به گزارش خبرنگار دفاعپرس از مشهد، سردار سرتیپ دوم پاسدار «حسینعلی یوسفعلیزاده» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی در نشست شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی که در سالن شهید باهنر مشهد برگزار شد، اظهار داشت: همه ما تکلیف شرعی، انقلابی و ملی داریم تا مروج فرهنگ دفاع مقدس، ایثار و شهادت باشیم لذا جلسات شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی میتواند منشأ خیر و برکات زیادی باشد.
وی در ادامه با قدردانی از اقدامات صورت گرفته در راستای نشر ارزشهای دفاع مقدس در جایجای استان، افزود: به برکت حضرت رضا علیهالسلام و تکیه به ارواح طیبه شهدا و همت ایثارگران، سال گذشته 33 شهرستان و مرکز استان در مؤلفههای ارزیابی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس جایگاه ممتاز و اول را کسب کردهاند.
این مسئول یادآور شد: به همت آحاد مردم و دستگاهها، ساختارها و تشکلهای مردمنهاد فعال در حوزه دفاع مقدس استان، پرچم نشر ارزشهای دفاع مقدس و ایثار و شهادت در جایجای خراسان رضوی در اهتزاز است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی تصریح کرد: امسال ضمن تداوم حرکتها و تلاشها، اجرای برنامههای ابتکاری و خلاقانه مورد تأکید است.
یوسفعلیزاده با تأکید بر ضرورت ثبت عملکرد دستگاهها، ساختارها و تشکلها در سامانه سادم بیان داشت: در حوزه نشر ارزشهای دفاع مقدس در سال جاری 163 عنوان برنامه تخصصی ابلاغ شده است تا در جغرافیای کشور اجرا شود.
وی یادآور شد: تحریف دفاع مقدس برای پیشکسوتان دفاع مقدس و مقاومت کارساز نخواهد بود اما امپراطوری رسانهای نظام سلطه به دنبال آن است تا با دادن اطلاعات غلط به جوانان این راهبرد خصمانه را عملیاتی کند؛ بر همین اساس برنامههای ابلاغی در حوزه نشر ارزشهای دفاع مقدس باید به سمتی سوق داده شود تا جامعه هدف بیشتر با فعالیتهای این حوزه همراه شوند و در جهاد تبیین، بینات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را دریافت کنند.
این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با مرور اهم برنامههای حوزه نشر ارزشهای دفاع مقدس در سال جاری گفت: در حوزه اسناد دفاع مقدس تأکید بر جمعآوری اسنادی است که تاکنون در اختیار افراد و مجموعههای مختلف بوده و در سامانه یکپارچه اسناد دفاع مقدس ثبت نشده است؛ برای تحقق این مهم نهضتی باید شکل بگیرد تا این اسناد در سامانه جامع که اسناد ملی و اسناد یگانها بارگذاری شده، ثبت شود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی خاطرنشان کرد: نشر کتاب یکی دیگر از اولویتهای سال جاری است که برای موفقیت در این عرصه باید دستگاههای متولی منسجم شوند و به تناسب جغرافیا، جمعیت و ظرفیت در این حوزه ورود پیدا کنند.
یوسفعلیزاده گفت: تدوین دانشنامه دفاع مقدس استان خراسان رضوی طی سالهای گذشته روند تکاملی خوب داشته و سال گذشته جلد اول این دانشنامه رونمایی شد. جلد دوم و سوم آن امسال رونمایی میشود. انتظار داریم در راستای تکمیل پروندهای علمی، نگارش مقالات علمی و نشر مجلدات دانشنامه، اعضای این شورا همافزایی و پشتیبانی کنند تا کار به خوبی به سرانجام برسد.
وی نقشآفرینی شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان خراسان رضوی در عرصههای روابط عمومی و گرامیداشت مناسبتهای ملی دفاع مقدس و مقاومت، خبرگزاری دفاع مقدس، فضای مجازی، تدریس درس آشنایی با دفاع مقدس در دانشگاهها، حوزههای علمیه و مدارس، راهیان نور و نشر ارزشهای دفاع مقدس در حوزه زنان، روحانیت و پیشکسوتان را ضروری دانست.
این مسئول گفت: دستگاههای مختلفی در استان در حوزه هنری و سینما متولی هستند، ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی وظیفه هدایت و حمایت را بر عهده دارد. این حوزه نیازمند انسجامبخشی است و نقش محوری در این حوزه نباید بر عهده ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی باشد و دستگاههایی مثل حوزه هنری خراسان رضوی، ادارهکل تبلیغات اسلامی استان و ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی باید محور باشند تا تبیین فرهنگ دفاع مقدس با زبان هنر اثرگذاری خود را داشته باشد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گفت: در 129 نقطه از استان میزبان شهدای گمنام هستند که در بیشتر این نقاط، یادمانها به بهرهبرداری رسیده و به صورت روزانه میزبان دلدادگان خط شهادت هستند. در 30 نقطه یادمانها در حال تکمیل است که تا سوم خرداد افتتاح خواهد شد. امید است با اجرای برنامههای مؤثر این یادمانها به قطب فرهنگی تبدیل شوند.
یوسفعلیزاده تأکید کرد: نشستی که هفته گذشته به ریاست استاندار خراسان رضوی در حضور سردار کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس برگزار شد مصوبات خوبی را به همراه داشت. امیدواریم با اجرای این مصوبات هرچه زودتر شاهد تکمیل پروژه در دست احداث مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس استان باشیم.
وی گفت: برگزاری کنگرههای شهدا در استان در راستای نشر ارزشهای دفاع مقدس است چراکه هدف این کنگرهها زندهنگهداشتن دفاع مقدس و حماسهآفرینان آن و ترویج فرهنگ جهاد، مقاومت و شهادت است؛ بر همین اساس باید با همت و تلاش از همه ظرفیتهای استانی و محلی برای برگزاری هرچه بهتر این کنگرهها استفاده شود.
انتهای پیام/