواهد یافت. در همین‌باره، کانال ۱۳رژیم اسرائیل گزارش داد که ایران به دنبال وحدت محور ایران، حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی و درصدد طرح جدیدی در خاورمیانه است. بنابراین، رژیم اسرائیل، سفر پیش‌روی رئیسی به سوریه را در چارچوب تحولات راهبردی منطقه، دنبال می‌کند، خاصه اینکه این سفر زمانی روی می‌دهد که شرایط داخلی اراضی اشغالی با بحران مواجه است و زمین زیر پای نتانیاهو سست‌تر از هر زمان دیگری به نظر می‌رسد.

منبع: صبح نو

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها