به گزارش خبرنگار دفاعپرس از بیرجند، «مهدی هنری» مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی امروز (شنبه) در جمع جهادگران یگان ویژه نیروی انتظامی استان، اظهار داشت: در سال ۷۹ بعد از اینکه انحلال جهاد سازندگی قدیم را داشتیم با تدبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی مجموعه بسیج سازندگی برای هدایت حرکتهای جهادی، هماهنگی بین گروههای جهادی، رشد و توسعه فعالیتها و تربیت نیروی تراز انقلاب اسلامی تأسیس شد.
وی با اشاره به اینکه آغاز حرکتهای جهادی در زمان زلزله سال ۱۳۴۷ شهرستان فردوس با حضور رهبر انقلاب در قالب گروهی از طلاب از خراسان رضوی در فردوس بوده است، افزود: این تاریخ به عنوان سرآغاز فعالیتهای جهادی نامگذاری شده و سال گذشته ۱۳شهریور اجلاسیه ملی جهادگران در فردوس برگزار و با هماهنگی دفتر نشر رهبری کتاب «دوباره فردوس» چاپ شده که خاطرات رهبری در اردوی جهادی شهرستان فردوس بوده است.
مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی افزود: نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی از ۱۰سال قبل از انقلاب به حوزه خدمات جهادی بوده و اصول، برنامهها و فعالیتها در اردوی جهادی رهبری به خوبی ثبت شده و مجموعه آموزشی برای کسانی که به فعالیتهای جهادی ورود پیدا میکند.
هنری تصریح کرد: ۱۳ شهریور امسال نزدیک به ایام اربعین است و به دنبال این هستیم که همایش بینالمللی «جهاد مقدس» را در مسیر نجف به کربلا در پیادهروی اربعین برگزار کنیم تا فعالیتهای گروههای جهادی به عموم مسلمانان جهان شناسانده شود و اصول، راهبردها و مباحث کلان اردوهای جهادی در خارج از مرزهای ایران بین مسلمانان بسط و گسترش پیدا کند.
وی تبیین کرد: فعالیتهای جهادی که از ابتدا به عنوان اردوهای جهادی شروع شد و تبدیل به جریان عمومی در کشور شده است به زمان و مکان مشخصی قائل نیست و در طول سال فعالیتها مداوم است و در آینده نزدیک جبهه جهانی جریان خدماترسانی و جهادی در فاز اول در همه کشورهای مسلمان تشکیل میشود که در حال حاضر هستههای جهادی در کشورهای حوزه مقاومت از جمله سوریه، عراق، یمن و لبنان تشکیل شده و این همایش زمینه گسترش و نشر فعالیتهای جهادی در کشورهای مسلمان فراهم میشود.
مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی تصریح کرد: برخی گروههای جهادی جغرافیامحور هستند که با ارتباط و تعامل مستمر با مردم صورت میگیرد و در هر نقطه خدمترسانی در ابتدا مردم منطقه را بهکارگیری میکنیم و در همه مراحل تصمیمگیری، تصمیمسازی، اجرای فعالیتها، نیازسنجی و تعیین اولویتها با حضور مردم منطقه صورت میگیرد تا اقدامات ماندگار و ارزشمند تر شود.
هنری با اشاره اینکه هرچند برای جهادگران، دستگاههای اجرایی و نهادها نوع کار و خدمت ملاک است، گفت: در صورتی که مهمترین خروجی اردوهای جهادی اثربخشی درونی آنها است و بستر مناسبی فراهم میشود برای تربیت نیروی انسانی، تهذیب نفس و خدمت فرد به خودش حاصل میشود و نیاز است شخص در اردوی جهادی حضور پیدا کند بعد ثمرات این کار جهادی را در زندگی خودش میبیند.
وی به بعد معنوی خدمترسانی به مردم اشاره کرد و افزود: در احادیث، روایات و آیات قرآن داریم که مورد تأکید اسلام بعد از واجبات دینی خدمترسانی به مردم است لذا همه کسانی که در اردوهای جهادی شرکت کردند اثرات کار و نتایج حضور در عرصهها را دیده و تجربه کردند.
مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی با اشاره به عرصههای مختلف فعالیتهای جهادی، خاطرنشان کرد: هرکس هر توانی دارد خدمت جهادی میتواند انجام دهد در حوزه نویسندگی، رسانه و «جهاد تبیین» که از مهمترین مؤلفههای اردوهای جهادی است.
هنری یادآور شد: طبق ساختاری که پیشبینی شده وظیفه پشتیبانی از اردوهای جهادی برعهده دولت است و ستاد پشتیبانی در شهرستانها به ریاست فرمانداران و کارگروه استانی بسیج سازندگی با مسئولیت استاندار تشکیل و از ظرفیتهای دستگاههای اجرایی جهت کمکرسانی به فعالیتهای جهادی استفاده میشود.
وی ادامه داد: هرچه تعداد جهادگران بیشتر شود و مطالبهگری توسط گروههای جهادی و مردمی صورت گیرد کار به شکلی پیش میرود که مردم پیگیر حل مسائل خودشان باشند و ما حلقه وصل بین مردم و دستگاههای اجرایی هستیم لذا حضور فرد با روحیه جهادی میتواند زمینهساز حل مشکلات باشد که سالیان سال است مورد توجه نبوده و در اولویت قرار نداشته است.
مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه مردم پایه کردن موضوعات به ویژه موضوعات اقتصادی مورد تأکید رهبر انقلاب است، گفت: در حوزه اقدامات بسیج سازندگی مهمترین مؤلفهای که پیگیری میکنیم اشتغال، توانمندسازی و اقتصاد مقاومتی است و مردم پایه بودن اقتصاد بر دوش ما است.
هنری اضافه کرد: مردم را محور موضوعات اقتصادی قرار میدهیم از فعالیتهای تجمیع سرمایههای خرد مردم با تشکیل صندوقهای قرضالحسنه روستایی شروع کردیم و در حوزه آموزش، بازاریابی و بستهبندی محصولات به تولید کنندگان کمک میکنیم.
وی در پایان متذکر شد: در چند سال اخیر جریانات جهادی در نقاط مختلف شکل گرفته و بخشی از نهادها و دستگاههای اجرایی به دنبال ایجاد برخی شبکههای جهادی به موازات مجموعه بسیج سازندگی هستند که اهداف سیاسی دارند و با تصویب آییننامه اجرایی بسیج سازندگی و اصلاحات صورت گرفته در آن در مجلس شورای اسلامی این مشکل مرتفع میشود.
انتهای پیام/