دفاع‌پرس گزارش می‌دهد؛

روایت مظلومیت ۱۲ ساله ساخت موزه «استکبارستیزی» طبس

عملیات اجرایی ساخت موزه بین‌المللی استکبار ستیزی در صحرای طبس در مهرماه ۱۴۰۰ در عرصه‌ای به مساحت ۱۰ هکتار آغاز شد که پس از گذشت ۱۹ ماه این پروژه تنها ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است لذا در راستای سرعت دادن به کار باید اعتبارات ملی و استانی طرح افزایش یابد.
کد خبر: ۵۸۸۴۸۲
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۳:۲۷ - 17May 2023

روایت مظلومیت ۱۲ ساله ساخت موزه «استکبارستیزی» طبسبه گزارش خبرنگار دفاع‌پرس  از بیرجند، پنجم اردیبهشت سال ۱۳۵۹ نظامیان آمریکایی با هواپیماها و بالگردهای خود برای ضربه زدن به انقلاب اسلامی نوپای ایران و آزادی جاسوسان در بندشان طی عملیاتی پیچیده وارد عمق خاک کشور شدند و در محلی فرود آمدند که امروز با نام «موزه بین‌المللی استکبار ستیزی صحرای طبس» شناخته می‌شود.

صحرای طبس در فاصله ۱۳۰ کیلومتری محور طبس به یزد قرار دارد و هر سال به همین مناسبت مراسمی با حضور مردم و مسوولان در شهرستان طبس برگزار و یاد شهید «محمد منتظر قائم» نخستین فرمانده سپاه استان یزد که در این محل به شهادت رسید، نیز گرامی داشته می‌شود.

بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با توجه به اهمیت موضوع و نیز وضعیت استقبال مردم از مسجد شکر و محل وقوع حادثه طوفان شن و سقوط هواپیماهای آمریکایی، طرح احداث موزه استکبار ستیزی را در این مجموعه در دستور کار قرار داد.

بعد از مطالعات کارشناسی متعدد و استفاده از تجربیات مشابه در دنیا و همچنین پتانسیلی که این حادثه دارد تصمیم بر این شد که در محل وقوع حادثه یک موزه بین‌المللی احداث شود که در ۲۳ اسفندماه ۱۳۸۸ ساخت موزه بین‌المللی استکبارستیزی در صحرای طبس به تصویب رهبر معظم انقلاب اسلامی رسیده است.

آغاز عملیات اجرایی موزه «استکبارستیزی»

از بهمن‌ماه ۱۳۹۸ راهبری و مسئولیت ساخت موزه بین‌المللی استکبار ستیزی صحرای طبس از طرف بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس به موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس واگذار و پس از انجام مطالعات و برگزاری مسابقه طراحی، طرحی فاخر انتخاب و ضمن در نظر گرفتن اعتبارات مالی، در آخرین روز از هفته دفاع مقدس ۱۴۰۰ با حضور «علی‌اصغر جعفری» مدیر عامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، کلنگ آغاز عملیات اجرایی ساخت موزه بین‌المللی استکبار ستیزی در محل شکست هیمنه آمریکا در صحرای طبس به زمین زده شد.

هدف از ساخت موزه بین‌المللی استکبار ستیزی، در محل شکست هیمنه آمریکا در صحرای طبس این بود که برابر تدبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی و پس از چهل و یک سال از این رویداد عبرت‌آموز موزه‌ای فاخر برای تبیین جنایات آمریکا و بازنمایی شکست مفتضحانه شیطان بزرگ ساخته شود.

«غلامرضا فلاحی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار دفاع‌پرس، اظهار داشت: عملیات اجرایی ساخت موزه بین‌المللی استکبار ستیزی در صحرای طبس در مهرماه  ۱۴۰۰ در عرصه‌ای به مساحت ۱۰ هکتار آغاز شد.

محلی برای زنده نگه‌داشتن یاد شهادت و فرهنگ مقاومت

وی مراحل انجام این پروژه را در ۳ بخش ذکر کرد و گفت: مسجد شکر مربوط به مرحله اول، مرحله دوم شامل تکمیل تالارهای مد نظر است و تالارهای عبرت و مباحث مرتبط با موزه نیز مربوط به بخش سوم است.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان‌جنوبی تأکید کرد: در این موزه تلاش شده از دستاوردهای همه نهضت‌های آزادی‌بخش و فرهنگ مقاومت و ادبیات پایداری سایر ملل برای توسعه فرهنگ ایثار و شهادت و استقامت در برابر استکبار جهانی استفاده شود.

سرهنگ فلاحی با بیان اینکه عملیات اجرایی این موزه به طور رسمی از سال ۱۴۰۰ و پس از سفر نخست آیت‌الله «رئیسی» رئیس جمهور به  خراسان جنوبی و تعیین اعتبار۱۰ میلیارد تومانی برای آن آغاز شد، افزود: تاکنون بالغ بر ۱۳ میلیارد تومان به احداث موزه بین‌المللی و استکبارستیزی صحرای طبس تخصیص یافته است.

وی با اشاره به اینکه همچنین اعتبار ۱۵ میلیارد تومانی در سفر رئیس‌جمهور برای این پروژه در لایحه بودجه دولت دیده شده است، یادآور شد: براساس پیش‌بینی‌های صورت ‌گرفته برای احداث و اجرای این پروژه بازه زمانی سه‌ساله در نظر گرفته شده‌ است.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان‌جنوبی ادامه داد: عملیات ساخت موزه استکبار ستیزی با بودجه موجود در حال انجام است و اگر همان طوری که دولت تعهد کرده است با همین روند بودجه این پروژه تأمین شود حداکثر در نیمه نخست سال آینده شاهد پایان ساخت این موزه و افتتاح آن خواهیم بود.

پیشرفت ۴۰ درصدی پروژه

سرهنگ فلاحی از پیشرفت ۴۰ درصدی موزه بین‌المللی و استکبارستیزی صحرای طبس خبر داد و مطرح کرد: عدم تخصیص به موقع اعتبارات و شرایط اقلیمی از مهم‌ترین دلایل تأخیر در احداث و افتتاح موزه استکبار ستیزی تا سال ۱۴۰۲  است.

وی اضافه کرد: بودجه این پروژه به موقع دست ما نرسید و از سوی دیگر این منطقه در بعضی از فصول نه تنها به شدت گرم است بلکه با طوفان‌های شن همراه است که این موضوع هم کمی روند کار را کند می‌کند.

«محمدحسین جهانبخش» رئیس موزه بین‌المللی استکبارستیزی طبس نیز گفت: رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۸۸ دستور ساخت موزه در صحرای طبس را دادند که تا سال ۱۳۹۹ اتفاقی در این خصوص نیفتاد و سال ۱۴۰۰ عملیات اجرایی این طرح مهم و ملی آغاز شد.

وی تبیین کرد: موزه شکست استکبار در صحرای طبس پروژه‌ای است که علاوه بر مسجد شکر، موزه بسته و موزه روباز به عنوان پروژه ملی ردیف اعتباری دارد و در سال های ۹۰ و ۹۱ و قبل از الحاق به استان اعتبار به آن اختصاص یافت اما بعد از آن بودجه‌ای ملی یا استانی به آن تعلق نگرفت.

رئیس موزه بین‌المللی استکبارستیزی طبس با اشاره به اعتبارات در نظر گرفته شده برای ساخت این موزه، گفت: در سفر معاون اجرایی وقت رئیس‌جمهور به استان دستور اختصاص ۴۵ میلیارد تومان اعتبار برای تأمین آب این موزه از نیروگاه حرارتی طبس را گرفتیم که قرار شد در اعتبارات سفر گنجانده شود.

جهانبخش ادامه داد: همچنین برای ادامه برق‌رسانی پایدار به این موزه دستور تأمین ۱۶ میلیارد تومان اعتبار را از معاون اجرایی رئیس‌جمهور اخذ کردیم که از استاندار درخواست داریم این موضوعات پیگیری شود.

نیازمند افزایش اعتبارات ملی و استانی هستیم

وی خواستار تخصیص بودجه ۴۰ میلیارد تومانی سال جاری این طرح ملی جهت تسریع در روند ساخت این موزه شد و افزود: تأمین آب مهم‌ترین مشکل موزه بین‌المللی استکبارستیزی طبس است که در این زمینه ۴۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

رئیس موزه بین‌المللی استکبارستیزی طبس در پایان تأکید کرد: بیش از ۴۰ سال از این معجزه الهی گذشته و در هر کجای جهان بود برای پاسداشت و نگهداشت این حادثه کاخ‌ها بنا شده بود ولی در این منطقه به هر دلیلی این معجزه الهی موجب غفلت و مظلومیت قرار گرفته لذا باید نگاه‌ها در خصوص تسریع در ساخت این طرح مهم و ملی عوض شود و در راستای سرعت دادن به کار باید اعتبارات ملی و استانی طرح افزایش یابد.

انتهای پیام/ لیلا لیموئی

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار