رئیس دانشگاه آزاد اسلامی:

طرح شاهد نمادی از شبکه‌سازی است/ برنامه‌ریزی برای مواجهه با آموزش غیررسمی ضروری است

طهرانچی در دومین همایش تجلیل از معلمان، اساتید و همیاران طرح شاهد گفت: فرهنگ‌سازی از گفتمان‌سازی آغاز شده و سپس جریان‌سازی و شبکه‌سازی را در بر می‌گیرد که طرح شاهد نمادی از شبکه‌سازی است.
کد خبر: ۵۹۰۵۸۳
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۹ - 09May 2023

طرح شاهد نمادی از شبکه‌سازی است/ برنامه‌ریزی برای مواجهه با آموزش غیررسمی ضروری استبه گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس، محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی روز سه‌شنبه ۱۹ اردیبهشت ماه  با اشاره به تغییرات اخیر فرهنگی در جامعه، گفت: تغییرات موجود نشان داد که فرهنگ به شدت تأثیرپذیر است و در مهندسی فرهنگی، هر که شروع‌کننده باشد و مهندسی انجام دهد، پیروز است؛ بنابراین آموزش و پرورش و به‌طور کلی آموزش در این مسیر بسیار مهم است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: مهندسان فرهنگی غرب به این نتیجه رسیده‌اند که ساختن فرهنگ را با شبکه‌های غیررسمی و شبکه‌های اجتماعی در اختیار بگیرند، پس آموزش رسمی کشور در تهدید جدی آموزش غیررسمی قرار گرفته که در خانواده‌ها نهادینه می‌شود. اگر برای مواجهه با آموزش غیررسمی برنامه نداشته باشیم، فعالیت‌های ما ازجمله طرح شاهد صورت‌گرایانه خواهد شد، چون متن کار در دست دیگران است.

وی با بیان اینکه مهندسی فرهنگی و فرهنگ‌سازی از گفتمان‌سازی آغاز می‌شود، گفت: فرهنگ فضای تنفس است و در بستر اقبال اجتماعی و ذائقه اجتماعی رشد می‌کند، به همین دلیل غرب ذائقه‌ها را تغییر می‌دهد به‌طوری‌که حتی تعبیر عدالت را هم تغییر می‌دهند. تا دیروز پرداختن به طرح شاهد یک ضرورت بود، اما امروز برخی می‌گویند از منظر عدالت زیر سؤال است، چون ذائقه، مطالبه و اقبال اجتماعی را تغییر می‌دهند؛ بنابراین باید مراقب باشیم و به کمک حل مسائل اجتماعی برآییم، چون تغییر ذائقه صورت گرفته و در حال مسأله‌سازی هستند.

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: فرهنگ‌سازی از گفتمان‌سازی آغاز شده و سپس جریان‌سازی و شبکه‌سازی را در بر می‌گیرد که طرح شاهد نمادی از شبکه‌سازی است. پس از شبکه‌سازی، نهادسازی، نمادسازی و در آخر رفتارسازی اتفاق می‌افتد. در رفتارسازی است که ناگهان متوجه می‌شویم کنش جامعه نسبت به برخی موضوعات ازجمله حجاب تغییر کرده است. پس باید به عقب برگردیم و مسیر خود را از گفتمان جامعه آغاز کنیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه برای تحول فرهنگی باید به قرآن کریم و اهل بیت (ع) تمسک بجوییم، گفت: در قرآن از دو سو به نمادسازی نگاه شده است؛ یکی «أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ» که نماد آن رسول الله است و دیگری یک شهید در کنار امام امت قرار گرفته است. پس نماد از اهمیت بسیاری برخوردار است. در نقطه مقابله «أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ» نیز «مِنْ دُونِ اللَّهِ کَفَرْنَا بِکُمْ» است یعنی بت‌هایی که برای ایجاد همبستگی اجتماعی می‌سازند؛ بنابراین در جهت الهی بودن و ساختار خدایی بودن اجتماع، به «أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ» نیاز است.

دکتر طهرانچی در پایان خاطرنشان کرد: اینگونه نیست که نسبت به رفتار گذشته تغییراتی نداشته باشیم بلکه باید خودمان را برای مواجهه با تحولات جدید بسازیم و تحولات را درک کنیم. اگر تغییر در مفاهیم رخ دهد و تصویر اجتماعی تغییر کند، دیگر جامعه ما را همراهی نخواهد کرد؛ پس مسئولیت امروز ما دوچندان است و با گذشته تفاوت دارد.

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار