یادداشت/ غلامرضا رسولی

ارائه الگو‌های صحیح به جامعه، زمینه ساز عفاف و حجاب

تحقیقات نشان می‌دهد الگو‌هایی که واجد شرایط فرهنگی و اخلاقی باشند، می‌توانند با پشتوانه تبلیغات، تأثیرات عمیقی در نسل جوان بر جای گذارند.
کد خبر: ۵۸۸۱۱۹
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۵:۲۰ - 10May 2023
ارائه الگو‌های صحیح به جامعه، زمینه ساز عفاف و حجابگروه اجتماعی دفاع‌پرس - «غلامرضا رسولی» مسئول اداره مشارکت عمومی فرماندهی انتظامی گلستان؛ یکی از موثرترین شیوه‌های شناخته شده در تعلیم و تربیت الگوسازی و نمونه سازی است. الگو‌هایی که واجد شرایط فرهنگی و اخلاقی باشند، می‌توانند با پشتوانه تبلیغات، تأثیرات عمیقی در نسل جوان بر جا نهند متأسفانه عدم ارائه الگو‌های مناسب سبب شده که فرهنگ مادی غرب برای تغییر گروه‌های مرجع جوانان و الگو‌های کاذب جهت توسعه فرهنگ مصرفی و تجملات و بی حجابی سرمایه گذاری وسیع رسانه‌ای نماید. آسیب شناسی از مصادیق فرهنگ غنی اسلامی، توجیح کردن خانواده‌ها و تبیین آموزش اصولی فرهنگ اسلامی از مهمترین برنامه‌های مسئولان برای مبارزه با تهاجم فرهنگی دشمنان است.
 
برخی اوقات تأکید روی عرف حجاب و معرفی الگو در این زمینه باعث شده که داشتن چادر در محل کار و اجتماع، سخت به نظر برسد و حتی برخی بانوان ترجیح دهند به طور کلی، صورت مسئله را پاک کنند. بهترین طرحی که می‌توان برای الگوی حجاب معرفی کرد این است که بر اساس فرهنگ مناطق مختلف و با لحاظ تنوع در رنگ و مدلی که با مبانی اسلام و فرهنگ ملی در تناقض نباشد، بتوان نمونه‌هایی از حجاب را به مردم ارائه داد که در عین کامل بودن و رعایت حدود شرعی در آن، با ذوق و سلیقه جوانان نیز سازگار باشد. اگر چادر و مقنعه مشکی مطلق به عنوان الگوی حجاب در جامعه مطرح شود و تنوع رنگ و مدل در این الگو لحاظ نشود، جاذبه‌ای برای نسل جوان ندارد.
 
سردمداران استکبار جهانی به خوبی فهمیده‌اند که حجاب سد راه آنهاست؛ بنابراین تنها راه ضربه زدن به کشور‌های اسلامی رواج بد حجابی و بی حجابی در این کشور‌ها است. رعایت عفت برای زن و مرد و حفظ حدود و حریم محرم و نامحرم، در آیین اسلام از اهمیت خاصی برخوردار است، تا جایی که حجاب زن در برابر بیگانه از ضروریات دین شمرده شده است. بسیاری از شرارت‌ها و آسیب‌هایی که به دختران و زنان جامعه وارد می‌شود، ناشی از نداشتن حجاب و عفاف می‌باشد. درونی کردن این ارزش بین دختران و زنان باعث می‌شود آنان در برابر این انحرافات مقاومت بیشتری داشته باشند. داشتن بصیرت و آگاهی نسبت به انجام یک کار، دوام و قوام آن عمل را بیشتر خواهد کرد؛ بنابراین روش بصیرت بخشی و دادن راهکار‌های علمی روش مؤثری برای نهادینه کردن حجاب و عفاف در جامعه است.
 
نقش رسانه‌ها به ویژه صدا و سیما در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب که با توجه به در پیش بودن فصل گرما از رسانه‌های گروهی می‌توان خواست تا در جهت ترویج فرهنگ عمومی عفاف در جامعه تلاش کنند. اگر فرهنگ راه صحیح خود را طی کند به تبع آن اقتصاد، سیاست و دیگر شاخصه‌ای مهم جامعه اصلاح خواهد شد. 
 
قانون راهکار‌های اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در ۱۳ دی ۱۳۸۴ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید. یکی از وظائف تخصصی سازمان صدا و سیما در این قانون افزایش سطح آگاهی خانواده‌ها از طریق رسانه ملی در مورد اهمیت فرهنگی عفاف و حجاب، اهتمام ویژه در خصوص معرفی و ترویج فرهنگ عفاف به منظور نهادینه سازی و جذاب نمودن آن، معرفی نمونه‌های عینی از اساتید، مربیان، نفرات اول کنکور، المپیادی‌ها و خانواده‌های ایثارگران و ... از نظر مظاهر عفاف و حجاب و ساده زیستی و ... می‌باشد.
 
انتهای پیام/ 241
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار