ظریف در همایش هفتادمین سالگرد تأسیس سازمان ملل متحد:

کشورهای بدون قانون اساسی در مورد انتخابات سوریه صحبت میکنند

وزیر امور خارجه کشورمان در همایش هفتادمین سالگرد تأسیس سازمان ملل متحد گفت:"کشورهایی که نه از قانون اساسی خبری دارند و نه از انتخابات، درباره انتخابات آزاد در سوریه صحبت می‌کنند.
کد خبر: ۵۹۰۶۶
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۰ - 22November 2015

کشورهای بدون قانون اساسی در مورد انتخابات سوریه صحبت میکنند

به گزارش گروه اخبار داخلی دفاع پرس، محمدجواد ظریف گفت: "هفتادمین سالگرد تأسیس سازمان ملل متحد فرصتی فراهم کرده است تا نگاهی به توفیقها و ناکامیهای ملل متحد در همه حوزهها داشته باشیم. از حوزه همکاریهای بینالمللی برای پیشبرد توسعه و ارتقاء حقوق بشر آنگونه که در منشور ملل متحد آمده تا جلوگیری از جنگ که هدف اصلی ملل متحد در مقدمه منشور است."

وی افزود: "در بررسی هفتاد سال گذشته باید به بررسی همه اقدامات که ملل متحد در تمامی این حوزههای چه در حوزه جلوگیری از جنگ و چه در حوزه کمک به توسعه پایدار صورت داده نظاره کنیم و تحلیل جدی ارائه کنیم. این تحلیل را هم باید در قالب یک آرمانگرایی واقعگرایانه ببینیم. یعنی اینکه اگر این سازمان نبود چه اتفاقهایی میافتاد نه اینکه در دیدگاه ما این سازمان باید چگونه عمل میکرد."

وزیر امور خارجه میگوید توجه به این امر "مانع از این نمیشود که ما کاستیهای ملل متحد را هم در نظر نداشته باشیم."

وی با اشاره به "سیاسی شدن برخوردهای ملل متحد و حاکم شدن ملاحظات سیاسی بر نگرانیهای واقعی" گفت: "دو قطعنامهای که روز گذشته کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد در حوزه حقوق بشر تصویب کرد شاید یکی از طنزهای تلخ روزگار باشد."

ظریف در ادامه گفت: "کشورهایی که نه از قانون اساسی خبری دارند و نه از انتخابات، درباره انتخابات آزاد در سوریه صحبت میکنند. کسانی که داعش را پروردند نسبت به کسانی که با داعش مبارزه میکنند خرده میگیرند و متأسفانه به دلیل برخی ملاحظات رأی هم میآوردند. اینها نگرانیهای عمدهای است که در برخورد با ملل متحد و در رسیدگی به ساز و کارهای ملل متحد مورد توجه قرار بگیرد."

وزیر امور خارجه ایران با اشاره به اصولی چون اصل برابری حاکمیتها، اصل عدم مداخله و اصل عدم توسل به زور گفت: "علت پایداری و ماندگاری ملل متحد توان منشور ملل متحد برای تطبیق با شرایط بدون زیر پا گذاشتن اصول است و زمانی که این اصول زیر پا گذاشته شود ما از سازمان دیگری صحبت میکنیم نه از ملل متحد. و نمیتوانیم در شرایط نوین بینالمللی نقش جدی برای آن قائل شویم."

ظریف در تشریح شرایط کنونی میگوید "در یک دوران سیال انتقالی به سر میبریم.... شرایطی که یک سازمان تروریستی میتواند در حوزه جهانی امنیت زدایی بکند. یک سازمان تروریستی میتواند اقداماتی را ایجاد کند که برای قدرتهای جهانی نگرانیهای امنیتی حیاتی ایجاد بکند."

"تنها راهی که ما می توانیم این مسیر را با موفقیت پشت سر بگذاریم نه تغییر اصول، بلکه تغییر نگرشهای ما است. اصول ملل متحد، مورد توافق همه کشورها قرار گرفته است و اگر امروز اصول دیگری را جایگزین آن کنیم چنین امری علی القاعده امکانپذیر نخواهد بود."

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان ادامه داد: "مهم، تغییر در نگرش های جامعه جهانی است؛ اینکه رهبر یک کشور قدرتمند عضو سازمان ملل متحد مبارزه با تروریسم را مشروط به تحقق یک شرایط سیاسی بداند نشان دهنده گرفتار شدن در تفکر قدیمی زنگ زده جنگ سرد است که امروز دیگر کارآمدی ندارد."

ظریف ادامه داد: "ما نیاز داریم بپذیریم همانگونه که تغییرات آب و هوایی مرز نمی شناسد و نمی توان آن را در چارچوب مرزهای یک کشور منحصر کرد، نمی توان امنیت را هم به قیمت ناامنی دیگران خرید و یا باور کرد مبارزه با داعش می تواند مشروط به شرایطی باشد."

وزیر امور خارجه گفت: "احساس میکنم امروز دولت و مردم فرانسه به خوبی دریافتهاند که مبارزه با داعش یک اولویت اساسی است. روزگاری به دوستان می گفتیم که باید پذیرفت خطر تفکر تکفیری خطری نیست که محدود به یک کشور، منطقه، دین و یا آیین باشد، خطر تفکر تکفیری افراط و خشونت، همه دنیا را تهدید می کند."

رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: "شما نمی توانید با این خطر بر اساس انگاره های قدیمی و دشمن انگاری یک یا گروه دیگر برخورد کنید، روشی که متاسفانه هنوز در برخورد کشورهای غربی آن را مشاهده میکنیم."

وی یادآور شد: "باید خطر سیالیت شرایط و مهمتر از همه با توجه به خطرات اشتباه محاسبه، جدی گرفته شود.در این دوران یک اشتباه محاسبه می تواند باعث نابودی ملت و یا ملت هایی شود. متاسفانه چند کشور این توان را دارند که نه تنها خود بلکه بسیاری از کشورها را نابود کنند و شرایط اجازه اشتباه محاسباتی را نمی دهد که شما بتوانید از دشمن واقعی ابزار موقت بسازید."

نظر شما
پربیننده ها