به گزارش گروه سایر رسانههای دفاع پرس، این رسانه در ادامه نوشت: این شرکت مشاوره ای تنها قاصدی نیست که سرنوشت بد بازار نفت خبر می دهد. بانک آمریکایی گلدمن ساچز (Goldman Sachs Group) نیز در هفته جاری میلادی در مورد افزایش احتمال سقوط قیمت نفت به 20 دلار در هر بشکه در آینده نزدیک هشدار داد که روزنامه دیلی تلگراف انگلستان از آن به عنوان «هزینه نقدی» یاد کرد که شرکت های حفاری را مجبور به رها کردن تولید می کند.
** آیا مازاد عرضه نفت در بازارها می تواند بدتر شود؟
چرا وقتی فقط به تازگی بسیاری از کارشناسان با اطمینان از ارزانی غیرقابل تحمل نفت صحبت می کنند، دیدگاه ها در مورد بازار نفت خوب نیست و همه به تداوم مازاد عرضه معتقدند و می ترسند که بحران نفت در آستانه تشدید باشد.
چهارشنبه گذشته، دیده بان انرژی آمریکا اعلام کرد، موجودی نفت این کشور در هفته پیش، 300 هزار بشکه افزایش یافته است. هر چند این حجم افزایش نسبت به گذشته اندک است اما، این هشتمین هفته متوالی است که موجودی نفت آمریکا افزایش می یابد.
این گزارش، پس از گزارش سه شنبه گذشته که از کاهش قریب الوقوع موجودی نفت آمریکا خبر داد، بسیار تعجب آور بود.
آمارهای تازه همچنین نشان می دهند که تولید نفت آمریکا تقریبا در سطح 9.1 میلیون بشکه در روز باقی مانده است و این مساله سبب گیج شدن کارشناسانی شده است که پیش بینی کرده بودند ارزان شدن نفت موجب کاهش تولید نفت شیل می شود و بازار دوباره به تعادل می رسد.
این تنها نوک کوه یخ است. بر اساس اعلام روزنامه تلگراف انگلستان، یک برآورد رسمی فرض می کند که با توجه به بالاترین سطح ظرفیت ذخیره سازی آمریکا و جاهای دیگر، هم اکنون دستکم 100 میلیون بشکه در انتظار قیمت های بهتر، در نفت کش ها بر روی دریا ذخیره شده است.
دیوید هافتون رئیس شرکت کارگزاری نفت پی.وی.ام گفت: جهان در نفت غوطه می خورد و نفت انبار شده روی خشکی به بالاترین سطح خود رسیده است. ارقامی که ما اکنون می بینیم وحشتناک هستند و این وضعیت بی سابقه است.
پیش بینی های آینده در مورد تقاضا و عرضه نفت متفاوت است. پدیده آب و هوایی ال نینو منجر به پیش بینی کاهش تقاضای سوخت در آمریکا به ویژه در زمستان امسال شده است. ایران در آستانه بازگشت به بازارهای جهانی است و 30 میلیون بشکه نفت آنبار شده برای صدور دارد.
** آیا جایی برای خوشبینی هست؟
برخی تحلیلگران صنعتی بسیار مثبت فکر می کنند. به عنوان مثال، پاول هورسنل از بانک استاندارد چارترد
(Standard Chartered PLC) انگلستان انتظار دارد، تولید نفت آمریکا در سال میلادی آینده 900 هزار بشکه در روز کاهش یابد. این مقدار افزایش، برای از بین رفتن مازاد عرضه کنونی کافی است، زیرا تقاضای نفت در سال 2016 تقریبا یک میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت.
اما نظر اکثریت این نیست. سقوط دردناک قیمت ها با توجه بالا رفتن کارایی تولید و کاهش هزینه ها توسط شرکت های نفتی، در کاهش تولید نفت شیل آمریکا ناکام ماند. در این میان، وضعیت عربستان سعودی از سوی اغلب تحلیلگران به عنوان یک نشانه تعهد لجوجانه این کشور به حفظ سطح تولید، به نحوی که سهم بازار این کشور حفظ شود، تفسیر شده است. هم اکنون شرکت ها کمربند خود را برای دشواری های پیش رو محکم بسته اند.
منبع: ایرنا